ÁLMODD MEG A KALANDOD! – DOMINIKAI KÖZTÁRSASÁG

álomszép óceánpart | pálmaligetek | vízesés | kakaó farm | trópusi gyümölcs farm | vidéki falvak | idilli szigetek | kreol konyha | barátságos helyiek

A Dominikai Köztársaság fénypontjai

  • Kakaó farm & kakaó készítés folyamata & kóstoló
  • Séta egy trópusi gyümölcskertben & kóstoló
  • Látogatás vidéki falvakban és helyi családoknál, tradícionális kreol ételek
  • Katamarán kirándulás az álomszép Saona szigetére
  • Samana félsziget & El Lemon vízesés & Bacardi sziget
  • Privát fotózás
2022. november - 2023. március | 7 éjszaka
egyéni utazás (2 felnőtt)
KÉRJÉTEK AJÁNLATUNKAT!

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk napján érkezünk meg a Dominikai Köztársaságba, Punta Cana repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk az óceánparton lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

A Dominikai Köztársaságról, mely a karib térség második legnagyobb szigete, sokaknak a képeslapra illő szépségű, hófehér homokos, pálmafákkal szegélyezett csodás óceánpartok jutnak eszébe, de ennél sokkal több kincset rejt magában ez a közel 49.000 km2-nyi szigetország, melyet Kolombusz Kristóf fedezett fel és a karib térség igazi kis gyöngyszeme: buja trópusi erdőkkel borított hegyvidéki táj, zubogó vízesések, álomszép szigetek, trópusi gyümölcsfarmok, varázslatos pálmaültetvények, kakaó- és kávé farmok, apró színes kis házakkal tarkított vidéki falvak, izgalmas kreol konyha és a helyiek vendégszeretete vár itt ránk.

(ellátás: all inclusive)

 2. nap: ENJOY THE BEACH!

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: all inclusive)

 3. nap: FALU LÁTOGATÁS – KAKAÓ FARM – KREOL KONYHA – PÁLMA LIGET

Fakultatív program keretében választható program:

Reggeli után egy egész napos kalandra indulunk, melynek során bepillantást nyerhetünk az igazi dominikai életbe. Pár házas falvakon keresztül vezet utunk: színes, rozoga kis faházak, egzotikus virágokkal díszített kertek, színpompás ruhákba öltözött, szép arcú helyi lányok, útszéli gyümölcsárusok, a zöldellő mezőkön legelésző tehéncsordák látványa és igazi vidéki hangulat fogad minket.

Kb 40 perces autós utazással megérkezünk első állomásunkhoz, egy kakaótermesztéssel foglalkozó helyi családhoz. Mosolygós asszony fogad bennünket, isteni kakaó illat terjeng a levegőben, szinte összefut a szánkban a nyál és már kínálják is a friss kakaó-kávét, melyet vízzel készítenek és gyömbérrel, fahéjjal, vanílával, sóval, cukorral ízlés szerint ízesítenek.  Helyi vezetőnk körbevezet bennüket a házban, közben mesél a dominikai szokásokról és az itteni életről.

A takaros házból a trópusi gyümölcskertben folytatjuk sétánkat, ahol az ananászbokrokon érett sárga gyümölcsök díszelegnek, a fákon roskadozik a lédús karambola (csillag gyümölcs), méretes lime-ok lógnak az ágakon, hatalmas banánfák, mango, avokádó és sok sok egzotikus finomságot láthatunk, amiket meg is kóstolhatunk.

A kert végében egy hatalmas kakaó ültetvény vár ránk. A fákon különböző érési fázisban lévő, sárga-piros színekben pompázó, kisebb-nagyobb kakaó gyümölcsök lógnak és a mohás törzseken apró fehér virágok díszelegnek. A kakaó termésében kb 60 db mandula méretű, édeskés fehér gyümölcshússal körbevont, vörösesbarna színű kakaóbab nő. A kakaót és az abból készült kakaóitalt már az ősidők óta ismerték és fogyasztották az egyes népek: aztékok, maják és inkák. Rövid sétát teszünk a kakaófák között, közben ismertetőt kaptunk arról, hogy miként készül a friss kakaó babból az ízletes kakaóital, forrócsoki, kakaós tea és még sok más finomság. Vásárolhatunk frissen készült kakaómasszát és cukrozott, reszelt kakaót, hogy otthon is élvezhessük a dominikai ízeket. Elköszönünk vendégül látóinktól, majd folytatjuk utunkat.

Egy másik családhoz látogatunk, ahol kreol ételekkel várnak bennünket. A buja trópusi erdő ölelésében megbújó, földúton megközelíthető, lemezekből, deszkákból épült rózsaszínű házikóhoz egy csodaszép kerttel van körülvéve: élénk zöld pázsit, színesre festett gumikerekekbe ültetett virágok, fűszernövények, aloe vera bokrok, rákolló virágok, tűzpiros hibiszkusz. Kedves, mosolygós asszonyok, Janeiry és Mary fogadnak bennünket. Megmutatják rendkívül egyszerűen berendezett, tisztán tartott apró otthonukat, ahol csupán egy kis hálószoba, étkező, előtér, mellékhelyiség található.

Az első finomság, ami az étkező helyiségben már tálalva van, a dominikai pansillo, hasonló mint nálunk a hamuban sült pogácsa, lehelletnyi ánizzsal ízesítve és hozzá egy helyi ital specialitás, ami apróra őrölt kukoricából, kukorica tejből, cukorból és frissen reszelt kakaóból készült. Majd Janeiry körbevezet bennünket a kertben, ahol mindent maguk termesztenek. A kertben egy kis lugasban megpihenünk, ahol a padon egy kosárkában ízlésesen elrendezett gyümölcsök, trópusi virágok, kókuszdió, fűszernövények zacskókban kiporciózva, amiket meg is szagolhatunk. És persze ide van készítve a kihagyhatatlan mamajuana, ami egy őshonos dominikai ital specialitás, 10-12 féle fakéreg, gallyak, rum, vörös bor és méz keveréke. Úgy tartják, hogy minden bajra orvosság.

Közben már készül az ebédünk: a bográcsban rotyog a sanchocho, azaz a dominikai gulyás, melybe itt, hagyományosan, a krumplin, répán és disznóhúson kívül kerül taro, ananász, banán, kukorica, koriander és yukka. Amíg a leves elkészül, előételként mofongo-t készítenek nekünk főző banánból, kolbászos és vega variációban, illetve a mi sültkrumplinkhoz hasonló, olajban sült tostones-t ropogtathatunk. A dominikai gulyáslevest a majomkenyérfa terméséből készült tálakba kínálják, friss avokádót és pansillo-t fogyaszthatunk hozzá.

Elköszönünk kedves vendégüllátóinktól és mai napunk utolsó állomása felé vesszük az irányt, ahol garantáltan tátva marad a szánk. Kb 30 perc autózást követően egy hatalmas pálmaligethez érkezünk, ahol amerre csak nézünk, égbetörő pálmafák vesznek körül. Varázslatos vidék, már hallani az óceán morajlását, és egyszercsak, a szélben táncoló sárgás-zöldes pálmalevelek között megpillantjuk az óceánt. Sétálhatunk egyet a pálmafákkal szegélyezett aranyszínű homokkal borított parton, pihenhetünk a pálmafák árnyékában, úszhatunk, kinek amihez kedve van.

(ellátás: hotelben all inclusive, kirándulás alatt ebéd és kostolók)

 

4. nap: PUNTA CANA CSODÁS ÓCEÁNPARTJA

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Napfürdőzhetünk, úszhatunk a kristálytiszta óceánban.

(ellátás: all inclusive)

 5. nap: SAONA PARADICSOMI SZIGETE – KATAMARÁN TÚRA

Fakultatív program keretében választható programok:

Ma egy valóságos természeti paradicsom vár ránk, a Dominikai Köztársaság legnagyobb szigete, a hófehérhomokos, végtelen pálmafákkal szegélyezett Saona szigete, melynek csodás partjait a kristálytiszta vízű Karib-tenger nyaldossa. Aki egyszer ide ellátogat, garantáltan rabjává válik és visszavágyik.

Reggel 8 óra magasságában privát transzferrel indulunk a Bayahibe-i kikötőbe, ahova kb 1 óra autóúttal érkezünk meg. Katamaránra szállunk, majd közel fél óra múlva meg is érkezünk mai napunk első természeti csodájához, a Dominikai Köztársaság egyik legnagyobb natúr medencéjéhez, ahol kb 45 percet töltünk: fürdőzhetünk az azúrkék vízben, csodás fotókat készíthetünk vagy élvezhetjük a finom dominikai rumot a hajónk fedélzetén.

Majd visszaszállunk a katamarán fedélzetére és tovább folytatjuk utunkat miközben gyönyörködhetünk a homokos partról benyúló pálmafák látványában. Hamarosan megérkezünk mai napunk fénypontjához, az álomszép Saona szigethez. A part közelében kis csónakokba szállunk és a sziget partjához hajózunk. Vakítóan fehér homok, a képeslapokról ismerős karibi kék színű tenger, a trópusi meleg, a szélben lengedező pálmafák látványa örökre beég a retinánkba. Több kilométeren keresztül sétálhatunk a finom homokos parton, csodás fotókat készíthetünk, megmártózhatunk a finom vízben. Itt garantáltan elfelejtjük az összes gondunkat és élvezhetjük a paradicsomi dominikai élet nyugalmát. Hogy a túra teljes legyen, svédasztalos ebéddel és a hideg italokkal töltődhetünk fel.  Szépen lebarnultan, élményekkel tele szállunk vissza hajónk fedélzetére, ahol már szól a ritmikus karibi zene. A helyiek híresek a kiváló ritmusérzékükről, be is mutatják nekünk a bachata-t és a merenge-t, s akinek kedve van, elsajátíthatja ezeknek a helyi latin táncoknak a szuggesztív, erotikus mozdulatait. Közben élvezhetjük a hullámokat, kilátást a pálmaligetekre. Bayahibe-be érkezünk vissza, ahonnan meg sem állunk szállásunkig.  

(ellátás: hotelben all inclusive, kirándulás alatt ebéd és katamaránon üditők és rum korlálan mennyiségben)

VAGY

KALANDTÚRA A SAMANA FÉLSZIGETEN – EL LIMON VÍZESÉS – BACARDI SZIGET

 

Egy újabb csodákkal és kalandokkal teli nap vár ránk a sziget északi részében található Samana félszigetén. Samana egy igazi kalóz település, ugyanis réges régen itt értek partot hajóikkal a rettegett kalózok. Ezt a vadregényes vidéket Kolombusz Kristóf fedezte fel 1493-ban és a mozifilm forgatókat is megihlette, ugyanis itt forgatták „ A Karib-tenger kalózai” című film egyes jeleneteit.

Samana a mai napig hűen tükrözi 16. századi báját: barátságos, szerény hangulatú ősi félsziget, ahol a színes, hagyományos stílusú házak, a zöld ezer árnyalatában pompázó buja erdők és a kókuszpálma ligetek nyugalma keveredik a vakítóan fehér homokos partok és kristálytiszta azúrkék tenger látképével. A lélegzetelállítóan szép vad pálmaligeteknek köszönhetően a helyiek csak Tierra de Coco (azaz „a kókuszok földje”) névvel illetik. A félszigeten számtalan kisebb nagyobb barlang található, melyek egykoron az őslakos Taino indiánok otthonául szolgáltak. Később kalózok menedékhelyéül szolgáltak ezek a rejtett barlangok.

A Samana félsziget másik érdekessége, hogy minden évben, január-március között közel 2500 púpos (vagy másnéven hosszúszárnyú) bálna látogatja a félszigetet körülölelő vizeket. Földünk hatalmas vízi emlősei, a közel 40 tonnás tengeri óriások szerelmes nászukat töltik a meleg vízű öbölben, miközben kilométerekről hallani éneküket.

Kisbusszal utazunk Samana-ra, majd nyitott járművekre pattanunk és irány a vadregényes vidék. 

Látogatást teszünk egy tipikus dominikai ranch-en (farm), ahol élvehetjük az isteni kakaót, kávét és aki szeretné, kipróbálhatja a világhírű dominikai szivarokat. 

Közben lovaink már indulásra készen, felpattanunk lovainkra (mindenki egy saját lovon és lovassal) és sűrű dzsungelen keresztül egy 20 perces lovaglással, majd kb 300 lépcsőfokon lefelé sétálva eljutunk az ámulatba ejtő szépségű El Limon vízesésig. Aki kellően bátor, úszhat is a zuhatag friss, hűvös vízében.

Kalandos napunk hátralévő részét pihenéssel töltjük a paradicsomi szépségű Cayo Levantado-n, azaz a Bacardi szigeten, ahol a Bacardi rum híres reklámja is készült) ide kb 1 óra autóúttal jutunk el). A lélegzetelállítóan gyönyörű környezetben pálmafák ölelésében, fehér homokban megpihenve élvezhetjük az isteni latin zenét.

Este érkezünk vissza szállásunkra.

(ellátás: hotelben all inclusive, kirándulás alatt ebéd)

6-7. napok: ENJOY THE PARADISE

Napainkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: all inclusive)

8. nap: HAZAUTAZÁS

Megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.