Szállások az utazásaink alatt

Egy egy utazás összeállítására millió variáció létezik: útvonal, tartalom, programok, szállások, melyek mind befolyásolják az áron túl az élményfaktort is. Blogunkban most a szállásokról szeretnénk beszélni, mi az amit preferálunk, mi alapján választunk:

  • Elhelyezkedés: függ attól, hogy városban, vidéken, egy szigeten, óceán- vagy folyó parton töltjük azt a pár napot. Ha egy nagyobb városban, akkor fontosnak tartjuk a központi fekvést, hogy gyalogosan vagy minimális közlekedési eszközzel történő utazást igényeljenek a napi programok. Vidéken szeretjük a gyönyörű kertekben megbújó szállásokat, ahol reggelente a madarak énekére ébredhetünk. Szigeten, óceán- vagy folyóparton pedig – ha már ott vagyunk – a közvetlen vízparti szállásokat imádjuk, hiszen nincs is annál nagyszerűbb élmény amikor a szobádból, vagy a teraszról csodálhatod a napfelkeltét miközben kortyolgatod a kávéd, vagy a napi program után lábadat lógadhatod egy fantasztikus panorámájú helyen. Ami egységesen fontos szempont, hogy csendes legyen a környék, ne egy buli negyedben, bárok, éttermek szomszédságában.
  • Szobák: tágas, francia ágyas vagy 2 db egyágyas szobák közül tudtok választani, családok esetén ha van családi szoba, akkor abban bőven elfértek 1-2 gyerekkel (12 éves korig), ha nincs akkor egymás melletti vagy összenyitható szobákban tudtok lenni. 
  • Medence: szinte kivétel nélkül mindegyik szállásunkon van medence. Fantasztikus érzés, amikor egy kalandos nap után csobbanhatsz egyet a trópusi melegben és közben isteni koktélt szürcsölhetsz ?
  • Szállás típusa, stílusa: jellemzően 3-4 csillagos családi tulajdonú butik hotelokat, resortokat preferáljuk, ahol 20-30 szoba van, és nem a többszáz szobás hotelokat, ahol csak egy vagy a sok közül. Tapasztalatunk szerint  az ilyen helyeken sokkal személyesebb a kiszolgálás. Imádjuk a helyi stílusú, berendezésű szállásokat, melynek minden részletében érzed az adott ország jellemzőit. Pl Kambodzsában a fürdők falai csak vakolva vannak, nincsenek színre festve és rendkívül hangulatosak.
  • Konyha: utazásaink szinte kivétel nélkül tartalmazzák a reggelit a szállásokon, így nagyon fontos szempont, hogy ízletes, bőséges reggelit kapjunk, mert nagyon nem mindegy, hogy indul a napunk ? A legtöbb helyen van étterem is, így ha egy hosszú nap után nincs kedvünk csavarogni, akkor lehetőségünk van a szállásunkon vacsorázni, megkóstolni újabb helyi finomságokat. Ha pedig egy eldugottabb helyen töltjük az éjszakát, akkor különösen fontos, hogy a nap bármely szakában tudjunk enni. Laoszban egyik Mekong menti szállásunkon pl isteni illatokat árasztó fűszer- és gyógynövénykerten keresztül sétáltunk fel, és már ebből tudtuk, hogy itt biztosan finomakat fogunk enni ?

Összefoglalva, szerintünk igenis nagyon fontos, hogy hol hajtod álomra a fejed, hogy pihe puha, illatos paplannal takarózol és egy kényelmes ágyban pihened ki a napi kirándulásokat, hogy milyen környezetben reggelizel, milyen finomságokkal kényezteted a tested és a lelked. A szállásokat szinte kivétel nélkül személyesen kipróbáltuk, ismerjük a tulajdonost vagy a menedzsert, tudjuk, hogy mit fogsz kapni. Akár kis csoportos, akár egyéni utazás mellett döntetek (amikor magyar nyelvű túravezetés nélkül utazol) maximálisan megkapod ugyanazt a kiszolgálást, figyelmet ? Bármilyen meglepetést meg tudunk szervezni, mint pl egy szülinapi torta, gyümölcstál, koktél, bor, romantikus vacsora vagy akár egy feldíszített kis karácsonyfa a szobátokba ha gyerekkel utaztok. Ami az értékeléseket illeti, a szállásaink minimum 8,7/10 vagy 4/5 értékelésűek a különböző értékelő oldalakon. 

Copyright © 2020 
Szöveg: Gáspár Kata, Fotók: Gáspár Kata, Cheong Fatt Tze (The Blue Mansion) 
Minden jog fenntartva. 
A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.