SZAFARI, KULTURÁLIS KINCSEK ÉS NYARALÁS TANZÁNIÁBAN

csodás szavanna | egyedülálló vadvilág | Nagy Állatvándorlás | csagga és maszáj falvak | piknik a vadonban | álomszép óceánpart 

Az utazás fénypontjai

  • Egyedülálló kalandok Régi Tamás afrikakutató vezetésével
  • Vadles az Arusha Nemzeti Parkban
  • Látogatás egy csagga faluban, ismerkedés a kávétermesztésükkel
  • A Serengeti Nemzeti Park és a Nagy Állatvánorlás
  • A Világ 8. csodájaként számon tartott Ngorongoro Kráter
  • Nátron tó és flamingók és a Ngare Sero vízesés
  • Látogatás egy maszáj faluban
  • Nyaralás Zanzibár álomszép óceánpartján
2021. március | 12 éjszaka
csoportos utazás (8-10 fő)
4460 USD/fő

1. nap:  ARUSHA ÉRKEZÉS

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Arusha repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel, kb 1,5-2 órát utazunk a minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. Napunk hátralévő részét pihenéssel töltjük, mert másnap indul izgalmas tanzániai kalandunk 🙂

(szállás: lodge, ellátás: nincs)

2. nap: CSAGGA FALU LÁTOGATÁS ­– KÁVÉTERMESZTÉS

Kényelmesen megreggelizünk, majd látogatást teszünk egy csagga faluban, a csodálatos Kilimandzsáró lábánál. A csaggák híresek kávé és egyéb ültetvényeikről és bámulatosan buja kertjeikben bemutatják a kávétermesztés különböző fázisait és természetesen meg is kóstolhatjuk a frissen lefőzött kávét.

(szállás: lodge, Arusha, ellátás: reggeli és ebéd)

 

 

3. nap: ARUSHA NEMZETI PARK

Reggeli után a Dr. Nagy Endre által alapított Arusha Nemzeti Parkba látogatunk, ahol először tapasztaljuk meg a buja, zöld afrikai tájnak a vadbőségét. Zsiráfokat, bivalyokat, különböző majomfajtákat lehet könnyű szerrel látni.

A parkban elköltött piknik ebédünket követően gyalogos szafarira indulunk a parkban helyi fegyveres őr kíséretében és egészen a Meru hegység lábáig jutunk el.

(szállás: lodge, Arusha, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

 

4. nap: A VILÁG 8. CSODÁJA: NGORONGORO – VADLES

Reggelink után útrakelünk a Világ 8. csodájaként számon tartott, az UNESCO Világörökség részét képező Ngorongoro Kráter felé. A Ngorongoro Természetvédelmi Terület a Serengeti ökoszisztéma részét képezi.  Az itt található kráter 610 méter mély és 260 km2 területű kráter, egy természetes amfiteátrum, mely egy szupervulkán felrobbanásával és beomlásával keletkezett kb 2-3 millió évvel ezelőtt. Egy valóságos Noé Bárkája, Kelet Afrika összes őshonos állata megtalálható itt, közel 30.000 példány. Rendkívül változatos élővilág jellemzi, itt a legnagyobb a vadállat sűrűség az egész Afrika kontinensen, illetve azon ritka helyek egyike, ahol megfigyelhető a fekete orrszarvú. A kráterben található folyó, mocsár, erdő, nyílt síkság és egy nátriumos tó hatalmas flamingó állománnyal. Az itt élő elefántok a Földünk legnagyobb példányai, a legnagyobb agyarakkal. Ez a rendkívüli élővilág a talaj és a fű a vulkanikus eredet miatti, nagyon magas ásványi anyagok tartalmának köszönhető.

(szállás: lodge, Ngorongoro régió, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

5. nap: SERENGETI NEMZETI PARK – VADLES

Korai reggelink után a világhírű Serengeti Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Hosszú, kb 5 órás utazás vár ránk, de kárpótlásul csodás látványban lesz részünk. Ahogy haladunk Serengeti felé, megértjük, hogy miért is ezt a nevet viseli a park. A maszáj nyelvben a serengeti jelentése, végtelen föld. A park területe közel 18.000 km2, és ameddig csak ellátsz, végtelenbe nyúló síkvidéki, dimbes-dombos füves szavanna borítja. A park középső részén indulunk vadlesre ezen a délutánon. Egy fotómegállót tartunk az Olduvai Hasadéknál, amely a világ egyik legfontosabb őskori lelőhelye, sok maradványt és őskori, közel 3 millió éves kőszerszámokat találtak itt abból az időszakból, amikor az első emberszabású felállt.

(szállás: lodge, Serengeti Central, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

6. nap: SERENGETI NEMZETI PARK – VADLES – NAGY ÁLLATVÁNDORLÁS

Ezt a napot is a Serengeti Nemzeti Parkban töltjük, ahol szemtanúi lehetünk a Nagy Állatvándorlásnak. Március elején nem is kell a park távolabbi, északi részébe utaznunk, mert a legtöbb állat a park déli részein található ekkor. A Serengeti Nemzeti Parkot a világ egyik legszebb természeti területének választották, egy lenyűgöző természeti látványosság, egyike azon helyszíneknek (a másik a kenyai Maasai Mara), ahol a világ 7 új csodájának egyikeként számontartott Nagy Állatvándorlást megfigyelhetjük. Közel 2 millió gnú, több száz zebra, különböző antilopok és Thomson gazellák kelnek útra a Serengetiből, hogy a krokodiloktól hemzsegő Mara folyón átkeljenek a kenyai Maasai Mara buja zöld mezői felé. A nagy vándorlás további szereplői még a prédára váró oroszlánok, gepárdok, leopárdok, hiénák, valamint kisebb állatok, mint a rókák, mongúzok, sakálok, majmok, páviánok, afrikai mezei nyulak és több mint 500 féle madárfaj. Ezt a látványt elképzelni sem lehet, amíg nem látod.

(szállás: lodge, Serengeti Central, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

7. nap: NÁTRON TÓ – FLAMINGÓK – NGARE SERO VÍZESÉS – MASZÁJ FALU

A mai napon a Nátron tó felé vesszük az irányt. A Hasadékvölgy egyik legérdekesebb tava, ahol a tó körüli holdbéli táj több ezer flamingónak ad otthont. Lehetőség lesz a tónál élő flamingókat megnézni, trekkingelni a tóhoz és a Ngare Sero vízeséshez. Délután egy maszáj falut is útba ejtünk, ahol lehetőség szerint valamennyire betekintést nyerhetünk ennek a fél-nomád népnek az életébe. 

(szállás: lodge, Nátron tó, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

 

8. nap: ARUSHA – ISKOLA LÁTOGATÁS – ZANZIBAR

Reggel folytatjuk utunkat vissza Arusha felé és útközben megállunk egy iskolában is, ahol átadjuk a csoport adományát. Ez az út is csodálatos vidéken, eddig nem látott vulkanikus tájon halad majd keresztül. Késő délután érünk Arushába, ahol szafari programunk véget ér. A repülőtér felé vesszük az irányt, ahonnan 1 órás repülőúttal a fehérhomokos Zanzibár szigetén landolunk és következő napjainkat édes semmittevéssel és pár nagyszerű programmal tölthetjük.

(szállás: hotel, 5 éj, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

 

9-12. napok: WELCOME TO THE PARADISE!

Napjainkat szabadon tölthetjük Zanzibár álomszép óceánpartján.

Aki aktív kalandokra vágyik, különböző fakultatív programok közül válogathat:

– Stone Town – Börtönsziget – Aldabra óriásteknősök egész napos progarm

– Fűszerkert – Jozani erdő – kolobusz majmok – falulátogatás egész napos program falusi ebéddel

– Lakatlan laguna hajós kaland egész napos program piknik ebéddel

– Matamwe falu látogatás falusi ebéddel fél napos program

– Iskolalátogatás – adomány nyújtás 2-3 órás program

– Snorkeling Mnemba sziget körül

– Naplemente cruise egy tradicionális afrikai csónakkal

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

13. nap: HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Gépünk délután/este indul.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)

Olvasnivaló
Kenya
Etikus utazás, afrikai szafari