DZSUNGEL ÉS TENGERPARTI KALANDOK - THAIFÖLD

trópusi esőerdő | dzsungel trekking | csónakkirándulás | kajakozás | gazdag növény- és állatvilág | csodás szigetek | finom homokos tengerpart | snorkeling & teknősők

Az utazás fénypontjai

  • Khao Sok Nemzeti park 2 napos kaland
  • Éjszakai szafari & barlangtúra
  • Dzsungel trekking & kajakozás & tutajházikókban éjszakázás a Cheao Lan tavon
  • Phang Nga öböl hajós kirándulás & tengeri kajakozás
  • Privát csónak kirándulás & snorkeling & piknik a Phi Phi szigetek körül
  • Elefánt óvoda látogatás & elefánt-elemózsiakészítés & etetés & fürdetés
2021. november | 9 éjszaka
egyéni utazás (2 vagy 4 felnőtt)
1380 USD/fő

1. nap: PHUKET

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Phuket repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk Kamala Beach-re.  

(szállás: butik hotel, 4 éj, ellátás: reggeli)

2. nap: PHUKET – KAMALA BEACH

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli)

 3. nap: PHUKET – PHANG NGA ÖBÖL – HAJÓKIRÁNDULÁS – TENGERI KAJAKOZÁS 

Kisbuszos transzferrel utazunk a kikötőbe, ahonnan egy nagy hajóval a Phang Nga öböl különleges szigetvilágába. A hajó fedélzetéről csodálhatjuk meg a tengerből kiemelkedő, sűrű növényzettel borított vadregényes mészkőkúpokat. Panak szigetre érkezéskor tengeri kenukba szállunk, és helyi vezetőkkel fedezzük fel a sziget belsejében, mintegy 130 millió évvel ezelőtt keletkezett tengeri barlangokat. Egy rövid fotó szünetre megállunk a híres James Bond szigetnél, Az aranypisztolyos férfi című film forgatási helyszínén, ahova külön kis hajó visz ki bennünket.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

 

4. nap: PHUKET – BIG BUDDHA – PROMTHEP CAPE

Mai napunkat szabadon tölthetjük. Ha aktív időtöltésre vágyunk, fakultatív program keretében Dél Phuket túrára indulhatunk, melynek keretében ellátogatunk a Big Buddha szoborhoz, Phuket legmagasabb pontjára, ahonnan fantasztikus a panorama, csavargunk a Rawai gyöngy- és halpiacon és csodás naplementében gyönyörködhetünk az Andamán tengerre a Promthep Cape kilátóból.  

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli)

 

 

 5. nap: CHEOW LAN TÓ – KAJAKOZÁS – ÉJSZAKAI SZAFARI

Korai reggelit követően, reggel 07:30-as indulással egy 2 napos izgalmas kalandra indulunk a Thaiföld titkos kertjének is tartott Kao Sok Nemzeti Parkba. Itt található a világ egyik legősibb örökzöld esőerdeje, kb 160 millió éves. A Himalaja csúcsaival egyidős, kb 50 millió évvel ezelőtt kialakult hatalmas mészkőhegyek, vadregényes tájak, tavak, vízesések, vadon élő állatok, elefánt trekking, long tail boat (tradicionális thai hosszúfarkú csónak) kirándulás, kajakozás a Cheaw Lan tavon, úszás, pihenés, éjszakai szafari és csodás látnivalók. A Cheaw Lan tó Thaiföld egyik legszebb tava, györnyörű mészkősziklák övezik, van amelyik 1.000 méter magas! Fantasztikus hely! Az éjszakát a parkban töltjük, tutaj házikókban, szunyoghálós ágyakban 🙂

Egy kis hátizsáknyi felszereléssel utazunk, minden mást a phuketi szálláson hagyunk.

(szállás: 1 éj lodge, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora)

6. nap: KAO SOK NEMZETI PARK – DZSUNGEL TREKKING

A safari reggeli után egy újabb izgalmas nap vár ránk. Long tail boat kirándulásra indulunk, majd dzsungel trekking és barlangtúra vár ránk. A Khao Sok esőerdője részben trópusi örökzöld erdő, részben trópusi esőerdő, élővilága rendkívül egyedi és sokszínű: 48 féle emlős, köztük a ködfoltos párduc, a tigris, az elefánt, a tapír, gibbonok és még sok más vadon élő állat, több mint 300 féle madárfaj, 30 denevérfaj, számtalan hüllő és rovar található meg a park dzsuneglében. Egy hektárnyi területen kb 200 különböző virágos faj lelhető fel, köztük olyan különlegességek mint a rafflézia, bambuszok és húsevő növények.

Este 18:00 óra körül érkezünk vissza Patong Beach-re a szálláshelyünkre.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

7. nap: PHUKET – PHI PHI DON

Kényelmesen megreggelizünk és 10 órai indulással, privát transzferrel a kikötőbe utazunk, ahol kapitányunk már vár ránk és privát motorcsónakkal egy kb. 40 perces utazással megérkezünk a gyönyörű Phi Phi Don szigeten lévő tengerparti szállásunkra. A nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük.

(szállás: butik resort, 3 éj, ellátás: reggeli)

 

 

8. nap: PHI PHI SZIGETEK HAJÓKIRÁNDULÁS – SZNORKELING – PIKNIK

Mai napunkon egy privát csónakkirándulásra indulunk és felfedezzük Phi Phi Leh és Phi Phi Don szigetek csodás öbleit és partjait. Sznorkelingezhünk a kristálytiszta türkiz vízben, láthatunk teknősöket, cápákat, színes halrajokat. Ahol kedvünk tartja, kiszállunk és élvezhetjük a finom homokos partokat, napfürdőzhetünk, piknikezünk és isteni finom gyümölcsöket nassolunk. Délután érkezünk vissza a szállásunkra és a nap hátralévő részét szabadon tölthetjük.

Kipróbálhatjuk a tradicionális thai masszázst vagy ha kényzetetésre vágyunk, akkor kókuszolajas, aloe vera vagy aromaterapiás masszázst. Aki egy kis nyözsgésre vágyik, besétálhat Phi Phi központjába, csavaroghat, vásárolhat, vagy beülhet egy hangulatos tengerparti étterembe, hogy megkóstolja az isteni thai konyha finomságait, majd vessétek be magatokat Phi Phi Downtown esti forgatagába.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

9. nap: PHI PHI DON – DZSUNGELTÚRA – TENGERPART

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Napfürdőzhetük, úszhatunk, dzsungeltúrára indulhatunk vagy ellátogathatunk a Phi Phi kilátópontra, ahonnan nagyszerű panorámában lehet részünk  a sziget két öblére.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

10. nap: PHI PHI – PHUKET – ELEFÁNTOK – DZSUNGEL

Kényelmesen megreggelizünk, majd privát motorcsónakunkkal visszautazunk Phuket kikötőjébe és onnan privát transzferrel egy fantasztikus szellemiségű elefánt rezervátumba látogatunk, ahol már finom ebéddel várnak bennünket. Majd rövid ismertetőt kapunk a projekt céljáról, az elefántok megmentésére irányuló törekvésükről, terveikről és megismerhetjük az 5 hektáros vadregényes környezet imádnivaló ormányosait. Elkészítjük nekik a finomságokat, cukornádat aprítunk, leszedjük a banánt a nagy fürtökről, vitaminbombát aprítunk és csomagolunk banánlevelekbe, majd sétára indulunk az erdőbe, ahol már várnak bennünket és a finomságokat, majd lesétálunk a tóhoz és kedvenc időtöltésük, a pancsolás következik. Akinek van kedve, fürdőruhát vehet és csatlakozhat hozzájuk. Ezek az imádnivaló ormányosok nagyon szeretik amikor kefével dörzsölik testük minden porcikáját, amit olyannyira élveznek, hogy néha bele is alszanak. 

Elefántos élményeink után egy repülőtér közeli hotelbe utazunk, ahol lezuhanyozhatunk, átöltözhetünk és pihenhetünk, mert ma véget érnek thai kalandjaink és a hajnali járattal megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli és ebéd)

Megjegyzés

  • Hosszabbítási opciók: Bangkok, Chiang Mai, Kuala Lumpur, Szingapúr 
  • Egyéni utazásról lévén szó, a program, a napok száma, a szállás kategória igény szerint módosítható, kérjétek ajánlatunkat.