ZANZIBÁRI KALANDOK & SZAFARI DÉL TANZÁNIÁBAN

álomszép óceánpart | fűszerfarm | trópusi erdő&kolobusz majmok | dzsip és hajós szafari | afrikai vadállatok | luxus sátorban alvás

Az utazás fénypontjai

  • Stone Town, mely a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában
  • fűszerfarm és gyümölcs kóstoló
  • Jozani trópusi esőerdő és a vörös kolobusz majmok
  • dzsip szafari a Selous Nemzeti Parkban
  • hajós szafari a Rufiji folyón
  • luxus sátorban éjszakázás 
2022. november - 2023. március | 9 éjszaka
egyéni utazás (2 vagy 4 fő)
2620 USD/fő összegtől + repülőjegy

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Zanzibár repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk az óceánparton lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

(ellátás: késői reggeli)

 

 

 2. nap: ENJOY THE BEACH!

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

 3. nap: BÖRTÖNSZIGET – STONE TOWN

Ma egy egész napos kalandra indulunk. Szállásunktól kb 1-1,5 óra utazással megérkezünk a sziget fővárosába, Stone Town-ba. Csónakba szállunk, és a Börtönsziget-re utazunk (kb 30 perc). A sziget a nevét a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, ahol mi is látogatást teszünk. Ellátogatunk a sziget nagy vadasparkjába is, ahol a világ legnagyobb szárazföldi teknőseivel, az aldabra teknősökkel is megismerkedhetünk. A teknősökön kívül láthatunk itt pávákat és dik dik-et is.

Visszaérve a szárazföldre egy hangulatos étteremben elköltjük ebédünket. Majd irány Zanzibár város régi központja „Mji Mkomwe” óvárosa (angol nevén: Stone Town). Stone Town a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában.  A Kőváros köré vályogházak épültek, ahol az újonnan érkezők telepedtek le a régi időkben. Ez az egyetlen ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Az óvárosban sok régi épület található, köztük egy az 1600-as évek végén arabok által épített erőd. Végigsétálunk a kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddy Mercury szülőházát (kívülről), sétálunk a szűk sikátorokban, melyek szebbnél szebb kézművestermékeket kínáló kis galéráikat rejtenek.

(ellátás: reggeli)

4. nap: FŰSZERTÚRA – JOZANI TRÓPUSI ERDŐ KALAND – KOLOBUSZ MAJMOK

Ma egy nagyon érdekes nap vár ránk. Első állomásunk a Jozani trópusi erdő, mely Zanzibár legnagyobb erdeje és természetvédelmi terület. Izgalmas erdőtúránk keretében megismerkedünk a dzsungel gyógynövényeivel, melyeket a mai napig használnak a falubeliek a hétköznapjaikban és testközelbe kerülhetünk a mókás pofájú Red Colubus majmocskákkal is. A védettséget élvező majmok csak itt élnek az egész világon! A majmokat nem kell keresnünk, mert kíváncsiságuknak köszönhetően elég közel jönnek hozzánk és bár vadon élnek, hagyják magukat fényképezni. A majmokon kívül sok különlegességet is láthatunk, hiszen az erdő ad otthont több mint 50 fajta pillangónak és vagy 40 fajta madárnak.

Kalandunkat egy nagyon misztikus kinézetű mangrove erdőben folytatjuk, ahol pallókból épített ösvényen sétálunk a víz felett. A kiépített útvonal védi ezt a természeti csodát, letérni róla szigorúan tilos.

Majd egy hatalmas fűszerfarmra látogatunk, ahol fincsi falusi ebéddel várnak bennünket. Zanzibár évszázadok óta a világ egyik legnagyobb fűszertermelője. A sziget legnagyobb része ma is fűszerültetvény. Megismerkedünk a sziget legjellemzőbb gyümölcseivel és fűszernövényeivel, köztük a fekete bors, az illatos szegfűszeg, a kardamom, a curry, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér. Mindent megszagolhatunk, megkóstolhatunk, megtapinthatunk. Rengeteg érdekes információt kapunk helyi idegenvezetőnktől: miből készül a lidokain, hogyan fejlődik ki a virágból a banán,  melyik növény nedve a jód, hogyan fogyasztják a kakaó gyümölcsét… de ez csak egy kis ízelítő. Fűszertúránkat egy gyümölcskóstolóval koronázzuk meg, megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket: ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, grapefruitot, csillaggyümölcsöt, maracujat. Akinek kedve van, vásárolhat helyi fűszereket, teát, kávét.

Délután érkezünk vissza szállásunkra.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és falusi ebéd)

5. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

 

 

 

6. nap: SELOUS NEMZETI PARK – DZSIP SZAFARI – ZSIRÁFOK, ZEBRÁK ÉS OROSZLÁNOK – SÁTORBAN ÉJSZAKÁZÁS

Ma korán indulunk, reggel 6 órakor, és a repülőtérre utazunk, ahonnan kisrepülőre szállunk és egy kb 50 perces utazással megérkezünk Afrika legnagyobb vadrezervátumába, a Selous Nemzeti Parkba. Már maga a repülés is hatalmas élmény! Miután landoltunk a vörös homokkal borított kifutópályán helyi vezetőink már várnak ránk a dzsipekkel és egy egész napos vadlesre indulunk. Vadregényes tájakon haladunk keresztül, a zöld minden árnyalatában pompázó vad terepeken. Leírhatatlan élményben lesz részünk, mikor meglátjuk az első zsiráf buksikat az akácia fák lombkoronái felett, a legelésző zebra, gnu és antilop csordákat. Kedvünk szerint állunk meg fotózni, gyönyörködni ezekben a csodás állatokban és lesz ahol ki is szállhatun dzsipjeinkből. Láthatunk varacskos disznókat, páviánokat, elefántokat, oroszlánokat, vízilovakat, ragadozó madarakat és még rengeteg más afrikai állatot.

Kora este érkezünk szálláshelyünkre, mely egy luxus tábor lesz, ízlésesen berendezett sátrakkal.

(ellátás: reggeli, piknik ebéd és vacsora)

 7. nap: HAJÓS SZAFARI A RUFIJI FOLYÓN – VIZILOVAK ÉS KROKODILOK

Kényelmesen megreggelizünk, dzsipjeinkbe pattanunk és meg sem állunk a Rufiji folyóg, ahol csónakokba szállunk és vadlesre indulunk. Kb 2 órás vizi szafari vár ránk, gyönyörű környezetben csónakázunk, láthatunk vizilócsaládokat és a homokban sütkérező krokodilokat. Ebédelni egy folyóparti resortban fogunk, kis pihenő, majd utazunk a repülőnkhöz és irány vissza Zanzibár.

(ellátás: reggeli és ebéd)

 

 8. nap: PIHENÉS A PARADICSOMBAN

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

 9. nap: HAJÓ KIRÁNDULÁS – LAKATLAN LAGUNA – PIKNIK EBÉD

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

Ha aktív pihenésre vágyunk, fakultatív program keretében egész napos hajós kalandra indulhatunk egy lakatlan lagúnába. Ha azt hittétek, hogy láttátok már az igazi csodás zanzibári partokat, akkor tévedtetek! Egy védettséget élvező terület részét képező lakatlan szigetre-lagunába hajózunk, mely tele van több ezer éves óriáskagyló beágyazódásokkal. Míg a személyzet a szigeten marad, hogy elkészítsék nekünk az isteni szuahéli ebédünket, mi tovább hajózunk. Uticélunk egy képeslapra illő szépségű, vakítóan fehér púderfinomságú homokból álló kis sziget, mely csak apálykor bukkan elő a kristálytiszta türkíz vízből. Úszhatunk, napfürdőzhetünk a finom homokban, átsétálhatunk a közeli homokdűnékre, snorkelingezhetünk és gyönyörködhetünk az egyedülálló víz alatti élővilágban. Visszahajózunk a kis szigetre, ahol már vár ránk az isteni királyi lakoma. Helyben elkészített grillezett tenger gyümölcsei kerülnek az asztalra, vagyis gyékényre: ráksaláta, grillezett polip, tintahal, languszta és még sok finomság.

(ellátás: reggeli és ebéd)

10. nap: HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Gépünk délután/este indul.

 

Megjegyzés

  • Egyéni utazásról lévén szó, a program, a napok száma igény szerint módosítható, kérjétek ajánlatunkat.