ANDAMÁN TENGER SZIGETTÚRA – MALAJZIA&THAIFÖLD

Kuala Lumpur metropolisza | hindu és buddhista templomok | egzotikus madarak | álomszép szigetek | egy különleges függőhíd | esőerdő | indiai, kínai és maláj kultúra

Az utazás fénypontjai

  • Kuala Lumpur városnézés & Petronas Ikertornyok & batik festés
  • Batu Caves hindu barlangtemplom
  • KL Bird park, a világ legnagyobb szabadtéri madárröptetője
  • Penang sziget, Georgetown UNESCO Világörökségi óvárosa
  • Trópusi gyümölcsfarm látogatás, kostolóval
  • A csodaszép Kek Lok Si buddhista templom
  • Koh Lipe álomszép szigete
  • Privát csónak kirándulás a Tarutao tengeri nemzeti park szigetvilágában piknik ebéddel
  • Langkawi Skybridge, a világ egyik legkülönlegesebb függőhídja
  • Kirándulás a Kubang Badak Mangrove erdőben & snorkeling & ebéd egy helyi családnál
2023. december | 13 éjszaka
kiscsoportos utazás (8-12 fő)
1.990 USD/fő + repülőjegyek

1. nap (2023. december 23.): KUALA LUMPUR

Európai indulásunk másnapján reggel érkezünk meg Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan privát transzferrel kb 1 órát utazunk a szállásunkra, a maláj főváros központjába, sétatávolságra a Petronas ikertornyoktól. A nap hátralévő részében kipihenhetjük a repülőút fáradalmait.

(szállás: hotel, Kuala Lumpur, 3 éj, ellátás: nincs)

 

 

2. nap (2023. december 24.): KUALA LUMPUR – PETRONAS IKERTORNYOK – KÍNAI NEGYED – PASAR SENI PIAC & BATIKFESTÉS

A mai városnéző napunkat Kuala Lumpur ikonikus jelképénél, a Petronas ikertornyoknál kezdjük. Sétálunk egyet a tornyok lábánál lévő gyönyörű trópusi parkban, utána felmegyünk a tornyokat összekötő skybridge-re megnézni a kilátást, végül felliftezünk a 86. emeletre, ahonnan felülről is megcsodálhatjuk a várost.

A tornyok után metróra szállunk és meglátogatjuk Kuala Lumpur 150 éves múltjának legfontosabb állomásait.  Mielőtt sétára indulnánk, beülünk egy nyüzsgő kávézóba, és megkóstoljuk a Teh Tarik-ot, mely egy népszerű meleg, nyugtató és energetizáló ital, hozzá pedig roti snack falatokat fogyasztunk. Majd sétálunk egyet a Függetlenség terén, ahol találkozunk az angol gyarmati múlt örökségeivel, ellátogatunk a réz kupolájú Sultan Abdul Samad épületéhez, ami az angol gyarmati rendszer közigazgatási épülete volt és a Masjid Jamek-hez, mely a város legrégebbi mecsete.

Ebédre beülünk egy helyi étterembe és megkóstoljuk a helyi specialitásokat és a tradicionális desszertek.

Folytatva a gyalogos városnézést láthatjuk a Gombak és a Klang folyó találkozását, ahol ezt az izgalmas várost alapították. Tovább sétálunk a kínai negyed gyarmati stílusú házai között, ahol a helyi kis üzletekben megkóstolhatjuk a duriánt, ami a világ legbüdösebb gyümölcsének van kikiáltva, az íze egészen különleges. Ezután az 1888-ban épült Central Marketbe folytatjuk utunkat, ahol beszerezhetünk mindent, amit Malajziában kapni lehet. Kézműves termékek, faragványok, szobrok, selymek és kárpitok kelletik magukat a vásárlóknak.  Itt kipróbálhatjuk a batik festést, igazán látványos alkotásokat készíthetünk csekély kézügyességgel is, garantáltan élvezni fogja mindenki.

Ha van kedvünk, energiánk, meglátogathatunk egy különleges utcát, a Street Art művészek munkáival.

Vacsorázni a híres Jalan Alor food street-re megyünk, ahol az utcai árusoknál és az éttermekben is a legváltozatosabb ételeket tudjuk megkóstolni. Igazi ázsiai kavalkádja ez a hely az illatoknak, ízeknek és színeknek, magával ragadó élmény!

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

3. nap (2023. december 25.): KUALA LUMPUR – BATU CAVES – MADÁRPARK

Megreggelizünk, majd a csodálatos hindu Batu Caves barlangtemplomba látogatunk, amit Murugan isten hatalmas aranyozott szobra őriz. 272 db lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy feljussunk. Útközben vidám képeket készíthetünk a kíváncsi makákókról. A barlangot több millió évvel ezelőtt a víz alakította ki ebben a szép mészkő hegyben és az emberek mindig is szent helynek tartották. Jelenleg Indián kívül ez a legjelentősebb hindu szentély.A szivárvány minden színére festett belső templomot hívők és turisták milliói látogatják minden évben.

Ebédre egy, a szentély lábánál lévő indiai étterembe ülünk be, ahol megkóstoljuk az indiai konyha finomságait:

Délutánunkat szabadon tölthetjük.

Szuvenírt vásárolhatunk vagy fakultatív program keretében ellátogathatunk a Madárparkba, ami a világ egyik legnagyobb szabadtéri madárröptetője rengeteg színpompás madárral és csodálatos trópusi növényekkel. A park éttermében igazi maláj ételeket kínálnak, a teraszról pedig figyelhetjük a szabadon röpködő madarakat.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

4. nap (2023. december 26.): KUALA LUMPUR – PENANG SZIGET – GEOREGTOWN ÓVÁROSA – VÍZI FALU

Reggeli után privát transzferrel utazunk Kuala Lumpur repülőterére utazunk, ahonnan 1 órás repülőúttal megérkezünk Penang sziget fővárosába, Georgetown-ba. A lenyűgöző Georgetown Malajzia egyik legszínesebb és legérdekesebb városa, maláj, indiai, kínai és európai stílus izgalmas keveréke, az UNESCO Világörökség része. A város kevésbé nyüzsgő, mint Kuala Lumpur, a lakosságának több mint 50%-a kínai. Gyarmati időket idéző épületek, kínai kereskedőházak, kígyók őrizte szentély és trópusi fűszer és gyümölcsfarm, a kínai és indiai negyedekben éttermek és utcai kifőzdék várnak rátok.

Ebédidőben érkezünk a szigetre, elfoglaljuk szállásunkat, kicsit megpihenünk, majd előre egyeztetett időpontban érkezik helyi vezetőnk a hotel recepciójára és irány Georgetown Óvárosa! Nagyon hangulatos hely, művészeti és kulturális negyed, az épületeken gyönyörű festett domborművek, graffitik, a kis utcákban kézműves termékeket kínáló, ízlésesen berendezett kis üzletek, kávézók várják a látogatókat. Be is ülünk egy finom kávéra és egy isteni sütire a leghosszabb kávézóba, ami azon kívül, hogy isteni ízekkel vár, fantasztikusan van berendezve.

Majd lesétálunk a korábban halászok és a legszegényebb emberek lakta cölöpökre épült városrészbe a Chew Jetty-hez (Vizi falu). Ezt a különleges helyet fából készült kis összekötő utakon lehet bebarangolni.

(szállás: butik hotel, Penang, 3 éj, ellátás: reggeli)

5. nap (2023. december 27.): PENANG VÁROSNÉZÉS – KÍNAI & INDIAI & MALÁJ KULTÚRÁK – GASZTRO ÉLMÉNYEK

Ma egy egész napos városnézésre indulunk helyi vezetőnkkel. Gyalog és riksával, a tradicionális közlekedési eszközzel fogunk barangolni.

Georgetown egy igazi kulturális olvasztótégely: kínai, indiai, maláj, thai és európai egyveleg. A kultúrák sokszínűsége a gasztronómiában is megmutatkozik, melynek köszönhetően az itteni konyha legendásan jó, az ételek Mennyországának is tartják Penangot. Városnézésünk során meg ízleljük a helyi specialitásokat, sorra kóstoljuk az ételeket, gyümölcsöket, desszerteket és hideg hűsítő italokat is.

Ellátogatunk a pazarul díszített kínai klánházhoz, a Khoo Kongsi-hoz, mely Penang egyik legismertebb látványossága. Végig sétálunk a Harmónia utcáján, ami egy nagyon különleges út, különböző vallások élnek egymás mellett békés harmóniában. Láthatunk ősi templomokat, színes lámpásokkal díszített épületeket. Elsétálunk a Kapitan Keling Mosque-hoz, ami Penang legrégebbi mecsete, amely kényelmesen fészkel a Kuan Yin Teng kínai templom és Délkelet-Ázsia legrégibb anglikán temploma, a Szent György-templom mellett. Barangolunk a Kis India negyedben, ahol száriboltok, fűszerüzletek, gyümölcsárus standok váltogatják egymást. Ellátogatunk Penang legrégebbi hindu templomához is, a Sri Mariamman templomhoz, melyet istenségek sokasága díszít.

Délután érkezünk vissza szállásunkra.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli)  

6. nap (2023. december 28.): PENANG – GYÜMÖLCSFARM – KEK LOK SI TEMPLOM

Reggeli után privát kirándulásra indulunk a sziget északi részén található trópusi gyümölcsfarmra (kb 45 perc autóút), ahol rengeteg egzotikus gyümölccsel ismerkedhetünk meg, megszagolhatjuk és megkóstolhatjuk őket.  Aki szeretne, vásárolhat isteni finom dehidratált gyümölcsöket, fűszereket és a híres malajziai Cameron felföldről származó teákat is.

A gyümölcsfarm után ellátogatunk Malajzia legnagyobb és Penang sziget legszebb buddhista templomához, a Kek Lok Si templomhoz, mely egy hegy tetején áll, és központi pagodájából gyönyörű panorámában lesz részünk Georgetown városára. Cirádás tetők, színes lampionok, több száz Buddha szobor, varázslatos hangulat. Kis szerencsével könnyen belecsöppenhetünk egy vallási szertartásba is.

Kora délután érkezünk vissza szállásunkra és napunk hátralévő részét szabadon élvezhetjük.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli)  

7. nap (2023. december 29.): PENANG – LANGKAWI

Délelőttünket szabadon tölthetjük.

Majd kicsekkolunk és indulunk Penang repülőterére, ahonnan 1 órás repülőúttal megérkezünk Langkawi sziget repülőterére, és privát transzferrel utazunk szállásunkra.

(szállás: Langkawi, 1 éj, butik resort, ellátás: reggeli)

8. nap (2023. december 30.): KOH LIPE

Reggeli után a kikötőbe és a délelőtti komppal egy képeslapra illő szépségű trópusi szigetre, Koh Lipe-re utazunk. (30 km)

Igazi paradicsomi kis sziget, amely Thaiföldhöz tartozik, és a védettséget élvező Tarutao tengeri nemzeti park része. Az országba lépési hivatalos ügyintézést követően privát transzferrel utazunk a Sunrise beach-en található tengerparti szállásunkra.

Csodás beachek közül válogathatunk, ahol napfürdőzhetünk, úszhatunk a kristálytiszta vízben, élvezhetjük a gyönyörű tengert.

(szállás: butik resort, 4 éj, ellátás: reggeli)

9. nap (2023. december 31.): KOH LIPE – SUNSET BEACH – SUNRISE BEACH – BÚÉK

Az egész napunkat szabadon tölthetjük a szigeten.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

 

 10. nap (2024. január 1.): KIRÁNDULÁS A TARUTAO NEMZETI PARK SZIGETEIRE – SNORKELING

Programunk keretében ma egy izgalmas, egész napos szigettúrára indulunk (9:00-16:00) a Tarutao Tengeri Nemzeti Parkba, tradicionális thai csónakkal. A park Thaiföld egyik legszebb, legérintetlenebb része, 51 szigetet foglal magába, melyeket jól megőrzött esőerdők borítanak, egészséges korallzátonyok vesznek körül. Gyönyörű fehér homokos beachek, és nagyon gazdag élővilág várja az idelátogatókat: az 1-2 kg súlyú és 30 cm magas egérszarvas, a hosszú farkú makákó majmok, vadmalacok, tengeri vidrák, színes trópusi halak, tengeri sasok, szarvascsőrű madarak és szebbnél szebb egzotikus növények.

Csodás fehér homokos partok, a Hin Sorn sziget különleges szikla alakzatai, a majmok a Dong szigeten, nemzeti park legszebb sznorkeling helyei, színes korallok, egzotikus halak a Bulu és Ror-Kloy szigeteken és a csodaszép Kamnan Bay vár Ránk ezen a napon.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

11. nap (2024. január 2.): KOH LIPE – ENJOY THE PARADISE

Egész napunkat szabadon tölthetjük 🙂

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

12. nap (2024. január 3.): KOH LIPE – LANGKAWI – SKY BRIDGE

Délelőtti komppal visszautazunk Langkawi szigetére. A kikötőben már vár minket a transzfer és programunk keretében ellátogatunk a világ egyik legfantasztikusabb függőhídjához, a Langkawi Skybridge-hez, melynek érdekessége, hogy egyetlen 87 méter magas ferde oszlop tartja egyensúlyban, nyolckábeles felfüggesztés segítségével. A hídon az Andamán-tenger gyönyörű panorámája vár ránk 🙂

Késő délután érkezünk a Pantai Cenang részen fekvő szállásunkra, mely 800 méterre fekszik a nyüzsgő tengerparttól.

(szállás: butik resort, 2 éj, ellátás: reggeli)

13. nap (2024. január 4.): LANGKAWI – MANGROVE ERDŐ – SNORKELING

Ma, programunk keretében egy izgalmas félnapos kirándulásra (09:00-12:00) indulunk, melynek keretében csónakkal fedezzük fel a Kubang Badak Mangrove erdőt. A mangrove erdőknek nagyon fontos szerepe van földünk ökológiai egyensúlyának fenntartásában. Befolyásolják az éghajlatot, menedéket nyújtanak a halaknak ls rákoknak. Láthattok egzotikus növényeket, állatokat, mint pl. fehérhasú réti sas, gém, jégmadár és más madarak, halak, uca (futórák féle), varánusz gyíkot, és ha szerencsénk van, vidracsaládot is.

Megállunk a Pinang Cave barlangnál, melyet az ősi tenger hullámai formáltak, amikor még kb 25 méterrel magasabb volt a tengerszint.

Majd Pulau Dangli szigete felé vesszük az irányt, ahol sznorkeling kaland vár ránk. Búvárszemüvegünkön keresztül, a kristálytiszta víz felszínén lebegve csodás vízi élővilágban és korallzátonyban gyönyörködhetünk.  Kb 12:00 óra magasságában érkezünk vissza a szállásunkra.

Egy helyi család otthonában frissen készült házi finomságokat ebédelünk. Majd visszautazunk szállásunkra.

Napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük.

(szállás: butik resort,  ellátás: reggeli és házias ebéd)

14. nap (2024. január 5.): LANGKAWI – ESŐERDŐ SÉTA – HAZAUTAZÁS

Napunkat szabadon tölthetjük.

Fakultatív program keretében egy 2 órás esőerdő sétára vagy egy izgalmas félnapos madárlesre indulhatunk. Langkawi gazdag madárvilággal büszkélkedhet, kb 267 féle madárnak, köztük számos vándormadárnak otthona.

Járatunk délután indul vissza Kuala Lumpur-ba és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)