KÖRUTAZÁS DÉLKELET ÁZSIA SZÍVÉBEN – THAIFÖLD CSODÁI

Ősi lanna tradíciók | mesés templomok | vallási rituálék | Aranyháromszög | ópiumház | teaültetvény és fűvészkert | elefántok | hajózás a Ping folyón | vízesések 

Az utazás fénypontjai

 • Bangkok történelmi negyede, tuktukozás és templomok, csónak kaland a csatornákon
 • Chiang Rai, Aranyháromszög, csónakkaland a Mekong folyón, ópiumház
 • Teaföld, fűvészkert és lombkorona sétány
 • Black House, Wat Rong Suea Ten (Kék Templom) és Wat Rhong Khun (Fehér Templom)
 • Chiang Mai ősi templomai, riksa kaland és hagyományos thai piacok
 • Hajózás a Ping folyón és isteni khao soi leves
 • Buddhista vallási rituálé a Doi Suthep templomban
 • Egész napos kaland az elefántokkal a hegyvidéki dzsungelben
 • Látogatás a hegyi népek falvaiban, orchidea farm és Chiang Dai barlangtemplom
 • Tradicionális Khantoke vacsora és népek tánca
 • Nyaralás Phi Phi szigetén, csónakkirándulás és snorkeling
2024. január - február | 13 éjszaka
csoportos utazás (8-12 fő)
1.790 USD/fő + repülőjegyek + biztosítás

1. nap: BANGKOK – VIRÁGPIAC – WAT ARUN

Európai indulásunk másnapján, kora délután érkezünk meg Bangkok repülőterére. Innen bérelt kisbusszal utazunk az óvárosban lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállodánkba.

Elfoglaljuk szállásunkat és egy frissitő zuhany után belevetjük magunkat a nyüzsgő metropolisz forgatagába. Tökéletes ízelítő vár ránk a thaiok életéből. Tuk-tuk-okba pattanunk és ügyes sofőrjeinkkel indul is a “rally”.  Ezek az apró méretű, három kerekű, vidám színekben pompázó vagány járgányok az ország ikonikus jelképei. Aki nem repesztett ilyenben Bangkok utcáin, az nem is járt Thaiföldön 😊 Utunk a történelmi városrészbe vezet. Itt gyorsan ráhangolódunk a pezsgő helyi életre. Az otthoni hideg után élvezhetjük a párás trópusi meleget,  az út menti étkezdék frisssen sült ételeinek illatát és milliónyi tuk-tuk ricsaját.

Welcome koktélunkat egy rooftop bárban szürcsöljük el, ahonnan csodás panoráma tárul elénk, a Chao Phraya folyó partján magasodó Wat Arun, azaz a Hajnal temploma. A templom 86 méteres fő prangjának (tornyának) sziluettje Bangkok jelképe.

Ezután gyalogosan folytatjuk utunkat China Town “Arany út”-ján és belekóstolunk az utcai kifőzdék ízeibe. Az isteni thai desszert, a ragacsos rizst mangóval (mango sticky rice) kihagyhatatlan!

Napunkat a szomszédos a Pak Khlong Talat gyümölcs és virág piacon fejezzük be. Az egzotikus gyümölcsök és zöldségek mellett szebbnél szebb színpompás virágokat kínáló standok között sétálhatunk. Néhány bathért árulják az orchidea csokrokat, hatalmas zacskókban rózsa fejeket és illatos jázminvirágokat. Ezekből a színes virágokból készülnek a Buddhának felajánlott virágfüzérek és az apró szellemházikókba szánt áldozati ajándékok, melyeket a helyiek nap mint nap gondosan kihelyeznek. Mi is beszerezzük virágfűzérünket, amit másnap kis személyes rituálénk keretében Buddhanak fogunk ajándékozni.

(szállás: hotel, 3 éj, ellátás: street food)

2. nap: BANGKOK – GOLDEN MOUNTAIN – NAGY PALOTA, SMARAGD BUDDHA – FEKVŐ BUDDHA TEMPLOMA – CSÓNAKKIRÁNDULÁS A CSATORNÁKON

Ma egész napos városnézésre indulunk Bangkok történelmi negyedébe. Első állomásunk a Golden Mountain és a Wat Saket, ahonnan fantasztikus panorámában lesz részünk a városra. Az Aranydomb a mitológia szerint az Istenek lakhelyének, a Meru hegynek a földi mása. Kb 300 lépcsőfokon jutunk fel, sűrű trópusi növényzet között, mintha nem is egy nagyvárosban lennénk. A templomig felvezető úton több hatalmas harang található, melyeket az imádkozás után kongatnak meg a hívők, mert úgy hiszik, hogy hangja felszáll az istenekhez, és jó szerencsét, gazdagságot, boldogságot hoz rájuk.

Majd a Fekvő Buddha templomához utazunk. A Wat Pho, Bangkok legrégebbi és legnagyobb templomegyüttese, ahol vallási célt szolgáló épületek kertjében szokatlan szobrok és figyelemre méltó csedik állnak. A 46 m hosszú, 15 m magas Fekvő Buddha Thaiföld legnagyobb Buddha szobra. Cipőnket levéve sétáljuk körbe a fedett csarnokban lévő hatalmas szobrot, melynek belseje téglából és gipszből készült, a külsejét pedig ragyogó aranyréteg borítja. A talpát 108 laksana – a megvilágosodottat jelző gyöngyház berakás – díszíti.

Ebédre egy helyi piac kis étkezdéjébe ülünk be,ahol garantáltan isteni, friss ételeket kóstolhatunk, majd a Grand Palace & Wat Phra Kaew lenyűgöző templomkomplexumába látogatunk. A rendkívül aprólékosan és színesen dekorált épületek 1 cm2-re eső díszítettsége itt a legnagyobb a világon! Lenyűgöző látványban lesz részünk ahogy sátálunk a bejáratokat örző hatalmas jaksa szobrok, aranyozott csedik, égbetörő prangok, szelíd buddha szobrok és impozáns falfestmények között a virágoktól pompázó kertekben. A palotakomplexum közepén, elefántok és táncosok csillogó mozaikkal díszített szobraival körülvéve áll a Smaragd Buddha temploma, melynek belsejében megpillanthatjuk a buddhizmus egyik legszentebb ereklyéjét.

A templomok után egy tradicionális thai hosszú csónakkal hajókirándulásra indulunk a Thon Buri negyedbe, hogy bepillantást nyerjünk a Bangkok csatornáin (khlong) cölöpházakban élő helyiek életébe. Ha időnkbe belefér, kiszálunk egy kis piacrészen, ahol meg is vacsorázhatunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

3. nap: AYUTTHAYA, AZ ŐSI FŐVÁROS

Fakultatív program lehetőségek:

 1. opció: Ayutthaya

Reggelit követően a vasútállomásra utazunk és a helyiekkel együtt vonatozunk. Uticélunk az ősi Sziám Királyság fővárosa, Ayutthaya (kb 80 km, 2 óra utazás), mely az UNESCO Világörökség része. Története az 1350-es évekig nyúlik vissza, amikor fényes aranykorát élte, mint a hatalmas Sziám kereskedelmi és politikai központja. Akkoriban a világ legnagyobb városai közé tartozott. Közel 400 éves virágzásának a burmaiak támadása vetett véget, akik kifosztották, lerombolták és elpusztították a várost, kincseit és lakóit elhurcolták Burmába.Igazi időutazás a romjaiban is lélegzetelállító  ősi templomok között sétálni.

 1. opció: különleges piacok

Reggelit követően egy bérelt kisbusszal fél napos kirándulásra indulunk és két nem mindennapi piacot fogunk meglátogatni. Első állomásunk a Bangkoktól 80 km távolságra lévő Maeklong vasúti piac, ahol az árusok egy ma is működő vasútvonal sínjeire pakolják ki portékáikat. Amikor jön a vonat, pillanatok alatt szabaddá teszik előtte a síneket. A napernyőket gyorsan betekerik, a kosarakat összekapkodják és a vonat szép lassan áthalad a piacon, csupán néhány centiméterre a a lábunktól. A munkába tartó helyi emberek kedvesen integetnek a vonat ablakaiból J Ahogy a jármű elhagyja a piac területét, az árusok villámgyorsan visszapakolják friss zöldségeiket és gyümölcseiket, a hajnalban kifogott halakat és folytatódik tovább az élet.

Megkóstolhatjuk az utcai árusok finomságait, vagy kókuszlevelt szürcsölgetve élvezhetjük a piaci forgatagot.

A következő állomásunk a Damnoen Saduak úszópiac, ami szintén egy rendkívüli hely és egyedülálló életforma. Az itteni emberek cölöpházakban laknak a csatornákon és zöldség- és gyümölcstermesztésből élnek. Ahogy megérkeztünk, hagyományos csónakokba szállunk és már evezünk is a nyüzsgő úszópiac felé.  A kis csatornákon fából készült csónakokkal közlekednek a helyiek és kínálják a friss gyümölcsöt, frissen sült ételeket és ajándéktárgyakat. A csatornák mentén vagy csónakokban ülő árusoknál alkudozhatunk dísztárgyakra, ruhákra, festményekre vagy finomságokra. Színek és illatok vibráló kavalkádja ez a mosolyokkal teli vizi világ, ahol az egyik csónakban palacsintát sütnek, a másikból hímzett selyemtáskát kínálgatnak felénk.

Az egyik család kókuszpálma farmjánál kiszállunk és bepillantunk hozzájuk, hogyan készítenek édességeket  a pálma gyümölcséből.  Akinek kedve van, ki is próbálhatja ennek az egészséges finomságnak az elkészítését.

Piaci élményeink után visszautazunk Bangkokba és napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

4. nap: CHIANG RAI – ARANYHÁROMSZÖG – ÓPIUM HÁZ – CHIANG SEAN ŐSI VÁROSA – HELYI PIAC

Kényelmes ébredés, megreggelizünk, majd kicsekkolunk szállásunkról és a repülőtérre megyünk, ahonnan kb 1 óra utazással megérkezünk az ország északi részébe, Chiang Rai városába. Thaiföld egyik legrégebbi városa egykoron a Lanna Királyság központja és a világ ópium kereskedelmének fellegvára volt.

A repülőtérről az ún. Aranyháromszögbe utazunk, ahol Thaiföld, Laosz és Burma „találkozik”. Bámulatos panorámában lesz itt részünk, ahol két kisebb folyó, a Ruak és a Mae Khong is bele torkollik a hatalmas Mekong folyóba.

Hajóba szállunk és a Mekong folyón utazva az Ópium házba látogatunk. A magántulajdonban lévő múzeumot egy helyi asszony hozta létre, akit olyannyira érdekelt a történelem, hogy évekkel ezelőtt elkezdett antik tárgyakat gyűjteni. Mára több mint 2000 darab büszke tulajdonosa. A régiségek mellett megszállottan gyűjtötte az ópiumról szóló könyveket is. Egyre mélyebben elmerült az ópiumkereskedelem tanulmányozásában, rengeteg információt szerezett a thaiföldi kábítószer-ellenőrző testület által biztosított dokumentumoból és egyetemi tanulmányokból. Itt garantáltan különleges élményekkel fogunk gazdagodni.

Megebédelünk egy helyi étteremben, majd ellátogatunk Chiang Sean ősi városában található Wat Chedi Luang-ba. Az 1290-ben épült templom a 88 méter magas harang alakú chedijével Chiang Rai tartomány legmagasabb lanna stílusú építménye. A templom különleges hangulattal bír: hatalmas fák, zöldellő mohával borított ősi kövekből épült chedik, Buddha szobrok, illatos virgfűzérek, füstölők és térdre borult hívők. 

Ezután Maesai felé vesszük az irányt, ahol különleges burmai portékákat vásárolhatunk. Majd szállásunkra utazunk és napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük.

(szállás: hotel, Chiang Rai, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora)

5. nap: DOI TUNG KIRÁLYI VILLA – BOTANIKUS KERT – TEAÜLTETVÉNY

Ma egy újabb izgalmas nap vár ránk 😊 A festői szépségű Doi Tung hegységbe utazunk, mely a thai-burmai határ hegyvidékének legmagasabb csúcsa. Első állomásunk a Princess Mother’s Royal Villa, mely egy csodaszép völgyben bújik meg. A villához szebbnél szebb virágokkal tarkított hatalmas kert is tartozik. A nagy fogadóteremben az idelátogató emberek leróhatják tiszteletüket. A villa építészetileg is rendkívül különleges, ugyanis a lanna építészeti jegyek keverednek a svájci faház stílussal.

Ezután teszünk egy sétát a csodaszép Mae Fah Luang fűvészkertben. Színpompás trópusi virággyűjtemény, kaktuszház, orchidea-ház, szökőkutak és zöld-labirintus és egy különleges lombkorona sétány vár ránk. A hűvösebb hegyi levegőnek köszönhetően láthatunk még “nyugati” egzotikumokat mint tulipánok, dáliák, rózsák, melyeket európai stílusú ágyásokban nevelgetnek.

A növénycsodák után megebédelünk, majd folytatjuk utunkat a több mint 1.000 méteres magasságban fekvő Choui Fong teaültetvényre. A természet adta ajándékok, mint a hűvös és friss hegyi levegő, az optimális hőmérséklet és a kiváló minőségű termőtalaj együttesen teszi lehetővé a kiváló teák termesztését. Festői látványban lesz részünk. Amerre a szem ellát, üde zöld teacserjék sora színesíti a dimbes-dombos tájat, a háttérben pedig buja zöld növénytakaróval borított hegycsúcsok emelkednek. Láthatjuk, ahogy a dolgos kezek csipkedik a tealeveleket, melyekből magas minőségű tea készül és jut el a világ számos pontjára, a teakedvelők asztalára. Megismerhetjük a feldolgozás menetét, sőt kostolót is kapunk az ízben és illatban gazdag thai teákból, miközben gyönyörködhetünk az elénk táruló panorámában.

Izgalmas napunk után újabb isteni finom vacsora, majd visszatérünk szállásunkra.

(szállás: hotel, Chiang Rai, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora) 😊

6. nap: CHIANG RAI – BLACK HOUSE – KÉK TEMPLOM – FEHÉR TEMPLOM

Megreggelizünk, majd csomagjainkkal együtt útrakelünk az „Észak rózsájának” is nevezett Chiang Mai városába, Thaiföld gasztronómiai, kulturális és vallási központjába.

Hosszú utazás (kb 270 km) vár ránk, így több megállót iktatunk be. Első állomásunk egy meglehetősen bizarr és titokzatos hely, a Black House (Fekete Ház) – mely részben múzeum, részben művészeti stúdió és lakóház – egy igazán különleges alkotás, a hagyományos észak-thaiföldi épületek eklektikus keveréke, néhány különös, modern dizájnnal tarkítva. Hatalmas kertjében a koromfekete fából készült fő épületén kívül kb. 40 kicsi fa házikó található itt, melyek tömve vannak állatbőrökkel, csontokkal, koponyákkal, szőrrel, agyarakkal, fafaragásokkal és bútorokkal.

Folytatjuk utunkat és látogatást teszünk  a nagyon különleges Wat Rong Suea Ten-ben  vagyis a Kék Templomban. Neve nem véletlen, hiszen az egész templom élénk kék színűre van festve, tele arany színű díszítéssel. A templom otthont ad egy hatalmas hófehér Buddha szobornak is. A templom és a falu nevének jelentése „a táncoló tigris árka” . Réges régen tigrisek éltek ezen a vidéken,akik a területet kettéosztó vízfolyáson átugrálva közlekedtek, innen származik a település neve.

A kék csoda után egy újabb szépség, a Wat Rhong Khun (Fehér templom) következik, mely az ország egyik leglátványosabb épülete. A hófehér, extravagáns templom az ázsiai vallási építészet új gyöngyszeme, mely minden részletében vallási tartalmat hordoz. A fehér szín Buddha tisztaságát jelképezik, a kis tükrök a templom külsején Buddha bölcsességét. A templomhoz, vagyis Buddhához vezető híd az újjászületések körforgását jelképezi.

Megebédelünk egy helyi étteremben, majd meg sem állunk Chiang Mai-ig.

(szállás: butik hotel, Chiang Mai, ellátás: reggeli és ebéd)

7. nap: HELYI PIAC – ŐSI TEMPLOMOK – HAJÓZÁS A PING FOLYÓN – KHAO SOI LEVES

Chiang Mai az egyik legideálisabb hely Thaiföldön, hogy megismerkedjünk a thai kultúrával és az ősi tradíciókkal, hiszen itt a mai napig őrzik az 1250 és 1860 között fennállt Lanna Királyság hagyományait és adják tovább generációról generációra. Chiang Mai városban több mint 300 mesébe illő wat, azaz buddhista templom található. Azt szokták mondani, aki nem látta Chiang Mai templomait, az nem is látta Chiang Mai-t 🙂

A thai emberek mélyen hívők, egész világnézetük alapja a Buddhizmus. Az ország lakóinak 90%-a követi Buddha tanításait. Thaiföldön a modern világ vívmányai nem szorították ki  a hagyományok tiszteletét és az ősi szokások gyakorlását. Az itt élők rendszeresen járnak templomba, hogy Buddha segítségét kérjék mindennapi gondjakban, maguk mögött hagyják a problémákat, a negatív gondolatokat és megtisztulva, reménnyel telve térjenek haza. Mi is érezni fogjuk, mennyire békések és különlegesek ezek a szent helyek.

Egész napos kalandunkat egy történelmileg is nagy jelentőségű templomban, a Wat Ket Karam-ban kezdjük. Az 1428-ban, a Mangrai-dinasztia királyának épített templom főként kínaiak által lakott, nyüzsgő kereskedelmi területen található. Az udvaron egy csodálatos, közösségi alapon működő, 1999-ben alapított múzeum található, amely – lakossági adományozással idekerült – műtárgyakat, történelmi feljegyzéseket és Chiang Mai réges régi fényképeinek gyűjteményét tartalmazza.

A Wat Ket Karam fontos zarándokhely a thai emberek és a buddhista hitet gyakorlók számára. A thai állatöv tizenkét állatával a thai élet fontos része, annyira, hogy még a születési anyakönyvi kivonatokban is  szerepel az emberek születési állata. Az ősi helyi hiedelmek úgy tartják, hogy miután az ember eltávozik földi életéből, a lelke az állatövi jegyét szimbolizáló chedi-jében marad. Hiszik hogy élete során mindenkinek el kell zarándokolnia a csillagjegye templomába, ahol felajánlásokat tesz, majd többször körbejárja a templom chedijét. Thaiföldön minden állatövi jegynek megvan a maga hivatalos temploma. Valamennyi Észak-Thaiföldön, közülük öt pedig Chiang Maiban található. A Wat Ket Karam az egyik ilyen templom, és a kutyát képviseli az állatövben.

A templom körül élő  különböző nemzetiségű emberek (kínai kereskedők, misszionáriusok és őslakos népek) alkotta közösség történelmi jelentőségű. Sokszínű kultúrájuk a máig hűen őrzött tradicionális építészeti stílust tükrözi vissza.

Átsétálunk egy gyalogos hídon és barangolunk egyett a nyüzsgő Warorot piacon, mely telis tele van frissen készült, ízletes ételeket árusító standokkal, és mindenféle portékát kínáló árusokkal.

Tradicionális riksákba szállunk és felfedezzük az Óvárost. Ellátogatunk a Wat Suan Dork templom vakító fehér és arany sztupáihoz, ahol a királyi család hamvait helyezték örök nyugalomra, majd a város egyik legfontosabb, 1345-ben alapított templom együtteséhez, a Wat Phra Singh-hez, az „oroszlán úr kolostorá”-hoz. Megtekintjük a Wat Chedi Luang-ot, mely a város egyik leghíresebb, mai is működő temploma. Eredeti, 90 méteres magasságával több mint 500 évig Thaiföld legmagasabb épülete volt.

Megcsodáljuk a különböző stílusú épületeket, az illatos virágokkal körbevett aranyozott Buddha szobrokat, láthatunk buzgón imádkozó narancsruhás szerzeteseket és magunkba szívjuk a füstölők illatát.

A templomok után hajóra szállunk a Ping folyó kikötőjében. Kellemes  hajókázásra indulunk a zöldellő trópusi tájban kanyargó folyón és egy hangulatos part menti étteremben megkóstoljuk a helyek egyik kedvencét, a Khao Soi levest.

Délután érkezünk vissza szállásunkra és napunk hátralévő részét pihenéssel töltjük.

Este fakultatív program keretében részt vehetünk egy táncelőadással egybekötött tradicionális Khantoke vacsorán veszünk részt az Old Chiang Mai Cultural Center-ben.

Mi is a Khantoke? Egy tradicionális lanna-thai vacsora, ahol fából vagy vesszőből font lábon álló „Khantoke” tálcákon tálalják kis csészékben az autentikus északi thai konyha finomságait, mint pl. különböző curry-k és chili szószok, ropogós rizs cracker, sült húsfalatkák és zöldségek. Az asztalkákat párnákon üljük körbe. A cipőruhatár kötelező, belépni csak mezítláb szokás. A vacsorát követően lanna és thai népi viseletbe öltözzött táncosok hagyományos táncelőadását láthatjuk.

(szállás: butik hotel, Chiang Mai, ellátás: reggeli és ebéd, fakultatív program esetén vacsora)

8. nap: HMONG HEGYI TÖRZSI FALU – DOI SUTHEP TEMPLOM – SZERZETESEK KÁNTÁLÁSA

Délelőttünket szabadon tölthetjük. Ebéd után egy fél napos programra indulunk, hogy mélyebb bepillantást nyerhessünk a thai emberek számára oly fontos jelentőségű vallási rituálékba. Privát kisbusszal utazunk, majd kis járgányokba szállunk át és folytatjuk utunkat a Khun Chang Kian Hmong hegyi törzsi falucskába. Sétálunk egyet a faluban, majd egy kávé vagy tea társaságában élvezzük a Doi Suthep – Pui hegységek panorámáját.

Meglátogatjuk a Doi Suthep templomot is, melynek építéséhez egy különleges legenda kapcsolódik. Az ősi mítosz szerint egy Szukothai Királyságbeli szerzetesnek volt egy álma. A látomásban Pang Cha-ba kellett látogatnia, hogy keressen egy ereklyét. A szerzetes talált is egy darab csontot, melyről többen azt állították hogy Gautama Buddha vállcsontja és mágikus erő rejlett benne: izott, el tudott tűnni, helyet tudott változtatni és újra teremtődni. A szerzetes elvitte a csontot Szukothai Királyság uralkodójának, de mivel nem mutatta varázserejét, a király kételkedett annak eredetiségében, nem fogadta el és szerzetes így megtartotta. Azonban az ereklye híre eljutott egy másik királyság, Lan Ha uralkodójához is, aki azonnal magához hívatta a szerzetest, akinek érkezését követően az ereklye két darabra tört. A kisebb darabot a Wat Suan Dok-ban helyezték el, a másik darabot a király egy fehér elefánt hátára helyezte és az állatot útjára engedték a dzsungelben. A hiedelmek úgy tartják, hogy az elefánt egészen a Doi Suthep csúcsára mászott fel, ahol utolsó erejével még háromszor trombitált, majd holtan esett össze. Ezt ómenként értelmezték és a király azonnal egy templom építését rendelte el.

Este 6 órai kezdettel egy nagyon különleges élményben lesz részünk: egy Buddhista vallási rituálé veszi kezdetét a Doi Suthep templomban, melynek keretében sáfrányszínű lepelbe burkolózott szerzetesek kántálva imádkoznak. A monoton hangú mormolás és a templom atmoszférája együttesen olyan varázslatos hangulatot eredményez, amitől garantáltan elvarázsolódunk.

Este érkezünk vissza szállásunkra.

(szállás: butik hotel, Chiang Mai, ellátás: reggeli)

9. nap: ELEFÁNTOK

Aki egy életre szóló élményre vágyik, fakultatív program keretében egész napos kirándulása indulhat Észak-Thaiföld hegyvidéki dzsungelébe. Itt egy hegyi törzs falujában az egész napunkat elefántok társaságában tölthetjük! Érkezés után „játszós ruhába” öltözünk  és megismerkedünk ezekkel a szeretetre méltó és barátságos óriásokkal! Az elefántok szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út, ezért megkínáljuk őket banánnal és cukornáddal, amit az ormányukkal, óvatosan vesznek el a kezünkből! Ezután közös sétára indulunk velük. Új  barátaink séta közben is kutatnak majd nálunk ormányukkal a finom falatokért 🙂 Simogathatjuk őket és szuper elefántos fotókat készíthetünk velük! A folyóhoz is lemegyünk  és megnézzük, micsoda önfeledt pancsolást és fröcskölést csapnak a vízben az ormányosok! Kora este, fáradtan és boldogan érkezünk vissza szállásunkra.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli és fakultatív program esetén ebéd)

10. nap: CHIANG MAI – HEGYI NÉPEK – ORCHIDEA ÉS PILLANGÓ FARM – CHIANG DAO BARLANG

A mai napunk programja igazi válogatott csokor a Chiang Mai-tól északra elhelyezkedő, Chiang Dao tartomány érdekességeiből.

Első állomásunk az orchidea és pillangó farm, ahol szebbnél szebb színpompás orchidea között sétálhatunk.

A virágcsodák után a hegyi népek falvaiba látogatunk, akik  Tibetből és Kínából érkeztek ide az elmúlt évszázadban, különböző hagyományokkal és vallási szokásokkal rendelkeznek: az Akha emberek spiritualitásukról híresek, a Lisu népek jellemzően víz közelében telepdnek le, a Meo-k, akik hisznek a lélekben és háziszellemek százaiban, a Fehér Karen nők a naykgyűrűikről híresek. Meghatározó élmény bepillantani mindennapi életükbe, otthonaikba, megismerkedni kultúrájukkal, tradícióikkal, látni, hogy a 21. században miként élnek egy kevésbé civilizált világ népei.

Megebédelünk egy helyi étteremben majd a Chiang Dao barlangrendszerbe látogatunk, ahol egy rövid túrát teszünk a különböző formájú cseppkövekkel és szentélyekkel tarkított barlangban.

Visszautazunk Chiang Mai városába, ahova este 6 óra magasságában érkezünk. Pihenhetünk, sétálhatunk az óvárosban vagy élvezhetjük a híres thai masszázst.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

11. nap: PHUKET – PHI PHI DON

Korai indulás a repülőtérre és kb 1,5 órás utazást követően Phuket szigetén landolunk. Bérelt kisbusszal utazunk a kikötőbe, ahonnan indul a kompunk és egy kb. 2 órás utazással érkezünk meg a Phi Phi Don szigetre. A kikötőben már várnak bennünket és tengerparti szállásunkra sétálunk (15-20 perc). A nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük.

(szállás: butik resort, 3 éj – felár ellenében hosszabbítható, ellátás: reggeli)

 


12. nap: PHI PHI SZIGETEK HAJÓKIRÁNDULÁS, SZNORKELING

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

Akinek kedve van, fakultatív program keretében felfedezheti Phi Phi Leh és Phi Phi Don szigetek csodás öbleit és partjait. Snorkelingezhettek a kristálytiszta türkiz vízben, láthattok teknősöket, cápákat, színes halrajokat. Délután érkezünk vissza a szállásunkra és a nap hátralévő részét szabadon tölthetjük.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)


13. nap: PHI PHI DON – DZSUNGELTÚRA – TENGERPART

Napunkat szabadon tölthetjük, kinek amihez kedve van. Napfürdőzhetünk, úszhatunk, dzsungeltúrára indulhatunk vagy ellátogathatunk a Phi Phi kilátópontra, ahonnan nagyszerű panorámában lehet részünk.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

14. nap: PHI PHI – PHUKET – HAZAUTAZÁS

Délelőttünket szabadon tölthetjük. A délutáni komppal visszautazunk Phuket szigetére, majd a repülőtérre és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)

Phi Phi szigeten igény szerint, felár ellenében hosszabbíthattok 🙂

 

Miért válassz minket, ha meg akarod ismerni az igazi Thaiföldet?

Utazásaink környezettudatosak,  azaz igyekszünk minimálisra csökkenteni az általunk hagyott ökológiai lábnyomot. Tanácsokkal segítünk a csomagolásnál, hogy ne repülj plusz súllyal, a szállodaláncok helyett helyiek tulajdonában lévő szálláshelyeket és éttermeket látogatunk, néha pedig családok otthonaiban alszunk.  Ahol csak lehet tömegközlekedéssel vagy vonattal járunk és áruházak helyett piacokon és kézműveseknél vásárolunk és persze sosem kérünk nejlonzacskót 🙂

Családias, maximum 8-10 fős csoportjainkban mindenkinek jut személyes figyelem úgy a tervezésnél, mint az utazás alatt.

Thai vezetőinktől hiteles információkat kaphatsz a helyi életről és szokásokról, magyar nyelvű túravezetőnk pedig arról gondoskodik, hogy teljesen ki tudj kapcsolódni és csak élvezned kelljen az utazást 🙂