TRÓPUSI KALANDOK ZANZIBÁR ÁLOMSZÉP SZIGETÉN

csodás óceánpart | fűszerfarm | trópusi erdő&kolobusz majmok | kultúra és művészet | falu és iskolalátogatás | isteni ételek

Az utazás fénypontjai

  • Stone Town, mely a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában
  • Kultúra és művészet, zeneiskola látogatás
  • Fűszerfarm és gyümölcs kóstoló
  • Jozani trópusi esőerdő és a vörös kolobusz majmok
  • BBQ ebéd egy álomszép szigeten
  • Falulátogatás és tengeri fűgyűjtés
  • Iskolalátogatás 
2021. július | 10 éjszaka
csoportos utazás (8-10 fő)
1520 USD/fő összegtől

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk másnapján reggel 08:00 órakor érkezünk meg Zanzibár repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk Matamwe faluban található óceánparti szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

(szállás: butik resort, ellátás: késői reggeli)

 

 

 2. nap: STONE TOWN – KULTÚRA – MŰVÉSZET

Ma egy egész napos kalandra indulunk. Szállásunktól kb 1 óra autós útazással érünk át a sziget másik felére, hogy felfedezzük Zanzibár város régi központját „Mji Mkomwe” óvárosát (angol nevén: Stone Town). Stone Town a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában. A Kőváros köré vályogházak épültek, ahol az újonnan érkezők telepedtek le a régi időkben. Zanzibár kultúrális és történelmi központja ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Zanzibár óvárosa nagyon változatos, különböző kultúrák keverednek benne, arab, afrikai, indiai és európai, melynek köszönhetően rendkívül izagalmas hangulatot áraszt. Az óvárosban sok régi épület található, köztük egy az 1600-as évek végén arabok által épített erőd. Végigsétálunk a kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddy Mercury szülőházát, láthatunk mecseteket, katolikus templomokat, szebbnél szebb kézművestermékeket kínáló kis galéráikat. Látogatást teszünk a volt rabszolgapiacon, a régi erődnél, a Darajani piacon, a Szultán Palotájánál.

Megismerkedünk Zanzibár művészetével és kultúrájával, melynek keretében felfedezzük az óváros csodás faragott ajtajait, ellátogatunk a régió egyetlen zeneiskolájába, ahol akár ki is próbálhatjuk a helyi hangszereket, valamint megismerkedünk a henna festés és fafaragás mesterségével.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

3. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük szállásunk csodás óceánpartján.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

4. nap: MATAMWE FALU – TENGERI FŰGYŰJTÉS – FALUSI EBÉD

Kényelmesen megreggelizünk és egy rövid sétával a találkozási pontra érkezünk, ahol hely vezetőnk már vár ránk és egy fél napos falusi kalandra indulunk Matamwe falucskába. Programunk a parton kezdődik, ahol a tengeri fűgyűjtést láthatjuk. A helyi asszonyok minden nap itt dolgoznak, és gyűjtik az európai és ázsiai felvásárló piacokra a tengeri füvet, melyet nagyon sok oldalúan hasnzálnak fel. Aki szeretné, ki is próbálhatja 😉 Majd a faluba látogatunk, ahol megismerkedhetünk a helyi asszonyok kézművesmesterségeivel: ékszereket, táskákat, különböző dísztárgyakat készítenek, amit szintén kiőróbálhatunk. Aki pedig szeretne, vásárolhat is, mellyel támogatja a falu közösségét.

Elköszönünk a dolgos asszonyoktól és a falu sámánjához látogatunk. Programunkat egy helyi család otthonában elköltött falusi ebéddel fejezzük be.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és falusi ebéd)

5. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük szállásunk csodás óceánpartján.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

 

6. nap: FŰSZERTÚRA – JOZANI TRÓPUSI ERDŐ KALAND – KOLOBUSZ MAJMOK

Ma egy nagyon érdekes nap vár ránk. Első állomásunk egy hatalmas fűszerfarm. Zanzibár évszázadok óta a világ egyik legnagyobb fűszertermelője. A sziget legnagyobb része ma is fűszerültetvény. Megismerkedünk a sziget legjellemzőbb gyümölcseivel és fűszernövényeivel, köztük a fekete bors, az illatos szegfűszeg, a kardamom, a curry, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér. Mindent megszagolhatunk, megkóstolhatunk, megtapinthatunk. Rengeteg érdekes információt kapunk helyi idegenvezetőnktől: miből készül a lidokain, hogyan fejlődik ki a virágból a banán,  melyik növény nedve a jód, hogyan fogyasztják a kakaó gyümölcsét… de ez csak egy kis ízelítő. Fűszertúránkat egy gyümölcskóstolóval koronázzuk meg, megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket: ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, grapefruitot, csillaggyümölcsöt, maracujat. Akinek kedve van, vásárolhat helyi fűszereket, teát, kávét.

Folytatjuk kalandozásunkat a Jozani trópusi erdőben, mely Zanzibár legnagyobb erdeje és természetvédelmi terület. Izgalmas erdőtúránk keretében megismerkedünk a dzsungel gyógynövényeivel, melyeket a mai napig használnak a falubeliek a hétköznapjaikban és testközelbe kerülhetünk a mókás pofájú Red Colubus majmocskákkal is. A védettséget élvező majmok csak itt élnek az egész világon! A majmokat nem kell keresnünk, mert kíváncsiságuknak köszönhetően elég közel jönnek hozzánk és bár vadon élnek, hagyják magukat fényképezni. A majmokon kívül sok különlegességet is láthatunk, hiszen az erdő ad otthont több mint 50 fajta pillangónak és vagy 40 fajta madárnak.

Majd a közeli pillangófarmra látogatunk, egy kicsi, de nagyon kedves kis hely, ahol megismerkedhetünk a csodás pillangók életciklusával. Láthatunk apró tojásokat, bábokat, hernyókat, szárnyacskáikat szárító, frissen kikelt lepkéket.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és falusi ebéd)

7. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük szállásunk csodás óceánpartján.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

 

 

8. nap: PIHENÉS A PARADICSOMBAN – ISKOLALÁTOGATÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

Délután kb 2 óra magasságában indulunk a sziget nyugati oldalán lévő Kendwa falu iskolájába, ahol bepillantást nyerhetünk egy rögtönzött angol órába és átadhatjuk adományainkat 😊

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 9. nap: HAJÓ KIRÁNDULÁS – KWALE SZIGET – PIKNIK EBÉD

Egész napos vizi kalandra indulunk a sziget déli részére egy tradicionális afrikai csónakkal. Látogatást teszünk egy homokzátonyon, mely csak apálykor bukkan elő a kristálytiszta türkíz vízből. Úszhatunk, napfürdőzhetünk a finom homokban, átsétálhatunk a közeli homokdűnékre, snorkelingezhetünk és gyönyörködhetünk az egyedülálló víz alatti élővilágban.

Majd tovább utazunk Kwale szigetére, ahol csodás BBQ ebédben lesz részünk. Egy képeslapra illő szépségű, vakítóan fehér púderfinomságú homokból álló kis sziget. Helyben elkészített grillezett tenger gyümölcsei kerülnek az asztalra, vagyis gyékényre: ráksaláta, grillezett polip, tintahal, languszta és még sok finomság.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és BBQ ebéd)

10. nap: PIHENÉS A PARADICSOMBAN

A mai napunkat szabadon tölthetjük szállásunk csodás óceánpartján.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

11. nap: HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Gépünk este 23:05 órakor indul, este 8 órakor kell indulnunk a szállásról.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)

Olvasnivaló
Kenya
Etikus utazás, afrikai szafari
051tanzánia
Zanzibar, Pongwe – 2020. utolsó napja
More
Utazás korona idején 1. – Kétségek és lehetőségek
More
200tanzánia
Utazás korona idején 2. – Ha kérditek idehaza: Na milyen volt Afrika?
More