KÖRUTAZÁS CSODAORSZÁGBAN: ÚJ ZÉLAND & NYARALÁS ÓCEÁNIÁBAN

varázslatos tájak | természeti csodák | hobbit falu | borkostoló | hajózás egy fjordon | maori kultúra | csodás szigetek | fűszoknyás nők & törzsi falvak

Az utazás fénypontjai

 • Wai O Tapu geotermikus park és csodás hőforrásai
 • Maori falu látogatás & maori kultúra, zene és lakoma
 • Séta a Waitomo cseppkőbarlang egy titkos részében & világító parázsférgek
 • Punakaiki Avatar filmekben szereplő tája
 • Mount Aspiring Nemzeti Park és hatalmas tavai
 • Fiordland Nemzeti Park csodás gleccserei, a Tükör tavak és hajózás egy fjordon
 • Cook szigetek/Vanuatu paradicsomi világa, ismerkedés őslakosokkal és kultúrájukkal
AMIKOR SZERETNÉTEK
privát utazás (2-4 fő)
KÉRJÉTEK AJÁNLATUNKAT

14 napos Új-Zéland utazás 5.600 USD-13.500 USD/fő körül várható, az igényektől függően a 2023. évi árakkal

1. nap: AUCKLAND – HOBBIT FALU – MAORI VÁROS & KULTÚRA (kb 230 km)

Reggeli órákban érkezünk meg Auckland repülőterére, ahol már várnak Bennünket és indul az új zélandi kaland 🙂 Egyenesen a West Coast-ra megyünk, ahol Maori tradíció szerint köszöntenek bennünket itt Új-Zéland földjén, a Tasmán Tenger feletti kilátónál. Innen lesétálunk a vadon élő és gyönyörű Szula madarakhoz. Majd a tengerparti séta után az esőerdőn keresztül térünk vissza járművünkhöz. 
Látogatás Hobbitonban a Gyűrűk Ura és a Hobbit filmek forgatási helyszínére. Fantasztikus élmény és egy csodaszép mesebeli hely még azoknak is akik nem látták a filmeket. A 1,5 órás séta alatt végiglátogatjuk az egész Hobbit falvat. Majd ezt követheti a Hobbition sörkostoló. Majd érkezés a világ legnagyobb Maori városába, Rotoruaba. Ez a hely az ország egyik legfontosabb turisztikai központja, természeti környezete,
geothermikus aktivitása és a maori kultúra aktív jelenléte miatt. Késő délután, kora este érkezünk a szállásunkra és kipihenjük a hosszú nap fáradalmait.

(szállás: Rotorua, 3 éj, ellátás: nincs)

 2. nap: ROTORUA – WAI O TAPU GEOTERMIKUS PARK – HŐFORRÁSOK – MAORI BARLANG RAJZOK

Mai napunkat a híres Wai O Tapu geotermikus parkot látogatjuk meg, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet szubtrópusi környezetben. Füstölgő kráterek, fortyogó iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa teszi varázslatossá ezt a tájat. Városnézés után ellátogatunk a Goverment Garden-ben található Rotorua tóhoz, mely az Északi sziget második legnagyobb tava. Megnézünk egy természetes hőforrást, a Rachel Springet. A Rotorua tó egy 240 ezer évvel ezelőtt itt felrobbant vulkán kalderájában fekszik, gyönyörű környezetben. A napunk további részében ellátogatunk a Kék és a Zöld tavakat, izgalmas maori nevükön Tikitapu és Rotokakahi. Kalandunkat a híres 700-1000 éves Maori barlang rajzokat felfedezésével folytatjuk, majd pisztráng lesre indulunk.

(szállás: Rotorua, ellátás: reggeli)

3. nap: ROTORUA – FORRÁSOK FÖLDJE – MAORI FALU LÁTOGATÁS

Ma újabb csodahelyek várnak ránk 🙂 Délelőtt az édenkertszerű Források földjén sétálunk, ahol a kristálytiszta vízen új-zélandi madarak sokaságát figyelhetjük meg. Új Zéland szigeteit hatalmas madárállomány és rengeteg faj jellemzi, ha ügyesek vagyunk, fantasztikus fotókat készíthetünk róluk 🙂

A természeti szépségek után egy igen különleges élményben lesz részünk, ellátogatunk egy, az erdő mélyén megbújó Maori faluba. A „föld népe”, ahogy ők hívják magukat, különleges kapcsolatban állnak a földdel, ők az első lakói a páratlan szépségű Új Zéland-nak, ideérkezésük előtt a szigetek lakatlanok voltak. Autentikus környezetben ismerkedhetünk meg a tradicionális Maori kultúrával és zenével és, hogy maori élményünk még különlegesebb legyen, egy igazi Maori lakomán veszünk részt.

(szállás: Rotorua, ellátás: reggeli és vacsora)

4. nap: WAITOMO BARLANGKOK – FOSZFORESZKÁLÓ PARÁZSFÉRGEK

Reggeli után Auckland repülőtere felé vesszük az irányt. Útközben egy újabb természeti csodát látogatunk meg, a fénybarlangként is emlegetett a Waitomo-barlangokat. A barlangokat évmilliók során kialakult különleges mészkői formációk, a kanyargó vizes járatok és a bennük élő egyedi, világító élővilág teszi igazán varázslatossá. Megtekintjük a Waitomo cseppkőbarlangot, majd a világ egyik legkülönlegesebb barlangjában látogatunk és sétálunk egyet a milliónyi foszforeszkáló rovar, az ún. parázsféreg borította sejtelmes fénybe a sötétbe burkolózó barlangboltozatok alatt.Misztikus, Avatar filmbe illő, varázslatos élmény 🙂

Repülőre szállunk és egy rövid repülőúttal megérkezünk a Déli szigete, Christchurch városába, ahol az éjszakát töltjük.

(szállás: Christchurch, ellátás: reggeli)

5. nap: ARTHUR HÁGÓ – PAPAROA NEMZETI PARK – AVATAR TÁJ: PUNAKAIKI (kb 290 km)

Ma továbbutazunk a sziget nyugati partvidékre egy gyönyörű panorámaúton, az Arthur-hágón keresztül. Már az első déli szigeti napunkon ízelítőt kapunk a Déli-Alpok csodás tájaiból, szinte minden kanyar után más természeti szépségben gyönyörködhetünk. Délután érkezünk a vadregényes Nyugati Partra, ahol egy újabb varázslatos tájegységbe érkezünk: Punakaiki Avatar filmekben szereplő tája, gyönyörű hegyek, karsztok, barlangok, ámulatba ejtő színek és igazi természeti ínyencségek várnak ránk a 130.000 hektáros Paparoa Nemzeti Parkban.

(szállás: Punakaiki, ellátás: reggeli)

 

6. nap: PALACSINTA SZIKLÁK – ESŐERDŐ SÉTA – ÓCEÁNPART

Reggeli után újabb kalandra indulunk. Első állomásunk a közel 30 millió éves, különleges szikla formáiról híres Palacsinta sziklák. Az egyedülálló palacsinta rétegek  ősi tengeri állatok kövületeiből állnak. Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalakzatok között és látni egy nagyon különleges természeti jelenséget, a blowhole-t (tengeri gejzír).

Délután sétára indulunk egy, a dinoszauruszok kora óta érintetlen esőerdőben, majd ellátogatunk egy titkos tengerpartra.

(szállás: Punakaiki, ellátás: reggeli)

7. nap: HOKITIKA VÁROS – KÉZMŰVES ÉKSZERKÉSZÍTŐ MŰHELY – GLECCSEREK (kb 240 km)

Mai napunk első állomás a kedves Hokitika városban található kézműves ékszerkészítő műhely, ahol rövid ismertetőt kapunk a híres Ponamu kőről és, hogy miként készülnek a kézi készítésű Ponamu (Zöld Kő) ékszerek.

Miután kigyönyörködtünk magunkat az ékszer különlegességekben, folytatjuk kalandjainkat a nyugati parti Westland Nemzeti Parkban, melyet gleccser országnak is hívnak. Nagyon változatos vidék: gyönyörű alpesi táj, 3000 méter magas havas hegycsúcsok, a zöld különböző árnyalataiban pompázó vadregényes erdő, mezők, vad óceánpart, tavak, folyók, a Ferenc Josef és a Fox Gleccserek, aranybányászat és megannyi csoda vár itt ránk.

(szállás: Fox Glacier, ellátás: reggeli)

8. nap: MOCSÁRI ERDŐ – LAKATLAN TENGERPART – HECTOR DELFINEK – MOUNT ASPIRING NEMZETI PARK – CARDRONA HÁGÓ (kb 270 km)

Ha azt hiszitek, az elmúlt napokban a természeti csodákat már kimerítettük, akkor tévedtek! Egy 2000 éves mocsári erdőben indulunk gyalogtúrára. Az egyedi szépségű mocsárvilág után felkeresünk egy lakatlan tengerpartot, ahol kis szerencsével láthatunk hector delfineket is, melyek földünk legkisebb delfinjei és szigorú védelem alatt állnak. Ezek a kb 1,4 m hosszú delfinek kizárólag Új-Zélandon élnek, a partok közelében. Más delfinektől eltérően, kedveli az álló vagy lassú csónakokat, nagyon kíváncsi, könnyű őket meglátni, ahogy ugrálnak a vízben, farkukat csapkodják, kémlelődnek és hullámokat lovagolnak 🙂

Napunk másik felében a Déli Alpok természeti szépségei várnak ránk: vízesések, szakadékok, hatalmas völgytavak, a drámai szépségű Mount Aspiring Nemzeti Park és hatalmas tavai, a Hawea és Wanaka. Majd az alpok között megbúvó Cardrona hágón keresztül Queenstown felé vesszük az irányt ahol az éjszakát töltjük.

(szállás: Queenstown, ellátás: reggeli)

9. nap: QUEENSTOWN VÁROSNÉZÉS – GIBBSTON VALLEY BORVIDÉKEI

Délelőtt városnézésre indulunk a Queenstown-ban. A gyönyörű alpesi település varázslatos hegyek ölelésében, közvetlenül a vízparton fekszik, rengeteg kalandot és élményt kínál. A pontos programot menetközben alakítjuk, rengeteg a látnivaló és amikor már ismerjük a csapat igényeit, testre tudjuk szabni.

Délután irány Gibbston Valley! Ez a vidék a világ legdélebbi borászatai között található díjnyertes borászatairól híres. Olyan szőlőfajták teremnek itt meg, mint a Chardonnay, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon Blanc és a Pinot Noir, amiket egy borkóstoló keretében meg is ízlelhetünk.

(szállás: Queenstown, ellátás: reggeli)

10. nap: ARANYASÓ FALU – FIORDLAND NEMZETI PARK TITKAI (kb 240 km)

Napunk első felében ellátogatunk az Aranyásók falujába. Új Zéland bővelkedik aranylelő helyekben és a 20. század elején több ezer aranyásó jött és próbált szerencsét e vidéken, közel 100 éven keresztül kutatták át a folyómedreket. A Kínai Falu kunyhói között sétálva érdekes történeteket hallhatunk az aranyásók múltjáról, ismertetőt kapunk az aranyásás módszereiről és beülünk a falu legrégebbi kocsmájába egy italra.

Gyönyörű alpesi panoráma útvonalon folytatjuk utunkat, elhaladunk a Wakatipu tó mellett, míg meg nem érkezünk következő állomásunkhoz, a Fiordland Nemzeti Parkhoz, ahol az éjszakát is tölteni fogjuk. A park Új-Zéland legnagyobb és még mindig titkokat rejtegető, védettséget élvező nemzeti parkja (12,607 km²). 2500 méteres hegycsúcsok, völgyek, gleccserek, tavak, sűrű erdők, ősnövényzet, rendkívül gazdag madárvilág jellemzi e vidéket. 

Majd sétára indulunk Te Anau városban és a fjordokkal szabdalt ősi tó partján, amely a harmadik legmélyebb tó Új-Zélandon (417 méter).

(szállás: Te Anau, ellátás: reggeli) 

11. nap: TÜKÖR TAVAK – ŐSERDŐ – HAVAS CSÚCSOK – HAJÓZÁS EGY FJORDON

Kora reggel indulunk és egész napunkat a vadregényes Fiordland Nemzeti Parkban töltjük. Ellátogatunk a Tükör tavakhoz, mely nevét onnan kapta, hogy a kristálytiszta tó vízében a mögötte magasodó Earl hegység tükörképe látható teljes szélességében, majd sétálunk a vízesések földjén, a Chasm-nél. Hatalmas őserdőkön keresztül gyalogolunk egészen fel, a hóhatárhoz. Megállunk a Homer alagútnál, ahol jó esélyünk van találkozni földünk egyetlen alpesi papagájával, a Kea papagájjal. Úticélunk a világ 100 csodájának egyike, a Milford Sound 🙂 Hajós kirándulásra a fjord teljes hosszában (kb. 2 óra). Miközben beszívjuk az érintetlen és drámai táj szépségét, betekintést nyerünk a fjord csodáiba és az élővilág különlegességeibe ezen az igazán egyedi és elvarázsolt helyen.

(szállás: Te Anau, ellátás: reggeli)

12. nap: TE ANAU – QUEENSTOWN – AUCKLAND

Ma kényelmesen ébredünk, kipihenve az előző napok kalandjait, megreggelizünk, majd kisbuszunkkal Queenstown repülőterére utazunk. Útközben több Gyűrűk Ura és Hobbit film helyszínt fogunk érinteni, érdemes utazás előtt megnézni a filmeket 😊 Majd Auckland-be repülünk, ahonnan már csak egy éjszaka választ el minket Óceánia csodás szigeteitől, ahol kezdődik egy újabb csoda kaland és a pihenés.

(szállás: Auckland, ellátás: reggeli)

VÁLASZTÁSTÓL FÜGGŐEN: COOK SZIGETEK VAGY VANUATU

 13. nap: AUCKLAND – RAROTONGA, COOK SZIGETEK

Reggeli járattal indulunk tovább a Cook Szigetek főszigetére, Rarotonga-ra. Ez időutazás is lesz, hiszen egy nappal korábban érkezünk mint ahogy elindulunk. Érkezés a szállásunkra, délután fürdés a meleg óceánban.

(szállás: Rarotonga, ellátás: reggeli)

14. nap: RAROTONGA

A Cook Szigetek Szamoa és Francia-Polinézia között terül el. Az országot alkotó kb. 15 sziget 3500 kilométerre fekszik Új-Zélandtól. A főváros Rarotonga szigeten található. Ott él a közel 20 ezres lakosság legalább háromnegyede. A lakosság többsége maori eredetű. Nincsen a szigeten magasabb épület mint a pálmafák. Az ország hangulata olyan mint Hawaii volt a régi szép időkben, tájai viszont a Hawaii-nél is szebb Tahitire emlékeztetnek. A szigetek gazdagok polinéz/maori történelemben, érdekes falvakkal, és kis fehér templomokkal. Itt megtalálhatjuk a helyi bárokat, és a csendes tengerpartok magányát egyaránt. Ma körbeutazzuk az egész szigetet, ami egy óra lenne ha nem állnánk meg. Meglátogatjuk a Marie Nui trópusi botanikus kertet és a Muri Beach-et.

(szállás: Rarotonga, ellátás: reggeli)

15-20. nap: AITUTAKI KIS MENNYORSZÁGA

Rövid repülőúttal máris a kis mennyországba jutunk, Aitutaki jelentése a helyi nyelven: kis mennyország.

A lagúnát körülölelő 15 kis motu – atoll-sziget alkotta szigetcsoport a világ legszebb tengerpartjai között szerepel Maldív és Seychelle-szigetek társaságában. A képek magukért beszélnek. Programok Aitutaki szigetén:
A következő napokban sok idő lesz programokra és pihenésre, lazításra a tengerparton egyaránt. A programokat igény szerint fogjuk beosztani napokra beosztva úgy ahogy nektek a legjobb lesz 🙂

Program lehetőségek:

 • Van két úszómedence is.
 • Biciklivel felfedezni az atollunk titkait és szebbnél szebb partjait.
 • Túrázás a szigeten. A Csendes Óceán legszebb napkeltéjét lehet megtekinteni a szállásunkhoz közel eső 124 méter magas Maunga Pu domb tetejéről.
 • Kajakozás az atollok között
 • A resortunk előtti partszakaszon a trópusi halak kavalkádjában fürödhetünk minden nap. Nem kell merülni, hiszen a víz sekély (és meleg), csak búvárszemüveggel lebegni a víz felszínén és csodálni a természet szépségeit.
 • Kis fehér templom látogatás
 • Horgász Túra, Vitorlázás (fakultatív program)
 • Kite surfing (fakultatív program)
 • Island Night kultúrális előadás és lakoma (fakultatív program)
 • Aitutaki Lagoon cruise, fél napos, (fakultatív program) Ez a hajós kirándulás az üvegfenekű hajóval az egyik fénypontja lesz az itt tartózkodásnak! Frissen sütött finom ebéddel vendégelnek meg bennünket egy kis lakatlan szigeten mielőtt megtanítanak a szigeti élet alapvető dolgaira.
 • Látogatás a híres One Foot Island-on, ami nagyon apró, de ahonnan tudunk képeslapot küldeni (fakultatív program)
 • Polinéz Masszázs (fakultatív program)
 • Golf (fakultatív program)

(szállás: Aitutaki, ellátás: reggeli)

21. nap: AITUTAKI – RAROTONGA – AUCKLAND – HAZAUTAZÁS

Megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat, mely hosszú lesz ugyan, de az elmúlt 4 hétben szerzett rengeteg élmény varázsa eltereli a gondolatainkat.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)

Olvasnivaló