KUALA LUMPUR LEGJAVA - MALAJZIA

izgalmas ázsiai metropolisz | Petronas Ikertornyok | barlangtemlom | madárpark | maláj & indiai & kínai kultúra | batikfestés

Az utazás fénypontjai

  • Kuala Lumpur 150 éves múltjának legfontosabb állomásai
  • Petronas Ikertornyok
  • Barangolás a Pasar Seni piacon & batikfestés
  • Street Art remekművek
  • A Jalan Alor food street finomságai
  • Látogatás a Batu Caves barlangtemplomban
  • Ismerkedés a maláj & indiai & kínai kultúrákkal és ízeikkel
JELENLEG NINCS IDŐPONT | 4 éjszaka
egyéni vagy csoportos utazás
Kérd ajánlatunkat!

HOSSZABBÍTÁSI OPCIÓ DÉLKELET ÁZSIAI KALANDJAINKHOZ

1. nap: KUALA LUMPUR

Attól függően, hogy melyik délkelet ázsiai kalandhoz kapcsoljuk,  indulásunk aznapján vagy másnapján érkezünk meg Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan privát transzferrel kb 1 órát utazunk a szállásunkra, Kuala Lumpur központjába. A nap hátralévő részében kipihenhetjük a repülőút fáradalmait.

(szállás: hotel, 4 éj, ellátás: nincs)

2. nap: KUALA LUMPUR – PETRONAS IKERTORNYOK – KÍNAI NEGYED – PASAR SENI PIAC&BATIKFESTÉS

A mai városnéző napunkat Kuala Lumpur ikonikus jelképénél, a Petronas ikertornyoknál kezdjük. Sétálunk egyet a tornyok lábánál lévő gyönyörű trópusi parkban, utána felmegyünk a tornyokat összekötő skybridge-re megnézni a kilátást, végül felliftezünk a 86. emeletre, ahonnan felülről is megcsodálhatjuk a várost.

A tornyok után metróra szállunk és meglátogatjuk Kuala Lumpur 150 éves múltjának legfontosabb állomásait.  Mielőtt sétára indulnánk, beülünk egy nyüzsgő kávézóba, és megkóstoljuk a Teh Tarik-ot, mely egy népszerű meleg, nyugtató és energetizáló ital, hozzá pedig roti snack falatokat fogyasztunk. Majd sétálunk egyet a Függetlenség terén, ahol találkozunk az angol gyarmati múlt örökségeivel, ellátogatunk a réz kupolájú Sultan Abdul Samad épületéhez, ami az angol gyarmati rendszer közigazgatási épülete volt és a Masjid Jamek-hez, mely a város legrégebbi mecsete.

Ebédre beülünk egy helyi étterembe és megkóstoljuk a helyi specialitásokat és a tradicionális desszertek.

Folytatva a gyalogos városnézést láthatjuk a Gombak és a Klang folyó találkozását, ahol ezt az izgalmas várost alapították. Tovább sétálunk a kínai negyed gyarmati stílusú házai között, ahol a helyi kis üzletekben megkóstolhatjuk a duriánt, ami a világ legbüdösebb gyümölcsének van kikiáltva, az íze egészen különleges. Ezután az 1888-ban épült Central Marketbe folytatjuk utunkat, ahol beszerezhetünk mindent, amit Malájziában kapni lehet 😊 Kézműves termékek, faragványok, szobrok, selymek és kárpitok kelletik magukat a vásárlóknak.  Itt kipróbálhatjuk a batik festést, igazán látványos alkotásokat készíthetünk csekély kézügyességgel is, garantáltan élvezni fogja mindenki 😊

Mielőtt leszáll az este, még meglátogatunk egy különleges utcát, a Street Art művészek munkáival. Vacsorázni pedig a híres Jalan Alor food street-re megyünk, ahol az utcai árusoknál és az éttermekben is a legváltozatosabb ételeket tudjuk megkóstolni. Igazi ázsiai kavalkádja ez a hely az illatoknak, ízeknek és színeknek, magával ragadó élmény!

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

3. nap: MALACCA ÖRÖKSÉGE

Mai napunkat szabadon tölthetjük.

Fakultatív program keretében egész napos kalandra indulhatunk a közeli Malacca államba, mely Malajzia történelmi állama és az ország egyik leggazdagabb kultúrális olvasztó tégelye. A portugál építészet remekeiben gazdag város, az UNESCO Világörökség része és a kínai telepesek leszármazottjainak otthona, akik több generáción keresztül befolyásolták az ún. „Nyonya” néven ismert helyi konyhát.

Ellátogatunk a 17. században épült Szent Péter templomba, majd a portugálok által épített híres Port De Santiago felé vesszük az irányt, mely egész Ázsiában az egyik legrégebbi fennmaradt európai épület. Körbejárjuk a közeli Szent Pál templom romjait és a benne lévő 17. századi sírköveket, majd a hollandok által épített pink színű közigazgatási épületeket, ami napjainkban a Malacca Múzeumnak az otthona.

Ebédre egy autentikus peranakan stílusú étterembe ülünk be, ahol megízleljük a maláj és kínai finomságokat. Ízletes ebédünk után ellátogatunk a Cheng Hoon Teng templomba, amely az egyetlen olyan hely, ahol a kínai szellemiség három pillére, a taoizmus, a buddhizmus és a konfucianizmus egy fedél alatt található. A Jonker Street-en végighaladva a varázslatos szépségű folyópartra jutunk, ahonnan egy pihentető hajókirándulásra indulunk a bájos Melacca város körül. Este érkezünk vissza Kuala Lumpurba a szállásunkra.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és program esetén ebéd)

4. nap: KUALA LUMPUR – BATU CAVES – MADÁRPARK

Megreggelizünk, majd programunk keretében a csodálatos hindu Batu Caves barlangtemplomba látogatunk, amit Murugan isten hatalmas aranyozott szobra őriz. 272 db lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy feljussunk. Útközben vidám képeket készíthetünk a kíváncsi makákókról. A barlangot több millió évvel ezelőtt a víz alakította ki ebben a szép mészkő hegyben és az emberek mindig is szent helynek tartották. Jelenleg Indián kívűl ez a legjelentősebb hindu szentély.A szivárvány minden színére festett belső templomot hívők és turisták milliói látogatják minden évben.

Ebédre egy, a szentély lábánál lévő indiai étterembe ülünk be, ahol megkóstoljuk az indiai konyha finomságait:

Délutánunkat szabadon tölthetjük.

Szuvenírt vásárolhatunk vagy fakultatív program keretében ellátogathatunk a Madárparkba, ami a világ egyik legnagyobb szabadtéri madárröptetője rengeteg színpompás madárral és csodálatos trópusi növényekkel. A park éttermében igazi maláj ételeket kínálnak, a teraszról pedig figyelhetjük a szabadon röpködő madarakat.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

5. nap: KUALA LUMPUR – TOVÁBBUTAZÁS

(ellátás: reggeli)

 

Megjegyzés

  • Csoportos és egyéni utazásainkhoz is kérhető hosszabbítási opció
  • Egyéni utazás esetén a napok száma és a programok igény szerint módosíthatók, kérjétek ajánlatunkat.