ÁLMODD MEG A KALANDOD! – ZANZIBÁR

álomszép óceánpart | fűszerfarm | trópusi erdő&kolobusz majmok | hangulatos óváros | isteni trópusi gyümölcsök | hófehér homok

Az utazás fénypontjai

  • Stone Town, mely a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában
  • Freddy Mercury szülőháza
  • Fűszerfarm és gyümölcs kóstoló
  • Lakatalan lagúna hajós kirándulás és piknik ebéd
  • Jozani trópusi erdő és a vörös kolobusz majmok
  • Látogatás egy helyi családnál és falusi ebéd
2021. január-február
egyéni utazás (2 felnőtt)
930 USD/felnőtt összegtől

ELŐLEG NÉLKÜL FOGLALHATÓ, SPECIÁLIS FIZETÉSI ÜTEMEZÉS A RÉSZVÉTELI DÍJ FÜL ALATT!

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Zanzibár repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk az óceánparton lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

(ellátás: késői reggeli)

 

 

2. nap: ENJOY THE BEACH!

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

3. nap: BÖRTÖNSZIGET – ÓRIÁS TEKNŐSÖK – STONE TOWN

Ma egy egész napos kalandra indulunk. Szállásunktól kb 1 óra autós útazással érünk át a sziget másik felére, ahol majd csónakba szállunk, de előtte beülünk egy tengerparti kávézóba. Napunk első állomása a Börtönsziget, mely félórányi hajóútra található Stone Town-tól. A sziget a nevét a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, ahol mi is látogatást teszünk. Ellátogatunk a sziget nagy vadasparkjába is, ahol a világ legnagyobb szárazföldi teknőseivel, az aldabra teknősökkel is megismerkedhetünk. A teknősökön kívül láthatunk itt pávákat és dik dik-et is.

Majd Zanzibár város régi központja „Mji Mkomwe” óvárosa (angol nevén: Stone Town) felé vesszük az itányt. Stone Town a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában.  

A Kőváros köré vályogházak épültek, ahol az újonnan érkezők telepedtek le a régi időkben. Ez az egyetlen ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Mielőtt hangulatos sétánkra indulnánk az óvárosban, egy helyi étterembe ülünk be, hogy megebédeljünk, iszunk egy finom kávét majd gyalogos városnézésre indulunk. Végigsétálunk a régi épületekkel teli kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddy Mercury szülőházát, sétálunk a szűk sikátorokban, melyek szebbnél szebb kézművestermékeket kínáló kis galéráikat rejtenek.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

4. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

5. nap: THE ROCK & EBÉD & KOKTÉL

Privát transzferrel egy nagyon különleges étterembe megyünk ebédelni, egy korall szirtre épült étterembe, a The Rock-ba. Választott időpontra foglalva (12 vagy 14 óra) érkezünk és egy ünnepi ebéddel, finom koktélokkal koronázzuk meg a napunkat.

(ellátás: reggeli)

 

 

6. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

7. nap: FALULÁTOGATÁS – JOZANI TRÓPUSI ESŐERDŐ KALAND – KOLOBUSZ MAJMOK

Napunk első felében kirándulásra indulunk a Jozani trópusi esőerdőben, mely Zanzibár legnagyobb esőerdeje és természetvédelmi terület. Izgalmas erdőtúránk keretében megismerkedünk a dzsungel gyógynövényeivel, melyeket a mai napig használnak a falubeliek a hétköznapjaikban és testközelbe kerülhetünk a mókás pofájú Red Colubus majmocskákkal is. A védettséget élvező majmok csak itt élnek az egész világon! Nem kell keresnünk őket, mert kíváncsiságuknak köszönhetően elég közel jönnek hozzánk és bár vadon élnek, hagyják magukat fényképezni. A majmokon kívül sok különlegességet is láthatunk, hiszen az esőerdő ad otthont több mint 50 fajta pillangónak és vagy 40 fajta madárnak.

Majd egy kis faluba látogatunk, ahol fincsi falusi ebéd vár ránk.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és falusi ebéd)

8. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

9. nap: FŰSZERKERT

Ma egy fél napos kaland vár ránk egy hatalmas fűszerfarmon. Zanzibár évszázadok óta a világ egyik legnagyobb fűszertermelője. A sziget legnagyobb része ma is fűszerültetvény. Megismerkedünk a sziget legjellemzőbb gyümölcseivel és fűszernövényeivel, köztük a fekete bors, az illatos szegfűszeg, a kardamom, a curry, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér. Mindent megszagolhatunk, megkóstolhatunk, megtapinthatunk. Rengeteg érdekes információt kapunk helyi idegenvezetőnktől: miből készül a lidokain, hogyan fejlődik ki a virágból a banán,  melyik növény nedve a jód, hogyan fogyasztják a kakaó gyümölcsét… de ez csak egy kis ízelítő. Fűszertúránkat egy gyümölcskóstolóval koronázzuk meg, megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket: ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, grapefruitot, csillaggyümölcsöt, maracujat. Akinek kedve van, vásárolhat helyi fűszereket, teát, kávét.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

10. nap: PIHENÉS A PARADICSOMBAN

Napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

 

 

 

 11. nap: HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Gépünk délután/este indul.

Olvasnivaló
Kenya
Etikus utazás, afrikai szafari