CSALÁDI KALANDOK A SZÉPSÉGES MALAJZIÁBAN

a modern és színes Kuala Lumpur | egzotikus madarak | batik festés | vízesésben fürdés | mangrove erdő | cruise&BBQ | csodás szigetek

Az utazás fénypontjai

  • Kuala Lumpur városnézés & Petronas Ikertornyok & batikfestés
  • Batu Caves barlangtemplom & Madárpark
  • Gyerekprogramok választás szerint
  • Langkawi Sky Bridge, a Világ egyik legkülönlegesebb függőhídja
  • Mangrove erdő & dzsungel kaland & vízesésben fürdés & ebéd egy helyi családnál
  • hajós kaland Langkawi csodás szigetvilágában & BBQ ebéd
JELENLEG NINCS IDŐPONT | 10 éjszaka
egyéni utazás (2 felnőtt + 2 gyerek)
1420 USD/felnőtt és 710 USD/gyerek

(2021 évi ár, aktualizáljuk amint tudjuk az utazás időpontját)

1. nap: KUALA LUMPUR

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan privát transzferrel kb 1 órát utazunk a szállásunkra, Kuala Lumpur központjába. A nap hátralévő részében kipihenhetjük a repülőút fáradalmait.

(szállás: hotel, 4 éj, ellátás: nincs)

 

 

2. nap: KUALA LUMPUR – PETRONAS IKERTORNYOK – KÍNAI NEGYED – PASAR SENI PIAC&BATIKFESTÉS

A mai városnéző napunkat Kuala Lumpur ikonikus jelképénél, a Petronas ikertornyoknál kezdjük. Sétálunk egyet a tornyok lábánál lévő gyönyörű trópusi parkban, utána felmegyünk a tornyokat összekötő skybridge-re megnézni a kilátást, végül felliftezünk a 86. emeletre, ahonnan felülről is megcsodálhatjuk a várost.

A tornyok után metróra szállunk és meglátogatjuk Kuala Lumpur 150 éves múltjának legfontosabb állomásait.  Mielőtt sétára indulnánk, beülünk egy nyüzsgő kávézóba, és megkóstoljuk a Teh Tarik-ot, mely egy népszerű meleg, nyugtató és energetizáló ital, hozzá pedig roti snack falatokat fogyasztunk. Majd sétálunk egyet a Függetlenség terén, ahol találkozunk az angol gyarmati múlt örökségeivel, ellátogatunk a réz kupolájú Sultan Abdul Samad épületéhez, ami az angol gyarmati rendszer közigazgatási épülete volt és a Masjid Jamek-hez, mely a város legrégebbi mecsete.

Ebédre beülünk egy helyi étterembe és megkóstoljuk a helyi specialitásokat és a tradicionális desszerteket.

Folytatva a gyalogos városnézést láthatjuk a Gombak és a Klang folyó találkozását, ahol ezt az izgalmas várost alapították. Tovább sétálunk a kínai negyed gyarmati stílusú házai között, ahol (szezontól függően) a helyi kis üzletekben megkóstolhatjuk a duriánt, ami a világ legbüdösebb gyümölcsének van kikiáltva, az íze egészen különleges. Ezután az 1888-ban épült Central Marketbe folytatjuk utunkat, ahol beszerezhetünk mindent, amit Malájziában kapni lehet 😊 Kézműves termékek, faragványok, szobrok, selymek és kárpitok kelletik magukat a vásárlóknak. Itt kipróbálhatjuk a batik festést, igazán látványos alkotásokat készíthetünk csekély kézügyességgel is, garantáltan élvezni fogja mindenki 😊

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

3. nap: KUALA LUMPUR – BATU CAVES – MADÁRPARK

Megreggelizünk, majd programunk keretében a csodálatos hindu Batu Caves barlangtemplomba látogatunk, amit Murugan isten hatalmas aranyozott szobra őriz. 272 db lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy feljussunk. Útközben vidám képeket készíthetünk a kíváncsi makákókról. A barlangot több millió évvel ezelőtt a víz alakította ki ebben a szép mészkő hegyben és az emberek mindig is szent helynek tartották. Jelenleg Indián kívűl ez a legjelentősebb hindu szentély. A szivárvány minden színére festett belső templomot hívők és turisták milliói látogatják minden évben.

Ebédre egy, a szentély lábánál lévő indiai étterembe ülünk be, ahol megkóstoljuk az indiai konyha finomságait:

Délután ellátogatunk a Madárparkba, ami a világ egyik legnagyobb szabadtéri madárröptetője rengeteg színpompás madárral és csodálatos trópusi növényekkel. A park éttermében igazi maláj ételeket kínálnak, a teraszról pedig figyelhetjük a szabadon röpködő madarakat.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

4. nap: KUALA LUMPUR – GYEREK PROGRAMOK

Mai napunkat szabadon tölthetjük és az igények szerint alakítjuk.

Kuala Lumpur nagyszerű programokat nyújt a gyerekeknek: vízi játszótér, tropicarium, állatkert, fedett trambulin, selfie múzeum, upside down múzeum, tudományos interaktív kiállítás, batikolás egy kézműves központban.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

5. nap: LANGKAWI SZIGETE

Reggeli után indulunk Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan 1 órás repülőúttal megérkezünk Langkawi sziget repülőterére, majd privát transzferrel utazunk a Pantai Cenang parton található szállásunkra.

Napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük Langkawi legszebb partján.

(szállás: butik resort, 6 éj, ellátás: reggeli)

 

 6. nap: LANGKAWI SKY BRIDGE

Kényelmesen ébredünk és délelőtti indulással, privát transzferrel a Langkawi Sky Bridge-hez utazunk. Érdekessége, hogy egyetlen 87 méter magas ferde oszlop tartja egyensúlyban, nyolckábeles felfüggesztés segítségével. Az Andamán-tenger gyönyörű panorámája pedig lenyűgöző! A híd gyönyörű környezetben található, több kilátópontja is van, ahova cable car-al lehet feljutni. A leglátványosabb részre, a függőhídhoz mehetünk felvonóval vagy választhatjuk az erdei ösvényt (kb 15 perc gyalogosan). Különböző szórakoztató egységek is üzemelnek itt, illetve kis üzletekben szuvenírek sokasága közt válogathatunk, vagy beülhetünk egy étterembe ebédelni.

Délután érkezünk vissza szállásunkra. Napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük. Ha van kedvünk, beülhetünk egy hangulatos tengerparti étterembe, vagy sétálhatunk a homokos parton.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

7. nap: LANGKAWI – SZABADSÁG

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

 

8. nap: LANGKAWI – MANGROVE ERDŐ – DZSUNGEL

Ma egy izgalmas félnapos kirándulásra indulunk, melynek keretében csónakkal fedezzük fel a Kubang Badak Mangrove erdőt. A mangrove erdőknek nagyon fontos szerepe van földünk ökológiai egyensúlyának fenntartásában. Befolyásolják az éghajlatot, menedéket nyújtanak a halaknak ls rákoknak. Láthattok egzotikus növényeket, állatokat, mint pl. fehérhasú réti sas (white-bellied sea eagle), gém (heron), jégmadár (kingfisher) és más madarak, halak, uca (futórák féle), varánusz gyíkot (monitor lizzard), ha szerencsétek van, vidracsaládot is).

Egy helyi család otthonában frissen készült házi finomságokat ebédelünk.

Ebéd után a közeli dzsungelbe látogatunk, ahol egy kb 500 méteres gyaloglás vár ránk egy dzsungelösvényen keresztül, mely egy friss vízű forráshoz vezet, ahol megmártózhatunk, úszhatunk. Kb 14:00 óra magasságában érkezünk vissza a szállásunkra.

Napunk hátralévő részét szabadon tötlehetjük.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és ebéd)

 9. nap: SZIGETEK – CRUISE – BBQ EBÉD

Ma egy fél napos hajós kalandra indulunk Langkawi csodás szigetvilágába, ahol 99 sziget emelkedik ki a gyönyörű smaragd zöld színű Andamán tengerből. Kirándulásunk keretében megállunk egy eldugott kis szigeten, ahol alkalmunk lesz fürdeni, napozni, élvezni a tengert, és kipróbálhatjuk a tengeri kajakozást is. Ebédre frissen készült BBQ finomságokat készít nekünk a hajó személyzete.

Délután 4 óra magasságában indulunk vissza a kikötőbe, ahonnan privát transzferrel utazunk vissza szállásunkra.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és BBQ ebéd)

 10. nap: LANGKAWI

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

 

 11. nap: HAZAUTAZÁS

Mai napon véget ér kalandunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat

(ellátás: reggeli)

Megjegyzés

  • Egyéni utazásról lévén szó, a program, a napok száma igény szerint módosítható, kérjétek ajánlatunkat.