SZAFARI, KULTURÁLIS KINCSEK ÉS NYARALÁS TANZÁNIÁBAN

csodás szavanna | egyedülálló vadvilág | Nagy Állatvándorlás | csagga és maszáj falvak | piknik a vadonban | álomszép óceánpart 

Az utazás fénypontjai

  • Egyedülálló kalandok Régi Tamás afrikakutató vezetésével
  • Vadles az Arusha Nemzeti Parkban
  • Látogatás egy csagga faluban, ismerkedés a kávétermesztésükkel
  • A Serengeti Nemzeti Park és a Nagy Állatvánorlás
  • A Világ 7 új csodájának egyikeként számon tartott Ngorongoro Kráter
  • Olduvai hasadék és 2-3 millió éves őskori leletek
  • Látogatás egy maszáj faluban
  • Nyaralás Zanzibár álomszép óceánpartján
2022. február | 12 éjszaka
csoportos utazás (8-9 fő)
3990 USD/fő

1. nap:  ARUSHA ÉRKEZÉS

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Arusha repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel, kb 1,5-2 órát utazunk a minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. Napunk hátralévő részét pihenéssel töltjük, mert másnap indul izgalmas tanzániai kalandunk 🙂

(szállás: lodge, ellátás: nincs)

2. nap: CSAGGA FALU LÁTOGATÁS ­– KÁVÉTERMESZTÉS

Kényelmesen megreggelizünk, majd látogatást teszünk egy csagga faluban, a csodálatos Kilimandzsáró lábánál. A csaggák híresek kávé és egyéb ültetvényeikről és bámulatosan buja kertjeikben bemutatják a kávétermesztés különböző fázisait és természetesen meg is kóstolhatjuk a frissen lefőzött kávét.

(szállás: lodge, Arusha, ellátás: reggeli és ebéd)

 

 

3. nap: ARUSHA NEMZETI PARK

Reggeli után a Dr. Nagy Endre által alapított Arusha Nemzeti Parkba látogatunk, ahol először tapasztaljuk meg a buja, zöld afrikai tájnak a vadbőségét. Zsiráfokat, bivalyokat, különböző majomfajtákat lehet könnyű szerrel látni.

A parkban elköltött piknik ebédünket követően gyalogos szafarira indulunk a parkban helyi fegyveres őr kíséretében és egészen a Meru hegység lábáig jutunk el.

(szállás: lodge, Arusha, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

 

4. nap: TARANGIRE NEMZETI PARK – BAOBAB FÁK – ELEFÁNTCSORDÁK

Korai indulás (5:45 óra), járatunk reggel 8 órakor indul és 9 órakor érkezünk Arusha repülőterére, ahol a szafari autók már várnak ránk és első vadlesünkre indulunk a nagyon különleges Tarangire nemzeti parkba (kb 2 óra utazás).

Köszönhetően a 9 különböző vegetációs övezetnek, a parkot rendkívül változatos tájak jellemzik, ezzel egyedülálló helyet foglal el Tanzánia vadrezervátumai között. A egyediségét méginkább fokozza az ősi baobab fák sokasága, melyek a kontinens leghatalmasabb fái. Csodás látványban lesz részünk mind nappal, mind a nap lemenő fényében, amikor vörösen izzik az égbolt és csak a fák sziluettjét látod. Vadállatok sokasága, jó szerencsével láthatunk: oroszlánt, leopárdot, zebrát, zsiráfot, bivalyt, antilopot, elefántot és rengeteg madárfajt. A park ad otthont az ország egyik legnagyobb elefántpopulációjának. Nagyon különleges, egyedülálló élmény az elefánt csordák életének, egymással való kapcsolatuknak a megfigyelése. Egészen közelről, a dzsipünkből láthatjuk az elefánt teheneket és borjaikat. És amikor egy hatalmas elefánt megáll autónk előtt és a szemébe nézhetsz egy hatalmas óriásnak, az az érzés egy életre emlékeidbe vésődik.

Ebédelni egy erre kijelölt részen fogunk a vadonban, ámulatba ejtő környezetben.

Délután folytatjuk kalandozásunkat a parkban, majd nagyszerű hangulatú szafari táborunkba utazunk (kb 6-7 óra közötti érkezés) és élményeink mámorában megpihenünk.

(szállás: lodge, Manyara régió, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

5. nap: MASZÁJ FALU – SERENGETI NORTH – NAGY ÁLLATVÁNDORLÁS  

Korai reggeli és 8 órakor indulás.

Látogatást teszünk egy maszáj faluban, ahol a tradicionális üdvözlő táncukkal-énekükkel fogadnak bennünket. Akinek van kedve, csatlakozhat is 😉 Megmutatják, miként tudnak tüzet csiholni a természet adta eszközökkel, bepillanthatunk egy tradicionális manyattaba (kunyhó), beszélgethetünk velük szokásaikról, hagyományaikról és látogatást teszünk kis iskolájukban.

Majd Serengeti északi része felé vesszük az irányt, de útközben egy fotómegállót teszünk a Ngorongoro káter pereménél, ahol garantáltan eláll a lélegzetünk. A látvány feledhetetlen pillanat, örökre beég a retinánkba.

Megebédelünk egy gyönyörű piknik helyen és útra kelünk a Serengeti Nemzeti Park északi részébe, hogy szemtanúi lehessünk a Nagy Állatvándorlás életreszóló élményének. Maga az állatvándorlás egy egész évben tartó, folyamatos vándorlás, az állatok mennek az éltető víz után, követik az esőt, a zöldellő, friss füves legelőket.

Ahogy haladunk egyre mélyebben a parkban, megértjük, hogy miért is ezt a nevet viseli a park. A maszáj nyelvben a serengeti jelentése, végtelen föld. A park területe közel 18.000 km2, és ameddig csak ellátsz, végtelenbe nyúló síkvidéki, dimbes-dombos füves szavanna borítja.

(szállás: lodge, Serengeti north, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

6. nap: SERENGETI NEMZETI PARK – VADLES

Fantasztikus, egész napos szafari vár ránk a Serengeti Nemzeti Park északi részében. A Serengeti Nemzeti Parkot a világ egyik legszebb természeti területének választották, egy lenyűgöző természeti látványosság, egyike azon helyszíneknek (a másik a kenyai Masai Mara), ahol ha szerencsénk van, a világ 7 új csodájának egyikeként számontartott Nagy Állatvándorlást is megfigyelhetjük. Közel 2 millió gnu, több száz zebra, különböző antilopok és Thomson gazellák kelnek útra a Serengetiből, hogy a krokodiloktól hemzsegő Mara folyón átkeljenek a kenyai Masai Mara buja zöld mezői felé. A nagy vándorlás további szereplői még a prédára váró oroszlánok, gepárdok, leopárdok, hiénák, valamint kisebb állatok, mint a rókák, mongúzok, sakálok, majmok, páviánok, afrikai mezei nyulak és több mint 500 féle madárfaj. Ezt a látványt elképzelni sem lehet, amíg nem látod.

(szállás: lodge, Serengeti north, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

7. nap: SERENGETI – A VILÁG EGYIK CSODÁJA: NGORONGORO – OLDUVAI HASADÉK

Ma nagyon korán ébredünk, hogy egy kora reggeli vadlessel indíthassuk a napot. Az állatok a nap felkelte előtt a legaktívabbak, és ezen túl egy varázslatos afrikai naplfelkeltében és részünk lehet.

Majd útrakelünk (kb 3 óra utazás) a Világ 7 új csodájának egyikeként számon tartott, az UNESCO Világörökség részét képező Ngorongoro Kráter felé.

Megállunk az Olduvai Hasadéknál, amely a világ egyik legfontosabb őskori lelőhelye, sok maradványt és őskori, közel 3 millió éves kőszerszámokat találtak itt abból az időszakból, amikor az első emberszabású felállt. Látogatást teszünk a múzeumban, ahol láthatjuk az őskori leleteket.

A Ngorongoro kráter pereménél található fantasztikus szállásunkat naplementére érjük el.

(szállás: lodge, Ngorongoro régió, 1 éj, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

8. nap: NGORONGORO KRÁTER – VADLES – ARUSHA – ZANZIBAR

Napunkat egy csodás napfelkeltével kezdjük, melyben a saját szobánk teraszáról gyönyörködhetünk, egy finom kávé és a természet muzsikájának kíséretében. Megreggelizünk, és 8 órai indulással egy újabb vadlesre indulunk. A Ngorongoro Természetvédelmi Terület a Serengeti ökoszisztéma részét képezi.  Az itt található 610 méter mély és 260 km2 területű kráter, egy természetes amfiteátrum, mely egy szupervulkán felrobbanásával és beomlásával keletkezett kb 2-3 millió évvel ezelőtt. Egy valóságos Noé Bárkája, Kelet Afrika összes őshonos állata megtalálható itt, közel 30.000 példány. Rendkívül változatos élővilág jellemzi, itt a legnagyobb a vadállat sűrűség az egész Afrika kontinensen, illetve azon ritka helyek egyike, ahol megfigyelhető a fekete orrszarvú. A kráterben található folyó, mocsár, erdő, nyílt síkság és egy nártiumos tó hatalmas flamingó állománnyal. Az itt élő elefántok a Földünk legnagyobb példányai, a legnagyobb agyarakkal. Ez a rendkívüli élővilág a talaj és a fű a vulkanikus eredet miatti, nagyon magas ásványi anyagok tartalmának köszönhető.

Csodaszép útvonalon ereszkedünk le a kráter mélyébe, ahol egy fantasztikus reggeli vadles vár ránk Földünk egyik leglenyűgözőbb helyén. Egészen közelről figyelhetjük meg a bivalyokat, zebrákat, gnúkat és csodás fotókat készíthetünk.

A délelőtti vadles után csodás környezetben költjük el piknik ebédünket, majd Arusha reptere felé vesszük az irányt és visszarepülünk Zanizbarra. Járattól függően este érkezünk vissza Zanzibári szállásunkra. egy délutáni vadles és visszautazunk fantasztikus panorámájú szállásunkra.

(szállás: hotel, 5 éj, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

9-12. napok: WELCOME TO THE PARADISE!

Napjainkat szabadon tölthetjük Zanzibár álomszép óceánpartján.

Aki aktív kalandokra vágyik, különböző fakultatív programok közül válogathat:

– Stone Town – Börtönsziget – Aldabra óriásteknősök egész napos progarm

– Fűszerkert – Jozani erdő – kolobusz majmok – falulátogatás egész napos program falusi ebéddel

– Lakatlan laguna hajós kaland egész napos program piknik ebéddel

– Matamwe falu látogatás falusi ebéddel fél napos program

– Iskolalátogatás – adomány nyújtás 2-3 órás program

– Snorkeling Mnemba sziget körül

– Naplemente cruise egy tradicionális afrikai csónakkal

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

13. nap: HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Gépünk délután/este indul.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)