KARÁCSONY A FŰSZER-SZIGETEN – ZANZIBÁR

álomszép óceánpart | fűszerfarm | trópusi erdő&kolobusz majmok | hangulatos óváros | isteni trópusi gyümölcsök | hófehér homok

Az utazás fénypontjai

  • Stone Town, mely a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában
  • Freddy Mercury szülőháza
  • Fűszerfarm és gyümölcs kóstoló
  • Jozani trópusi erdő és a vörös kolobusz majmok
  • Látogatás egy helyi családnál & falusi ebéd
  • Karácsonyi ünnepi ebéd egy korallszirtre épített étteremben 
2020. december 16. | 10 éjszaka
egyéni utazás (2 felnőtt + 2 gyerek)
1390 USD/felnőtt, 700 USD/gyerek

ELŐLEG NÉLKÜL FOGLALHATÓ, SPECIÁLIS FIZETÉSI ÜTEMEZÉS A RÉSZVÉTELI DÍJ FÜL ALATT!

1. nap (2020. december 17.): WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Zanzibár repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk az óceánparton lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

(ellátás: késői reggeli)

 

 

 2. nap (2020. december 18.): ENJOY THE BEACH!

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

3. nap (2020. december 19.): STONE TOWN – FŰSZERKERT

Ma egy egész napos kaland vár ránk. Délelőttünket egy hatalmas fűszerfarmon töltjük. Zanzibár évszázadok óta a világ egyik legnagyobb fűszertermelője. A sziget legnagyobb része ma is fűszerültetvény. Megismerkedünk a sziget legjellemzőbb gyümölcseivel és fűszernövényeivel, köztük a fekete bors, az illatos szegfűszeg, a kardamom, a curry, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér. Mindent megszagolhatunk, megkóstolhatunk, megtapinthatunk. Rengeteg érdekes információt kapunk helyi idegenvezetőnktől: miből készül a lidokain, hogyan fejlődik ki a virágból a banán,  melyik növény nedve a jód, hogyan fogyasztják a kakaó gyümölcsét… de ez csak egy kis ízelítő. Fűszertúránkat egy gyümölcskóstolóval koronázzuk meg, megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket: ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, grapefruitot, csillaggyümölcsöt, maracujat. Akinek kedve van, vásárolhat helyi fűszereket, teát, kávét.

Majd Zanzibár város régi központja „Mji Mkomwe” óvárosa (angol nevén: Stone Town) felé vesszük az itányt. Stone Town a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában.  A Kőváros köré vályogházak épültek, ahol az újonnan érkezők telepedtek le a régi időkben. Ez az egyetlen ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Mielőtt hangulatos sétánkra indulnánk az óvárosban, egy helyi étterembe ülünk be, hogy megebédeljünk, iszunk egy finom kávét majd gyalogos városnézésre indulunk. Végigsétálunk a régi épületekkel teli kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddy Mercury szülőházát, ellátogatunk a helyi hal, gyümölcs és zöldségpiacra, ahol láthatjuk a színes, trópusi választékot. Sétálunk a szűk sikátorokban, melyek szebbnél szebb kézművestermékeket kínáló kis galéráikat rejtenek.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

4. nap (2020. december 20.): ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

5. nap (2020. december 21.): SZÖRF – SZNORKELING

Zanzibár partjait a csodás Indiai óceán nyaldossa. A decemberi hullámok ideálisak a szörfözésre, a víz alatt pedig színpompás halakban gyönyörködhetünk egy sznorkeling kaland alkalmával.

(ellátás: reggeli)

6. nap (2020. december 22.): FALULÁTOGATÁS – JOZANI TRÓPUSI ERDŐ KALAND – KOLOBUSZ MAJMOK

Napunk első felében kirándulásra indulunk a Jozani trópusi erdőben, mely Zanzibár legnagyobb erdeje és természetvédelmi terület. Izgalmas erdőtúránk keretében megismerkedünk a dzsungel gyógynövényeivel, melyeket a mai napig használnak a falubeliek a hétköznapjaikban és testközelbe kerülhetünk a mókás pofájú Red Colubus majmocskákkal is. A védettséget élvező majmok csak itt élnek az egész világon! Nem kell keresnünk őket, mert kíváncsiságuknak köszönhetően elég közel jönnek hozzánk és bár vadon élnek, hagyják magukat fényképezni. A majmokon kívül sok különlegességet is láthatunk, hiszen az esőerdő ad otthont több mint 50 fajta pillangónak és vagy 40 fajta madárnak.

Majd egy kis faluba látogatunk, ahol fincsi falusi ebéd vár ránk.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és falusi ebéd)

7. nap (2020. december 23.): ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

 8. nap (2020. december 24.): KARÁCSONY – THE ROCK & EBÉD & KOKTÉL

Privát transzferrel egy nagyon különleges étterembe megyünk ebédelni, egy korall szirtre épült étterembe, a The Rock-ba. Választott időpontra foglalva (12 vagy 14 óra) érkezünk és egy ünnepi ebéddel, finom koktélokkal koronázzuk meg a napunkat.

(ellátás: reggeli és ünnepi ebéd)

 

 

9-10. napok (2020. december 25-26.): PIHENÉS A PARADICSOMBAN

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

 

 

 

 11. nap (2020. december 27.): HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Gépünk délután/este indul.

Olvasnivaló
Kenya
Etikus utazás, afrikai szafari