ÚJ ZÉLAND TITKAI: ÉSZAKI & DÉLI SZIGETEK

varázslatos tájak | különleges természeti csodák | hajózás egy fjordon | maori kultúra | hőforrások | foszforeszkáló parázsférgek | gazdag növény- és állatvilág

Az utazás fénypontjai

  • Wai O Tapu geotermikus park és csodás hőforrásai
  • Séta a Waitomo cseppkőbarlang egy titkos részében & világító parázsférgek
  • Paparoa Nemzeti Park & Punakaiki természeti csodái
  • Palacsinta sziklák & esőerdő séta
  • Hokitika város & kézműves ékszerkészítő műhely látogatás
  • Westland Nemzeti Park vadregényes tájai, Ferenc Josef és a Fox Gleccserek
  • Mount Aspiring Nemzeti Park és hatalmas tavai
  • Fiordland Nemzeti Park csodás gleccserei, a Tükör tavak és hajózás egy fjordon
AMIKOR SZERETNÉTEK
privát utazás (2-4 fő)
KÉRJÉTEK AJÁNLATUNKAT

14 napos utazás 5.600 USD-13.500 USD/fő körül várható, az igényektől függően a 2023. évi árakkal

1. nap: AUCKLAND – ROTORUA 

Európai indulásunk másnapján, reggel érkezünk meg Auckland repülőterére, ahol már várnak Bennünket és egyenesen a West Coast-ra megyünk, ahol Maori tradíció szerint köszöntenek bennünket itt Új-Zéland földjén, a Tasmán Tenger feletti kilátónál. Innen lesétálunk a vadon élő és gyönyörű Szula madarakhoz. Majd a tengerparti séta után az esőerdőn keresztül térünk vissza járművünkhöz.

(szállás: Rotorua, ellátás: vacsora)

 2. nap: HOBBIT FALU – MAORI VÁROS & KULTÚRA (kb 230 km)

Reggeli után útra kelünk és indul az új zélandi kaland. Első állomásunk a Gyűrűk Ura és a Hobbit filmek forgatási helyszíne, a varázslatos Hobbiton. Még ha nem is láttátok ezeket a mozifilmeket, garantáltan fantasztikus élményben lesz részetek! Csodaszép mesebeli hely, gyönyörű zöldellő táj, hangulatos földbe épített kerek ajtós kis barlangházak és igazán különleges hangulat vár ránk. Végig sétáljuk az egész Hobbit falvat (kb 1,5 óra gyaloglás), majd részt veszünk egy Hobbiton sörkóstolón.

Folytatjuk kalandunkat, majd megérkezünk a világ legnagyobb Maori városába, a gejzírek és hőforrások vidékére, Rotorua-ba. Ez a hely az ország egyik legfontosabb turisztikai központja, egyedülálló természeti környezete, geotermikus aktivitása és a maori kultúra aktív jelenléte miatt.

(szállás: Rotorua, ellátás: reggeli)

3. nap: ROTORUA – WAI O TAPU GEOTERMIKUS PARK – HŐFORRÁSOK – MAORI BARLANG RAJZOK

Mai napunkat a híres Wai O Tapu geotermikus parkot látogatjuk meg, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet szubtrópusi környezetben. Füstölgő kráterek, fortyogó iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa teszi varázslatossá ezt a tájat. Városnézés után ellátogatunk a Goverment Garden-ben található Rotorua tóhoz, mely az Északi sziget második legnagyobb tava. Megnézünk egy természetes hőforrást, a Rachel Springet. A Rotorua tó egy 240 ezer évvel ezelőtt itt felrobbant vulkán kalderájában fekszik, gyönyörű környezetben. A napunk további részében ellátogatunk a Kék és a Zöld tavakat, izgalmas maori nevükön Tikitapu és Rotokakahi. Kalandunkat a híres 700-1000 éves Maori barlang rajzokat felfedezésével folytatjuk, majd pisztráng lesre indulunk.

(szállás: Rotorua, ellátás: reggeli)

 4. nap: ROTORUA – FORRÁSOK FÖLDJE – MAORI FALU LÁTOGATÁS

Ma újabb csodahelyek várnak ránk 🙂 Délelőtt az édenkertszerű Források földjén sétálunk, ahol a kristálytiszta vízen új-zélandi madarak sokaságát figyelhetjük meg. Új Zéland szigeteit hatalmas madárállomány és rengeteg faj jellemzi, ha ügyesek vagyunk, fantasztikus fotókat készíthetünk róluk.

A természeti szépségek után egy igen különleges élményben lesz részünk, ellátogatunk egy, az erdő mélyén megbújó Maori faluba. A „föld népe”, ahogy ők hívják magukat, különleges kapcsolatban állnak a földdel, ők az első lakói a páratlan szépségű Új Zéland-nak, ideérkezésük előtt a szigetek lakatlanok voltak. Autentikus környezetben ismerkedhetünk meg a tradicionális Maori kultúrával és zenével és, hogy maori élményünk még különlegesebb legyen, egy igazi Maori lakomán veszünk részt.

(szállás: Rotorua, ellátás: reggeli és vacsora)

5. nap: WAITOMO BARLANGKOK – FOSZFORESZKÁLÓ PARÁZSFÉRGEK

Reggeli után Auckland repülőtere felé vesszük az irányt. Útközben egy újabb természeti csodát látogatunk meg, a fénybarlangként is emlegetett a Waitomo-barlangokat. A barlangokat évmilliók során kialakult különleges mészkői formációk, a kanyargó vizes járatok és a bennük élő egyedi, világító élővilág teszi igazán varázslatossá. Megtekintjük a Waitomo cseppkőbarlangot, majd a világ egyik legkülönlegesebb barlangjában látogatunk, annak is egy titkos részébe viszünk benneteket és sétálunk egyet a milliónyi foszforeszkáló rovar, az ún. parázsféreg borította sejtelmes fénybe a sötétbe burkolózó barlangboltozatok alatt. Misztikus, Avatar filmbe illő, varázslatos élmény.

Repülőre szállunk és egy rövid repülőúttal megérkezünk a Déli szigete, Christchurch városába, ahol az éjszakát töltjük.

(szállás: Christchurch, ellátás: reggeli)

6. nap: ARTHUR HÁGÓ – PAPAROA NEMZETI PARK – AVATAR TÁJ: PUNAKAIKI (kb 290 km)

Délelőtt városnéző sétára indulunk Christchurch-ben, majd tovább utazunk a sziget nyugati partvidékre egy gyönyörű panorámaúton, az Arthur-hágón keresztül. Már az első déli szigeti napunkon ízelítőt kapunk a Déli-Alpok csodás tájaiból, szinte minden kanyar után más természeti szépségben gyönyörködhetünk. Délután érkezünk a vadregényes Nyugati Partra, ahol egy újabb varázslatos tájegységbe érkezünk: Punakaiki Avatar filmekben szereplő tája, gyönyörű hegyek, karsztok, barlangok, ámulatba ejtő színek és igazi természeti ínyencségek várnak ránk a 130.000 hektáros Paparoa Nemzeti Parkban.

(szállás: Punakaiki, ellátás: reggeli)

 

7. nap: PALACSINTA SZIKLÁK – ESŐERDŐ SÉTA – ÓCEÁNPART

Reggeli után újabb kalandra indulunk. Első állomásunk a közel 30 millió éves, különleges szikla formáiról híres Palacsinta sziklák. Az egyedülálló palacsinta rétegek ősi tengeri állatok kövületeiből állnak. Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalakzatok között és látni egy nagyon különleges természeti jelenséget, a blowhole-t (tengeri gejzír).

Délután sétára indulunk egy, a dinoszauruszok kora óta érintetlen esőerdőben, majd ellátogatunk egy titkos tengerpartra.

(szállás: Punakaiki, ellátás: reggeli)

8. nap: HOKITIKA VÁROS – KÉZMŰVES ÉKSZERKÉSZÍTŐ MŰHELY – GLECCSEREK (kb 240 km)

Mai napunk első állomás a kedves Hokitika városban található kézműves ékszerkészítő műhely, ahol rövid ismertetőt kapunk a híres Ponamu kőről és, hogy miként készülnek a kézi készítésű Ponamu (Zöld Kő) ékszerek.

Miután kigyönyörködtünk magunkat az ékszer különlegességekben, folytatjuk kalandjainkat a nyugati parti Westland Nemzeti Parkban, melyet gleccser országnak is hívnak. Nagyon változatos vidék: gyönyörű alpesi táj, 3000 méter magas havas hegycsúcsok, a zöld különböző árnyalataiban pompázó vadregényes erdő, mezők, vad óceánpart, tavak, folyók, a Ferenc Josef és a Fox Gleccserek, aranybányászat és megannyi csoda vár itt ránk.

(szállás: Ferenc Josef Glacier, ellátás: reggeli)

9. nap: MOCSÁRI ERDŐ – LAKATLAN TENGERPART – HECTOR DELFINEK – MOUNT ASPIRING NEMZETI PARK (kb 270 km)

Ha azt hiszitek, az elmúlt napokban a természeti csodákat már kimerítettük, akkor tévedtek! Egy 2000 éves mocsári erdőben indulunk gyalogtúrára. Az egyedi szépségű mocsárvilág után felkeresünk egy lakatlan tengerpartot, ahol kis szerencsével láthatunk hector delfineket is, melyek földünk legkisebb delfinjei és szigorú védelem alatt állnak. Ezek a kb 1,4 m hosszú delfinek kizárólag Új-Zélandon élnek, a partok közelében. Más delfinektől eltérően, kedveli az álló vagy lassú csónakokat, nagyon kíváncsi, könnyű őket meglátni, ahogy ugrálnak a vízben, farkukat csapkodják, kémlelődnek és hullámokat lovagolnak.

Napunk másik felében a Déli Alpok természeti szépségei várnak ránk: vízesések, szakadékok, hatalmas völgytavak, a drámai szépségű Mount Aspiring Nemzeti Park és hatalmas tavai, a Hawea és Wanaka.

(szállás: Wanaka, ellátás: reggeli)

10. nap: CARDRONA HÁGÓ – GIBBSTON VALLEY BORVIDÉKEI – FIORDLAND NEMZETI PARK TITKAI (kb 240 km)

Mai napunkon irány Gibbston Valley, ahova az alpok között megbúvó Cardrona hágón keresztül jutunk el. A vidék a világ legdélebbi borászatai között található díjnyertes borászatairól híres. Olyan szőlőfajták teremnek itt meg, mint a Chardonnay, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon Blanc és a Pinot Noir.

Gyönyörű alpesi panoráma útvonalon folytatjuk utunkat, elhaladunk a Wakatipu tó mellett, míg meg nem érkezünk következő állomásunkhoz, a Fiordland Nemzeti Parkhoz, ahol az éjszakát is tölteni fogjuk. A park Új-Zéland legnagyobb és még mindig titkokat rejtegető, védettséget élvező nemzeti parkja (12,607 km²). 2500 méteres hegycsúcsok, völgyek, gleccserek, tavak, sűrű erdők, ősnövényzet, rendkívül gazdag madárvilág jellemzi e vidéket. 

Majd sétára indulunk Te Anau városban és a fjordokkal szabdalt ősi tó partján, amely a harmadik legmélyebb tó Új-Zélandon (417 méter).

(szállás: Te Anau, ellátás: reggeli)

11. nap: TÜKÖR TAVAK – ŐSERDŐ – HAVAS CSÚCSOK – KEA PAPAGÁJ – HAJÓZÁS EGY GLECCSEREN

Kora reggel indulunk és egész napunkat a vadregényes Fiordland Nemzeti Parkban töltjük, mely a világörökség része, a dinoszauruszok kora óta változatlan és érintetlen ősrengeteg – körülbelül akkora területen mint Pest és Bács-Kiskun Megye együttvéve – és a mai napig vannak felfedezetlen részei. Hatalmas hegyek között kanyargó gyönyörű út vár ránk, ahol a sok szép megálló során jó esélyünk van találkozni a barátságos Kea papagájjal is. A Kea az egyetlen alpesi papagáj a világon. Érkezés Milford Sound-hoz, ami az egyik csodája a világnak. Gyönyörű hajós kirándulás a fjord teljes hosszában piknik ebéddel. Szemben a többi hajóval a mi hajónk csak kis csoportokat szállít, legmesszebbre megy ki a nyílt tengerig és a legközelebb megy a fókákhoz, vízesésekhez és más látnivalókhoz, így mi kapjuk a legjobb élményeket itt is. Útközben betekintést nyerünk a fjord csodáiba. Majd hazafelé úton túrázunk az őserdőben.

(szállás: Te Anau, ellátás: reggeli)

12. nap: QUEENSTOWN – BOTANIKUS KERT (kb 180 km)

Mai úti célunk Queenstown, ahol nincs olyan őrült vagy kevésbé őrült sport, kaland vagy pihentető program, amit ne lehetne kipróbálni. Egy gyönyörű botanikus kertbe látogatunk, ahol szebbnél szebb növények és virágok között sétálhatunk.

Napunk hátralévő részét szabadon tölthetitek, kinek, amihez kedve van.

(szállás: Queenstown, ellátás: reggeli)

 

13. nap: ARANYÁSÓK – CENTRAL OTAGO BORVIDÉK – BORKÓSTOLÓ

Ma délelőtt látogatást teszünk a hegyek közt megbúvó, kedves kis faluban, ahol történelmi betekintést hallgatunk meg az egykori aranyásók életéről, illusztrálva a korabeli épületekkel, melyek között sétálunk. Majd megállunk a világhírű Kawarau Bridge-nél – The World Home of Bungy. Ezen a helyen volt az első hivatalos bungy ugrás. 100% biztonsági rekorddal büszkélkednek több mint 2 millió ugrás után. Akinek adrenalin löketre lenne szüksége, fakultatív program keretében kipróbálhatja. A Central Otago borvidék egyik borászatában borkóstolón veszünk részt, majd napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük.

(szállás: Queenstown, ellátás: reggeli)

 14. nap: HAZAUTAZÁS

Hazautazás vagy továbbutazás Csendes Óceánia egy álomszép szigetére, Vanuatura utazunk.

Megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

(ellátás: reggeli)

Olvasnivaló