KOLUMBIAI AMAZONAS ESŐERDŐ KALAND

lombházakban éjszakázás | esőerdei törzsek | egyedülálló élővilág | lajhárok és majmok | hatalmas fák és óriásliliomok | kajakozás | esőerdő trekking | csónakázás az Amazonas folyón

Az utazás fénypontjai

  • Látogatás a Mundo Amazónico rezervátumban, ahol ismertetőt kapunk a dzsungel növényeiről, fáiról és lakóiról.
  • Megismerkedünk a Yukuna, Huitoto és Tikuna népek kultúrájával
  • Hajózás az Amazonas folyón, rózsaszín és szürke delfinek
  • Dzsungel séta, skorpiók, tarantula pókok, mérges békák és rovarok felkutatása.
  • Kajakozás az esőerdőben, kajmánok és éjszakai dzsungelkaland
  • Lajhárok, óriásliliomok és hatalmas gyökérzetű hojá fák
  • Lombházakban és tradícionális házikókban éjszakázás
2024. február | 6 éjszaka
kis csoportos utazás (10-11 felnőtt)

Privát utazásként is foglalható 🙂

890 USD/fő + repülőjegyek + biztosítás

1. nap: BOGOTÁ – ÉRKEZÉS

Érkezés este Bogotába, majd transzfer egy reptér közeli szállodába.

(szállás: hotel, Bogotá, ellátás: nincs)

2. nap: BOGOTÁ – LETICIA – TABATINGA – BEVEZETÉS AZ AMAZONAS ESŐERDŐ TITKAIBA – LOMBHÁZ

Korai ébredés, gyors reggeli és irány a repülőtér, ahonnan kb 2 órás utazással megérkezünk a brazil – kolumbiai határ közelében fekvő Leticia városkába. Itt már várnak bennünket és privát transzferrel utazunk tovább Tabatinga-ba, Braziliába. Hivatalos határátlépés majd egy tipikus brazil ebéd vár ránk. Ellátogatunk a Comara kilátóponthoz, ahonnan fantasztikus panorámában lesz részünk az Amazonas folyó azon részére ahol Peru, Kolumbia és Brazília találkozik.

Majd visszatérünk Kolumbiába és látogatás teszünk a Mundo Amazónico rezervátumban, mely tulajdonképpen egy oktatási központ. Itt ismertetőt a dzsungel növényeiről, fáiról és lakóiról. Tökéletes kezdete az Amazonas expedíciónknak. A hatalmas botanikus kert mintegy 700 növényfajjal büszkélkedhet és 4 különböző tematikájú túra során megismerhetjük azokat a növényeket és fákat amelyeket gyógyításra használnak, a dzsungel nyújtotta ételeket, “termékeket”, a dzsungellakó törzsek kultúráját és egy akváriumban láthatjuk az Amazonas folyó legismertebb halfajtáit. Izgalmas napunk után a szállásunkra utazunk.

(szállás: lombház, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora)

3. nap: MOCAGUA TÖRZS – MAIKUCHIGA ALAPÍTVÁNY ÉS A MENTETT MAJMOK – “MÉRGES” ÁLLATOK

Reggel 8:30kor indul a napunk. Első állomásunk az etnográfiai múzeum, ahol megismerkedünk a Yukuna, Huitoto és Tikuna népek kultúrájával. Ha ez a napunk szombatra vagy hétfőre vagy ünnepnapra esik, akkor alkalmunk lesz ellátogatni a központi piacra ahol a bennszülött közösségek kínálják a friss halakat és gyümölcsöket.

Majd egy 2 órás privát hajózásra indulunk az Amazonas folyón, hogy ellátogassunk a Mocagua törzshöz. Miután megérkeztünk elköltjük ízletes ebédünket, hogy feltöltsük energiakészletünket. Ebéd után a Maikuchiga Alapítványhoz látogatunk, ahol a mocaguai őslakos közösség gondoskodik azokról a vadonélő majmokról, akik az illegális kereskedelem áldozatai lettek, vagy háziállatként használták, vadászat során vagy természetes módon megsérültek, és itt töltik rehabilitációjukat mindaddig, amíg fokozatos visszaszoktatás során alkalmasak nem lesznek arra hogy újra az Amazonas vadonjában éljenek. Aki szeretné, meg is etetheti ezeket a játékos majmocskákat 😊

Délután 14:30 körül hajóra szállunk és Puerto Nariño felé vesszük az irányt. Útközben láthatunk rózsaszín és szürke delfineket. Miután megérkeztünk ellátogatunk Alto del Aguila-ba ahol újabb fajta majmokkal lesz alkalmunk találkozni.

Majom-kalandjaink után pedig jöjjenek az extrém izgalmak. Egy órás sétára indulunk, hogy skorpiókat, tarantula pókokat, mérges békákat és rovarokat kutassunk fel.

Vacsora, majd szállásunkon megpihenünk a napi izgalmak után

(szállás: hotel, Puerto Nariño, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora)

4. nap: TARAPOTO TÓ – KAJAKOZÁS A DZSUNGELBEN – PIRAJA HORGÁSZÁS

Reggel 07:30kor elfogyasztjuk tipikus amazonas reggelinket majd csónakkal a Tarapoto tónál élő bennszülött közösséghez látogatunk. Egy közösségbeli túravezetővel egy szuper izgalmas túrára indulunk. Mivel esősévszakban érkezünk, így kajakokba szállunk és így fedezzük fel az elárasztott dzsungelt. Ebédre egy helyi család lát bennünket vendégül, és a közösség asszonyai által készített ízletes ételeket fogjuk elfogyasztani. Ebéd után kicsónakázunk és megtanuljuk hogyan kell pirajára és más halakra horgászni.

Az izgalmak még este is várnak ránk 😊 Miután lebukott a nap az Amazonas esőerdeje felett, az élet még csak most kezd igazán izgalmassá válni. Kicsónakázunk az Tarapoto tóra, hogy kajmánokat keressünk és bepillantást nyerhessünk az éjszakai dzsungelbe.

Vacsorára ismét az asszonyok főznek ránk. Ha van kedvünk besegíthetünk 😊

(szállás: hagyományos fa kunyhók, Tarapoto tó, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora)

5. nap: SAN ANTONIO – LAJHÁROK – ÓRIÁSLILIOMOK

Megreggelizünk, majd csónakba szállunk és egy kb 20 perces utazással megérkezünk a San Antonio közösséghez. A közösség egyik vezetőjével gyalogos túrára indulunk a dzsungelbe, hogy testközelbe kerülhessünk a lajhárokkal valamint láthassuk az Amazonas esőerdőről szóló filmekben oly gyakran látott hatalmas gyökérzetű hojá fákat.

A helyi asszonyok finom ebédje után kajakokba szállunk és a csodaszép Victoria Amazonica óriásliliomok vidékére látogatunk. Ezek a hatalmas liliomok méteres leveleket növesztenek, melyek akár egy gyerek súlyát is elbírják. Visszaindulunk Puerto Nariño, és itt töltjük az éjszakát.

(szállás: hotel, Puerto Nariño, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora)

6. nap: PUERTO NARIÑO

Mielőtt elköszönnénk az Amazonastól még egy fél napos kalandra indulunk. Csónakkal (esős évszakban kajakokkal) utazunk a közeli Yolvino tóhoz hogy természetes élőhelyükön láthassunk vadon élő lajhárokat, iguanakat és színpompás madarakat.

Ellátogatunk a Wochine Reserve-be ahol láthatjuk az Amazonas leghatalmasabb halfaját, a több méteresre is megnövő pirarucu-t, valamint kajmánokat és teknősöket. Visszatérünk Puerto Nariño-ba, megebédelünk, desszertre pedig megkóstoljuk az Amazonas gyümölcseiből készült házifagyit. Majd 15 órakor motorcsónakkal visszautazunk Leticia-ba (kb 17 óra érkezés) és hotelünkben megpihenünk.

(szállás: hotel, Leticia, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora)

7. nap: HAZAUTAZÁS VAGY KÖRUTAZÁS

Olvasnivaló