ÁLMODD MEG A KALANDOD! – KENYA

vadles | hatalmas nyílt füves puszták | akácia fák | elefántok | zsiráfok | oroszlánok | egyedülálló élővilág | álomszép naplemente | csodás óceánpart

Az utazás fénypontjai

  • Vadles az Amboseli Nemzeti Vadrezervátumban
  • Afrika csúcsa, a hósipkás Kilimandzsáró
  • Maszáj falu látogatás
  • Éjszakázás luxus sátrakban és cölöpökön álló bungalókban
  • Vadles a Tsavo Nemzeti Parkban
  • Pihenés Kenya legszebb partjaként számon tartott Diani beach-en
2021. március
egyéni utazás (4 felnőtt)
2490 USD/felnőtt összegtől

ELŐLEG NÉLKÜL FOGLALHATÓ, SPECIÁLIS FIZETÉSI ÜTEMEZÉS A RÉSZVÉTELI DÍJ FÜL ALATT!

1. nap: NAIROBI

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Nairobi repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait.

(szállás: hotel, Nairobi, ellátás: nincs)

 2. nap: AMBOSELI NEMZETI VADREZERVÁTUM – ELEFÁNTOK, GEPÁRDOK, ZSIRÁFOK

A mai napunkon kezdetét veszi izgalmas szafari kalandunk. Kenya egyik legkedveltebb parkja, az Amboseli Nemzeti Vadrezervátum felé vesszük az irányt, ahol rengeteg csoda vár ránk az elkövetkező két napban. Az „Amboseli” elnevezés egy maszáj szóból ered, jelentése „sós por”. A park az afrikai elefántok otthona, innen a vidék beceneve: „Óriások földje”. Az egyik legkiválóbb hely egész Afrikában a hatalmas elefántcsordák egészen közeli szemlélésére. A természet szerelmeseinek valóságos paradicsom ez a vidék, öt különböző élővilág váltja itt egymást: az Amboseli tó, a savas kémhatású forrásokkal átszőtt mocsaras vidékek, akácosok és hatalmas füves területek, szavannák. Ideális az egyedülálló élivilág megfigyelésére.

És hogy miért is a vadrezervátumok királya az Amboseli?! A park területéről nyíló panoráma Afrika legmagasabb csúcsára, a közel 6.000 méter magas, hósipkás Kilimandzsáróra egyedülálló, páratlan és leírhatatlan.

Délelőtti órákban érkezünk meg a Kilimandzsáró lábánál, gyönyörű környezetben fekvő, akácia fákkal tarkított füves puszta ölelésében megbújó szállásunkra, ahol kétszemélyes luxus sátrakban töltjük az éjszakát. Egy frissítő zuhany, úszás a medencében, majd ebéd, és egy délutáni, naplementébe nyúló vadlesre indulunk. Találkozhatunk elefántokkal, oroszlánokkal, orrszarvúakkal és zsiráfokkal.

Kora este érkezünk vissza szállásunkra, ahol kiülhetünk sátraink teraszára és koktélunkat szürcsölve élvezzük a vadon hangját.

(szállás: lodge, Amboseli, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

 3. nap: AMBOSELI NEMZETI VADREZERVÁTUM – VADLES – MASZÁJ FALU LÁTOGATÁS

Aki szeretne részese lenni a csodálatos afrikai napfelkeltének, annak érdemes korán ébredni. Korai reggelink után szafari vezetőnk már vár ránk és előrecsomagolt ebéd csomagunkkal felpakolva egy újabb csodákkal teli, egész napos vadlesre indulunk az Amboseli vadrezervátumban. Az Amboseli tó érdekesége, hogy a száraz évszakban medre kiszárad, míg az esős évszakban csordultig telik vízzel, melynek eredményeképp egy rendkívül egyedülálló élővilág alakult itt ki. A lápos terület a parkba vonzza az állatokat. Az Amboseli több mint 56 – köztük több őshonos – emlős állatfajnak és többszáz különböző madárfajnak ad otthont. Láthatunk afrikai elefántot, gnut, Burchell’s (alföldi) zebrát, nagymacskákat (oroszlán, leopárd), zsiráfokat és különböző antilopfajtákat.

Délután mielőtt visszautaznánk szállásunkra, látogatást teszünk egy Isten háta mögötti maszáj faluban, ahova fehér ember nem igazán jut el. Bepillantást nyerhetünk Afrika egykoron legharciasabb törzsének otthonaiba és életébe. A színes lepelbe burkolt és színpompás gyöngyékszerekkel díszített testű maszájok sárral tapasztott kunyhókban élnek és vándorló életmódot folytatnak, melyet a tartott állataik befolyásolnak, attól függően, hogy a vidék mennyi ideig biztosít nekik táplálékot. Napjainkban egyre többen próbálják megélhetésüket a turizmusból biztosítani.

(szállás: lodge, Amboseli, ellátás: reggeli, pinik ebéd és vacsora)

4. nap: AMBOSELI – TSAVO WEST

Megreggelizünk, majd pedig Tsavo West felé utazunk a Shetani lávafolyamon keresztül. A Tsavo Nemzeti Park Kenya egyik legrégebbi és legnagyobb parkja, hatalmas mérete miatt két részre van osztva. Magával ragadó tájak és hatalmas elefánt csordák jellemzik. Tsavo az egyik legritkábban lakott része Kenyának, így tökéletes választás azoknak, akik egy érintetlen vadon élményben szeretnének részt venni.

Délidőben érkezünk szálláshelyünkre, mely egy nagyon különleges, felejthetetlen hangulatú lodge, ahol bungalóink cölöplábakon állnak, hatalmas ablakokon keresztül a saját szobánkból szemlélhetjük a természet csodáit és a gyünyörű naplementét.

Megebédelünk és délutáni vadlesre indulunk a Tsavo West-be, egy újabb csodás vidéken. Találkozhatunk zebrákkal, a híres vörös elefántokkal, különböző antilopokkal, oroszlánokkal, leopárdokkal, zsiráfokkal és rengeteg madárfajjal.

Felejthetetlen élményekkel gazdagodva érkezünk vissza szállásunkra. A resortunk pazar éttermében vacsorázunk, majd a bárban élvezzük koktélunkat miközben kis szerencsével az elefántokkal  és kafferbivalyokkal nézhetünk egészen közeli farkasszemet. Az állatok közelsége lenyűgöző.

(szállás: lodge, Tsavo, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

5. nap: TSAVO WEST – TSAVO EAST

Reggeli vadlesre indulunk a Tsavo East Nemzeti Parkban. Megnézzük a tsavoi elefántokat, antilopokat, oroszlánokat, gepárdokat, bivalyokat és a különféle madárfajokat. Ebédidőben visszaérkezünk szállásunkra, majd délutáni pihenőnket különleges resortunk területén élvezhetjük. 4 óra magasságában egy újabb szafari kaland vár ránk. Afrikai kalandunk kihagyhatatlan élménye az ikonikus afrikai naplemente: a lemenő nap fényében vöröses-narancsos színekben izzó égbolt és az akácia fák sziluettjének látványa örökre a retinánkba ég.

(szállás: lodge, Tsavo, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

 

6. nap: TSAVO EAST – SZAFARI – DIANI BEACH

Hajnalban kelünk és egy kora reggeli szafarira indulunk, melynek során megfigyelhetjük a prédára vadászó ragadozókat.

Majd visszatérünk a táborba, elköltjük ízletes reggelinket és irány Kenya legszebb partja, Diani. Hosszú, 4,5-6 óra utazás (kb 271 km) vár ránk. Délután érkezünk meg tengerparti szállásunkra és a naplementét már egy paradicsomi helyen csodálhatjuk meg az Indiai óceán partján. A Diani Beach 18 km hosszú hófehér homokos partjával, és az óceán kristálytiszta türkíz vizével Kenya legszebb tengerpartjaként van számon tartva.

(szállás: hotel, Diani Beach, 4 éj, ellátás: all inclusive)

7-9. napok: DIANI BEACH – SZABADSÁG

Napjainkat szabadon tölthetjük. Napfürdőzhetünk, úszhatunk a csodás óceánban, pihenhetünk, kinek amihez kedve van. Látogatást teszünk a helyi piacon, ahol a helyiek friss zöldséget árulnak, frissen facsart narancslevet szürcsölünk, majd egy fa faragó műhelybe látogatunk ahol szebbnék szebb kézműves termékek közül válogathatunk, hogy ne csak szívünkben vigyük haza Kenyát, hanem egy szép faragást is pocunkra helyezhessünk.

(szállás: hotel, Diani Beach, ellátás: all inclusive)

 

10. nap: HAZAUTAZÁS

Megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. Egy belső repülőjárattal Nairobi-ba repülünk, majd onnan nemzetközi járattal folytatjuk utunkat.

(ellátás: reggeli)

Olvasnivaló
Kenya

Etikus utazás, afrikai szafari