EGZOTIKUS KALANDOK A FŰSZERSZIGETEN - ZANZIBÁR

álomszép óceánpart | fűszerfarm | trópusi erdő&kolobusz majmok | teknős rezervátum | maszáj kalandok | naplemente hajózás

Az utazás fénypontjai

  • Stone Town, mely a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában
  • fűszerfarm és gyümölcs kóstoló
  • Jozani trópusi esőerdő és a vörös kolobusz majmok
  • maszáj kalandok és terepbiciklizés rejtett helyekre
  • beöltözés maszáj ruhába
  • naplemente kaland egy tradicionális afrikai csónakkal
2021. június-augusztus | 10 éjszaka
egyéni utazás (2 vagy 4 fő)
1510 USD/fő öszegtől

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk másnapján, délelőtt érkezünk meg Zanzibár repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk az óceánparton lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

(szállás: hotel, ellátás: késői reggeli)

 

 

 2. nap: BÖRTÖNSZIGET – STONE TOWN

Ma egy egész napos kalandra indulunk. Szállásunktól kb 1 óra autós útazással érünk át a sziget másik felére, ahol majd csónakba szállunk, de előtte beülünk egy tengerparti kávézóba. Napunk első állomása a Börtönsziget, mely félórányi hajóútra található Stone Town-tól. A sziget a nevét a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, ahol mi is látogatást teszünk. Ellátogatunk a sziget nagy vadasparkjába is, ahol a világ legnagyobb szárazföldi teknőseivel, az aldabra teknősökkel is megismerkedhetünk. A teknősökön kívül láthatunk itt pávákat és dik dik-et is.

Visszaérve a szárazföldre egy hangulatos étteremben elköltjük ebédünket. Majd irány Zanzibár város régi központja „Mji Mkomwe” óvárosa (angol nevén: Stone Town). Stone Town a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában.  A Kőváros köré vályogházak épültek, ahol az újonnan érkezők telepedtek le a régi időkben. Ez az egyetlen ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Az óvárosban sok régi épület található, köztük egy az 1600-as évek végén arabok által épített erőd. Végigsétálunk a kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddy Mercury szülőházát, sétálunk a szűk sikátorokban, melyek szebbnél szebb kézművestermékeket kínáló kis galéráikat rejtenek.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 3. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük szállásunk csodás óceánpartján.

Ha vizi kalandokra vágytok, béreljetek kajakot vagy paddle board-ot és élvezzétek a csodás Indiai óceánt.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 

 

 4. nap: FŰSZERTÚRA – JOZANI TRÓPUSI ESŐERDŐ KALAND – KOLOBUSZ MAJMOK

Ma egy nagyon érdekes nap vár ránk. Első állomásunk egy hatalmas fűszerfarm. Zanzibár évszázadok óta a világ egyik legnagyobb fűszertermelője. A sziget legnagyobb része ma is fűszerültetvény. Megismerkedünk a sziget legjellemzőbb gyümölcseivel és fűszernövényeivel, köztük a fekete bors, az illatos szegfűszeg, a kardamom, a curry, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér. Mindent megszagolhatunk, megkóstolhatunk, megtapinthatunk. Rengeteg érdekes információt kapunk helyi idegenvezetőnktől: miből készül a lidokain, hogyan fejlődik ki a virágból a banán,  melyik növény nedve a jód, hogyan fogyasztják a kakaó gyümölcsét… de ez csak egy kis ízelítő. Fűszertúránkat egy gyümölcskóstolóval koronázzuk meg, megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket: ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, grapefruitot, csillaggyümölcsöt, maracujat. Akinek kedve van, vásárolhat helyi fűszereket, teát, kávét.

Majd egy kis faluba látogatunk, ahol fincsi falusi ebéd vár ránk.

Folytatjuk kalandozásunkat a Jozani trópusi esőerdőben, mely Zanzibár legnagyobb esőerdeje és természetvédelmi terület. Izgalmas erdőtúránk keretében megismerkedünk a dzsungel gyógynövényeivel, melyeket a mai napig használnak a falubeliek a hétköznapjaikban és testközelbe kerülhetünk a mókás pofájú Red Colubus majmocskákkal is. A védettséget élvező majmok csak itt élnek az egész világon! A majmokat nem kell keresnünk, mert kíváncsiságuknak köszönhetően elég közel jönnek hozzánk és bár vadon élnek, hagyják magukat fényképezni. A majmokon kívül sok különlegességet is láthatunk, hiszen az esőerdő ad otthont több mint 50 fajta pillangónak és vagy 40 fajta madárnak.

Kalandunkat egy nagyon misztikus kinézetű mangrove erdőben folytatjuk, ahol pallókból épített ösvényen sétálunk a víz felett. A kiépített útvonal védi ezt a természeti csodát, letérni róla szigorúan tilos.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és falusi ebéd)

5. nap: PIHENÉS A PARADICSOMBAN – BEACH PIKNIK

Egy újabb csodás nap ezen az álomszép szigeten. Választott, előre egyeztetett időpontban egy fantasztikus hangulatú beach piknik vár ránk 😊

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

6. nap: SNORKELING – THE ROCK ÉTTEREM & EBÉD & KOKTÉL

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

Az aktív kalandok kedvelői fél napos snorkeling kalandra indulhatnak a Zanzibár szigetétől kb 3 kilométerre található Mnemba szigetéhez, mely egy tengeri rezervátum része, melyet egy több mérföld átmérőjű, ovális formájú atoll vesz körül. Maga a sziget privát tulajdonban van, így a szigetre nem lehet kilépni, hajónk fedlézetéről szállunk ki a vízbe. Már néhány méteres vízben is színpompás mór bálványhalakban, pillangóhalakban, palettás doktorhalakban, bohóchalakban és jól megőrzött korallzátonyban gyönyörködhetünk.

Ha egy igazi különlegessége vágytok, egy ebédre vagy koktélra látogassatok el a nagyon különleges The Rock étterembe, mely egy korall szirtre épült. Előfoglalás szükséges!

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

7. nap: HAJÓ KIRÁNDULÁS – LAKATLAN LAGUNA – PIKNIK EBÉD

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

Fakultatív program keretében egész napos hajós kalandra indulhatunk egy lakatlan lagúnába. Egy védettséget élvező terület részét képező lakatlan szigetre-lagunába hajózunk, mely tele van több ezer éves óriáskagyló beágyazódásokkal. Míg a személyzet a szigeten marad, hogy elkészítsék nekünk az isteni szuahéli ebédünket, mi tovább hajózunk. Uticélunk egy képeslapra illő szépségű, vakítóan fehér púderfinomságú homokból álló kis sziget, mely csak apálykor bukkan elő a kristálytiszta türkíz vízből. Úszhatunk, napfürdőzhetünk a finom homokban, átsétálhatunk a közeli homokdűnékre, snorkelingezhetünk és gyönyörködhetünk az egyedülálló víz alatti élővilágban. Visszahajózunk a kis szigetre, ahol már vár ránk az isteni királyi lakoma. Helyben elkészített grillezett tenger gyümölcsei kerülnek az asztalra, vagyis gyékényre: ráksaláta, grillezett polip, tintahal, languszta és még sok finomság.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és fakultatív program esetén piknik ebéd)

8. nap: MASZÁJ KALAND – SUNSET CRUISE

Kényelmesen megreggelizünk és privát transzferrek a keleti partra utazunk, ahol szuper jófej maszáj guide-ok várnak ránk és terepbiciklivel olyan helyekre visznek el bennünket, ahova autóval nem lehet eljutni. Közben elsajátíthatunk, néhány alap maszáj szót, mint a Jambo Jambo, Karibo, Hakuna Manata 😊 És akinek kedve van felpróbálhat egy színes maszáj ruhát és szuper fotókat készíthet benne, miközben ugróversenyt tartunk a maszáj srácokkal (kb 2-3 órás program).

Délután 16 órai kezdettel egy privát naplemente kaland vár ránk egy tradicionális afrikai csónak fedélzetén.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

9. nap: TENGERI TEKNŐS REZERVÁTUM

Ma egy fél napos kaland vár ránk, látogatást teszünk a Nungwi faluban található viziteknős rezervátum, ahol különböző korú és fajtájú teknősök élnek egy, az óceánból elkerített részen, biztonságban a ragadozóktól és az orvvadászoktól. Ha egy halász hálójába akad egy teknős, vagy a beach-en a homokban tojásokat találnak, ide szokták „menekíteni” őket. Akinek kedve van, bemehet a vízbe a páncélosok közé és lehet őket etetni tengeri salátával.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 10. nap: STRAND – NAPFÜRDŐZÉS – SZABADSÁG

Napunkat szabadon tölthetjük.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 

 

 

 11. nap: HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük.