TRÓPUSI KALANDOK A FŰSZERSZIGETEN – ZANZIBÁR

álomszép óceánpart | fűszerfarm | trópusi erdő&kolobusz majmok | dzsip és hajós szafari | afrikai vadállatok | luxus sátorban alvás

Az utazás fénypontjai

  • Stone Town, mely a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában
  • fűszerfarm és gyümölcs kóstoló
  • Jozani trópusi esőerdő és a vörös kolobusz majmok
  • piknik ebéd egy lakatlan lagunában
  • dzsip szafari a Selous Nemzeti Parkban
  • hajós szafari a Rufiji folyón
  • luxus sátorban éjszakázás 
2021. február 17. | 10 éjszaka
csoportos utazás (8-10 fő)
2390 USD/fő összegtől

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Zanzibár repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk az óceánparton lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

(ellátás: késői reggeli)

 

 

2. nap: BÖRTÖNSZIGET – STONE TOWN 

Ma egy egész napos kalandra indulunk. Szállásunktól kb 1 óra autós útazással érünk át a sziget másik felére, ahol majd csónakba szállunk, de előtte beülünk egy tengerparti kávézóba. Napunk első állomása a Börtönsziget, mely félórányi hajóútra található Stone Town-tól. A sziget a nevét a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, ahol mi is látogatást teszünk. Ellátogatunk a sziget nagy vadasparkjába is, ahol a világ legnagyobb szárazföldi teknőseivel, az aldabra teknősökkel is megismerkedhetünk. A teknősökön kívül láthatunk itt pávákat és dik dik-et is.

Visszaérve a szárazföldre egy hangulatos étteremben elköltjük ebédünket. Majd irány Zanzibár város régi központja „Mji Mkomwe” óvárosa (angol nevén: Stone Town). Stone Town a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában.  A Kőváros köré vályogházak épültek, ahol az újonnan érkezők telepedtek le a régi időkben. Ez az egyetlen ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Az óvárosban sok régi épület található, köztük egy az 1600-as évek végén arabok által épített erőd. Megnézzük Freddy Mercury szülőházát, sétálunk a szűk, kacskaringós sikátorokban, melyek szebbnél szebb kézművestermékeket kínáló kis galéráikat rejtenek.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

3. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük szállásunk csodás óceánpartján.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 

 

 

4. nap: FŰSZERTÚRA – JOZANI TRÓPUSI ESŐERDŐ KALAND – KOLOBUSZ MAJMOK

Ma egy nagyon érdekes nap vár ránk. Első állomásunk egy hatalmas fűszerfarm. Zanzibár évszázadok óta a világ egyik legnagyobb fűszertermelője. A sziget legnagyobb része ma is fűszerültetvény. Megismerkedünk a sziget legjellemzőbb gyümölcseivel és fűszernövényeivel, köztük a fekete bors, az illatos szegfűszeg, a kardamom, a curry, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér. Mindent megszagolhatunk, megkóstolhatunk, megtapinthatunk. Rengeteg érdekes információt kapunk helyi idegenvezetőnktől: miből készül a lidokain, hogyan fejlődik ki a virágból a banán,  melyik növény nedve a jód, hogyan fogyasztják a kakaó gyümölcsét… de ez csak egy kis ízelítő. Fűszertúránkat egy gyümölcskóstolóval koronázzuk meg, megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket: ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, grapefruitot, csillaggyümölcsöt, maracujat. Akinek kedve van, vásárolhat helyi fűszereket, teát, kávét.

Majd egy kis faluba látogatunk ahol fincsi falusi ebéd vár ránk.

Folytatjuk kalandozásunkat a Jozani trópusi esőerdőben, mely Zanzibár legnagyobb esőerdeje és természetvédelmi terület. Izgalmas erdőtúránk keretében megismerkedünk a dzsungel gyógynövényeivel, melyeket a mai napig használnak a falubeliek a hétköznapjaikban és testközelbe kerülhetünk a mókás pofájú Red Colubus majmocskákkal is. A védettséget élvező majmok csak itt élnek az egész világon! A majmokat nem kell keresnünk, mert kíváncsiságuknak köszönhetően elég közel jönnek hozzánk és bár vadon élnek, hagyják magukat fényképezni. A majmokon kívül sok különlegességet is láthatunk, hiszen az esőerdő ad otthont több mint 50 fajta pillangónak és vagy 40 fajta madárnak.

Kalandunkat egy nagyon misztikus kinézetű mangrove erdőben folytatjuk, ahol pallókból épített ösvényen sétálunk a víz felett. A kiépített útvonal védi ezt a természeti csodát, letérni róla szigorúan tilos.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

5. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük szállásunk csodás óceánpartján.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

6. nap: SELOUS VADREZERVÁTUM – DZSIP SZAFARI – ZSIRÁFOK, ZEBRÁK ÉS OROSZLÁNOK – SÁTORBAN ÉJSZAKÁZÁS

Napjainkat szabadon tötlethjük, kinek amihez kedve van. 

Tanzánia egyik kihagyhatatlan élménye a szafari, melynek során olyan vadállatokat leshetünk meg természetes élőhelyükön, amelyeket csak egy afrikai szafarin láthatunk.

Fakultatív program keretében 2 napos szafarira indulhatunk. Korai, reggel 6 órai indulás a repülőtérre, ahonnan kisrepülőre szállunk és egy kb 50 perces utazással megérkezünk Afrika legnagyobb vadrezervátumába, a Selous Vadrezervátumba. Már maga a repülés is hatalmas élmény! Miután landoltunk a vörös homokkal borított kifutópályán helyi vezetőink már várnak ránk a dzsipekkel és egy egész napos vadlesre indulunk. Vadregényes tájakon haladunk keresztül, a zöld minden árnyalatában pompázó vad terepeken. Leírhatatlan élményben lesz részünk, mikor meglátjuk az első zsiráf buksikat az akácia fák lombkoronái felett, a legelésző zebra, gnu és antilop csordákat. Kedvünk szerint állunk meg fotózni, gyönyörködni ezekben a csodás állatokban és lesz ahol ki is szállhatun dzsipjeinkből. Láthatunk varacskos disznókat, páviánokat, elefántokat, oroszlánokat, vízilovakat, ragadozó madarakat és még rengeteg más afrikai állatot.

Kora este érkezünk szálláshelyünkre, mely egy luxus tábor lesz, ízlésesen berendezett sátrakkal.

(fakultatív program esetén: szállás: luxus sátor, ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

 7. nap: VADLES – NAPLEMENTE

Finom reggelink után félnapos vadlesre indulunk. Kora délután érkezünk vissza a táborba, ahol hűsítő fürdőt vehetünk a medencében, pihenhetünk a sátrunk teraszán és csodás naplamentében gyönyörküdhetünk.

(szállás: luxus sátor, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora)

8. nap: HAJÓS SZAFARI A RUFIJI FOLYÓN – VIZILOVAK ÉS KROKODILOK

Kényelmesen megreggelizünk, dzsipjeinkbe pattanunk és meg sem állunk a Rufiji folyóg, ahol csónakokba szállunk és vadlesre indulunk. Kb 2 órás vizi szafari vár ránk, gyönyörű környezetben csónakázunk, láthatunk vizilócsaládokat és a homokban sütkérező krokodilokat. Ebédelni egy folyóparti resortban fogunk, kis pihenő, majd utazunk a repülőnkhöz és irány vissza Zanzibár.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

 

 9. nap: PIHENÉS A PARADICSOMBAN

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 

 

 

 10. nap: HAJÓ KIRÁNDULÁS – LAKATLAN LAGUNA – PIKNIK EBÉD

Mai napunkat szabadon tölthetjük.

Aki aktívan szeretné tölteni a napot, fakultatív program keretében egy egész napos hajós kalandra indulhat egy lakatlan lagúnába. Egy védettséget élvező terület részét képező lakatlan szigetre-lagunába hajózunk, mely tele van több ezer éves óriáskagyló beágyazódásokkal. Míg a személyzet a szigeten marad, hogy elkészítsék nekünk az isteni szuahéli ebédünket, mi tovább hajózunk. Uticélunk egy képeslapra illő szépségű, vakítóan fehér púderfinomságú homokból álló kis sziget, mely csak apálykor bukkan elő a kristálytiszta türkíz vízből. Úszhatunk, napfürdőzhetünk a finom homokban, átsétálhatunk a közeli homokdűnékre, snorkelingezhetünk és gyönyörködhetünk az egyedülálló víz alatti élővilágban. Visszahajózunk a kis szigetre, ahol már vár ránk az isteni királyi lakoma. Helyben elkészített grillezett tenger gyümölcsei kerülnek az asztalra, vagyis gyékényre: ráksaláta, grillezett polip, tintahal, languszta és még sok finomság.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli, fakultatív program esetén piknik ebéd)

11. nap: HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Gépünk délután/este indul.

(ellátás: reggeli)

Olvasnivaló
Kenya
Etikus utazás, afrikai szafari