KÖRUTAZÁS A FELKELŐ NAP ORSZÁGÁBAN - JAPÁN

a modern és a tradícionális Japán | Buddhista templomok | kénköves vulkánok | gésák és szamurájok | bambuszerdő | ősi kézműves mesterségek | teaszertartás 

Az utazás fénypontjai

  • Megismerjük Tokió modern és tradicionális arcát, robot kávézó és szivárvány étel
  • Kamakura hegyi ösvényei, csodás templomai és szentélyei
  • A Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park részét képező Hakone városa
  • Street food, retro kocsmázás és kávézás mini shiba kutyusok társaságában
  • Ninja ház és Szamuráj kaland 
  • Jigokudani fürdőváros és a majomfürdő
  • A több ezer vörös torikapu alkotta Fushimi Inari jinja szentély
  • Kiotó: Gion negyed és a gésák, a Murasaki negyed és helyi boltocskák
  • Japán teaszertartás
  • A vidéki Japán, látogatás a festői szépségű Ohara-ba
2023. ősz vagy 2024 tavasz
privát utazás (1-8 fő)
KÉRJÉTEK AJÁNLATUNKAT

1. nap: ÉRKEZÉS TOKIÓBA

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg a nyüzsgő Tokió repülőterére, ahol már vár bennünket transzerünk és fantasztikus szállásunkra utazunk.

Napunkat kedvünk szerint alakítjuk, városnézés a szállásunk környékén.

Megjegyzés: Szobáinkat 15 óra körül tudjuk csak elfoglalni, felár ellenében kérhetünk korai becsekkolást.

(szállás: Tokió, ellátás: nincs)

2. nap: TOKYO MODERN ARCA

Egész napos városnézésre indulunk és megismerjük Tokió modern arcát.

Szállodánkból először a fiatal generáció fellegvárába, a Shibuya kerületbe látogatunk, ahol átmegyünk a világ legforgalmasabb gyalogos átkelőjén. Hatalmas vibráló fényreklámok és óriás videókivetítők minden irányból, és amikor a lámpa zöldre vált a gyalogosok serege, mint hullámzó szőnyeg lepi el az átkelő felfestését. Shibuya Tokió legszínesebb, legnyüzsgőbb kerülete, telis tele üzletekkel, éttermekkel, pezsgő éjszakai élettel, szinte 24 órában él ez a negyed. Sétálunk a Harajyuku és Omotesando városrészekben, ahol bepillantást nyerhetünk a nyüzsgő, modern városba. Itt ha van kedvünk, megkóstolhatjuk a szivárvány ételt is, ami egy elég abszurd, rendkívül színes étel. A szendvicsek, a desszertek és az italok a szívárvány színeiben “pompáznak”.

Következő állomásunk Shinjuku lesz, ahol a vonatvágányok egyik oldalán a tokiói éjszakai szórakozónegyed, másik oldalán hatalmas irodanegyed vár minket felhőkarcolókkal. Ellátogatunk a tokiói városházára is, ahol a 47. emeleten levő kilátóból fantasztikus panorámában lesz részünk a világ egyik legnagyobb metropoliszára.

Ebéd után ejtőzünk egyet egy különleges robot kávézóban, ahol mindent robotok szolgálnak fel… egy kis csavarral. De erről részletesebben majd a helyszínen! Utolsó helyszínünk a mai napon Tokió egyik legszebb japán kertjében, a kicsi, de rendkívül hangulatos Rikugien kert lesz, ahol alkalmunk lesz megízlelni a japán teát is (nem teaszertartás!).

(szállás: Tokió, ellátás: reggeli)

3. nap: KAMAKURA HEGYI ÖSVÉNYEI – BUDDHISTA TEMPLOMOK – ENOSHIMA SZIGET – JAPÁN FÜRDŐ

Mai napunkon elhagyjuk a nyüzsgő városközpontot és Kamakura-ba utazunk. Meglátogatjuk a Hasedera Buddhista templomot, melynek szentélye a 9 méteres Kannon szoborról híres, csodás parkjából pedig nagyszerű panorámában gyönyörködhetünk a tengerpartra. Majd Kamakura legismertebb sinto szentélyét, a Tsurugaoka Hachimangu, ahova szépséges Torii kapukon keresztül jutunk el. Valamint a Zen Buddhizmus egyik leghíresebb templomába, a Hokokuji templomba, melynek kertjében egy bambuszerdő is található. A templomok látogatása után villamossal utazunk a tengerpartra, majd Enoshima sziget sárkányait is felfedezzük.
Hazafelé pihenünk egy autentikus fürdőben (fürdőruhás) gyönyörű kilátással a Fuji hegyre.

(szállás: Tokió, ellátás: reggeli)

4. nap: HAKONE – HŐFORRÁSOK – KÉNKÖVES VULKÁNOK

Megreggelizünk és újabb egész napos, kényelmes kirándulásra indulunk a Tokiótól kb 100 km autóútra lévő, a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park részét képező Hakone városba.  A festői szépségű Hakone híres a természeti csodáiról, a melegvízű forrásokról, a múzumokról és a Fuji hegyre nyíló bámulatos panorámáról. Tokióhoz való közelsége és a jó infrastruktúra miatt, közkedvelt kiruccanási uticél a helyiek körében is. Az Owakudani felvonóval felutazunk a hegy tetejére, ahol 10-15 percet sétálunk a kénköves vulkanikus kráterek között. Megkóstoljuk a vulkáni vízben főtt fekete tojást.
Majd egy rövid hajókázásra indulunk az Ashino tavon. A hajókázás után a közeli cédrusok között teszünk egy igen megnyugtató sétát, mely igazi feltöltődés a lelkünknek.

(szállás: Tokió, ellátás: reggeli)

5. nap: KÉSEK – STREET FOOD – NINJA HÁZ – RETRO KOCSMA – A TRADICIONÁLIS JAPÁN

Mai napunk igazi gasztro kaland lesz. Megismerkedünk a japán késekkel, végigkóstoljuk a japán street food konyha finomságait, mint a melon bread, agemanju, ningyouyaki, takoyaki (polip bundában) és természetesen megkóstoljuk a szakét is.

Ebéd után ellátogatunk a ninja házba, ahol rövid felkészítés után belebújhatunk a japán harcos filmekből ismert fekete ninja harci gúnyába, az arcunkat kendővel fedjük el és kézbe vehetjük a harci eszközöket, mint a kardok, dobócsillagok, dobónyilat vagy a nunchakut. 

Ninja kalandjaink után elsétálunk Asakusába, Tokió egyik legnagyobb Buddhista templomába. A templomhoz vezető Nakamise bevásárló sor és a templom mögötti eldugott utcácskák visszaadják a japán 60-as évek világát. Majd Okachimachi tradicionális japán piachoz hasonlító utcáin folytatjuk sétánkat. Az Ameyoko elnevezésű utcákon halat, ruhát, ajándéktárgyakat árulnak, de valójában maga a hangulat az, ami ide vonzza a látogatókat.

Napunkat pedig a Japán háború utáni hangulatot idéző, sínek alatt megbúvó, utcára kiülős retró kocsmákban snackezve fejezzük be.

(szállás: Tokió, ellátás: reggeli)

6. nap: TOKIÓ – KIOTÓ

Ma csomagjainkkal együtt útrakelünk és az ősi hagyományairól híres Kiotóba utazunk.

Az idegenvezetőnk elkísér minket a Tokió állomásra, ahol a shinkansenre való felszállás előtt megvesszük a hagyományos “ekiben-t” (hideg obento ebéd), amit a 250km/h-val sikló gyorsvonaton tudunk majd elfogyasztani.

Miután megérkeztünk Kiotóba, helyi idegenvezetőnk elkísér a szállodában, majd napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük. (szállás: Kiotó, ellátás: reggeli)

 

7. nap: FUSHIMI INARI JINJA – HEIAN SZENTÉLY

Délelőtt Kiotó legnépszerűbb látványosságát látogatjuk meg, a több ezer vörös torikapu alkotta Fushimi Inari jinja szentélyt, amely az egész hegyoldalt beborítja. Mi a teljes kört fogjuk megtenni (kb 3-4 óra), hogy a turisták által kevésbé látogatott távolabbi részére is eljussunk.

Megebédelünk, majd a Kiyomizudera és az 1000 évvel ezelőtti építészeti stílust felelevenítő Heian szentélyt fedezzük fel, melynek kertjében három különböző kertstílust is végigjárhatunk.

(szállás: Kiotó, ellátás: reggeli)

8. nap: GION NEGYED – KIMONÓBAN SÉTA – MAIKO DÉLUTÁN

Délelőttünket szabadon tölthetjük.

Ebéd után a Gion negyedbe látogatunk, mely a város leghíresebb gésa negyede. Rendkívül hangulatos sétánk során tradicionális machiya ház között vezet utunk, megpillanthatunk munkájukba igyekvő geikókat vagy maikókat is.

Opcionális lehetőség, hogy kimonót öltsünk magunkra és egy romantikus sétára induljunk a Kamogawa folyó partján, ahol egy kis időre a gyönyörű Chiyo Sakamoto helyébe képzelhetjük magunkat, ahogy hatalmas színes esernyőjével karon öltve sétál szerelmével az “Egy gésa emlékiratai” című romantikus filmben.

Fakultatív program keretében részt vehetünk egy maiko délutánon, ahol egy privát kiscsoportos élmény keretében egy maikó társaságában fedezhetjük fel a gésanegyedet. A szépséges maiko két táncot is bemutat nekünk, beszélgethetünk és fotózkodhatunk vele, sőt, megtanítja nekünk a tradicionális legyező játékot is.

(szállás: Kiotó, ellátás: reggeli)

9. nap: NARA – TODAIJI TEMPLOM – KASUGA SZENTÉLY

Ma Kiotó városától kb 80 km-re található Nara-ba vonatozunk (kb 1-1,5 óra utazási idő). Nara 7 temploma együttesen alkotja „az ősi Nara történelmi műemlékeit”, amely az UNESCO világörökség védettségét élvezi, melyek közül sétánk során a csodaszép, 752-ben épült Todaiji templomot és a belső terében található Nagy Buddha-t valamint Nara legismertebb sinto szentélyét, a Kasuga szentélyt fogjuk meglátogatni. A szentélyhez vezető utat kőlámpások százai szegélyezik, bámulatos látványt nyújtanak. Majd sétálunk a Nara Parkban, ahol barátkozhatunk a parkban élő őzekkel is.

(szállás: Kiotó, ellátás: reggeli)

 

10. nap: ARASHIYAMA BAMBUSZERDŐ – ŐSI KÉZMŰVES MESTERSÉGEK

Délelőtt Arashiyama csodás bambusz erdejét fedezzük fel. Sétálunk a bambuszerdőben majd megnézünk egy különleges mohatemplomot, ahol a zöld minden árnyalatával találkozhatunk. Ezután hangulatos, megőrzött sétautcán elmegyünk a hegyek lábánál meghúzódó különleges templomba, ahol több mint 1200, különleges kőszobor vár minket, mindegyik különbözik egymástól. Sétánk közben megpihenünk az egyik legrégebbi teaházban is, ahol a vidéki japán hangulatát is átélhetjük.

Ebéd után Kiotó másik arcát ismerjük meg. Kiotó a kézművesek, mesteremberek és művészek otthona is. Mivel a város több mint ezer évig volt Japán fővárosa, több, a császárnak dolgozó család még mindig itt él és folytatja mesterségét. A séta során csupa olyan helyet keresünk fel, amelyek nem tipikus turista célpontok. Találkozunk helyi mesteremberekkel, megismerkedünk a kiotói kézműves termékekkel, átkelünk egy titkos kerten, hogy egy 13. generációs mesterrel találkozzunk. Igazán megtisztelő élményben lesz részünk, hogy az idős festőházaspár az otthonunkban fogad bennünket.

Megnézzük Kiotó egyik legrégebbi késboltját, ahol máig a katana kardok technikájával készülnek a kések, ellátogatunk egy édesség-készítő család házába is. Közben kóstolunk helyi csemegéket és a sétát opcionális szaké kóstolással zárjuk egy szaké műhelyben, ahol annak készítésével is megismerkedhetünk

(szállás: Kiotó, ellátás: reggeli)

11. nap: HELYI LEGENDÁK NYOMÁN – 1000 ÉVES ÉTTEREM

Fél napos sétára indulunk a Murasaki negyedbe, mely egyike Kiotó legrégebbi részeinek. Itt áll a város legidősebb, több mint ezer éves étterme, ahova a séta során be is térünk. A helyi templomok nem küzdenek a népszerűségért, nem turistacélpontok, így ez a környék megőrizhette eredetiségét.

Ellátogatunk helyi boltokba, mint rizsbolt, tofubolt, szaké bolt, átsétálunk a 800 éves Daitokuji templomon, ahol a híres kardvívó Musashi edzett, és ahol a teaszertartás tökéletesítője, Sen no Rikyu élt. És az 1000 éves étteremben megkóstoljuk a mochit. Sétánkat Kiotó leghosszabb bevásárlóutcáján fejezzük be, ahol kóstolgatunk a helyi ételekből.

(szállás: Kiotó, ellátás: reggeli)

12. nap: A VIDÉKI JAPÁN – OHARA

Mai napunkon elvonulunk a nagyvárosok nyüzsgésétől, és Ohara-ba utazunk hogy bepillantást nyerjünk Japán vidéki életébe. A csupán 40 perces buszos utazásunkkal egy egészen más világba csöppenünk. A zöld ezer színében pompázó hegyes-dombos vidéket csodás templomok, hangulatos kertek, megőrzött régi kominka vidéki házak, veteményes kertek és onszenek tarkítják. Sétánk során felfedezzük a helyi templomokat és kerteket, megebédelünk a zöldségeiről híres vidéken, és délután a helyiekhez hasonlóan lábunkat áztatjuk egy helyi kávézó-onszenben.

(szállás: Kiotó, ellátás: reggeli)

 

13. nap: TEASZERTARTÁS – SZAMURÁJ KALAND

Napunk első felében egy japán teaszertartás vár ránk. Kiotó az otthona a teaszertartás tökéletesítésében részt vevő és szellemiségét máig megőrző családoknak. A kiotói emberek együtt élnek a teával és számtalan módon használják fel azt. Sétánk a császári palota környékén és a belvárosi utcákon vezet, hiszen itt még mindig állnak a hajdani mesterek és családok boltjai, akik érdemesnek bizonyultak arra, hogy magának a császárnak dolgozzanak. Sétánk során bejárjuk az utat a régi, hagyományos teázástól az eredeti szellemiséget megőrző, modern típusokig. Megismerkedünk a különböző japán teafajtákkal, megtanuljuk elkészíteni a matcha teát, kóstolunk többféle zöldteát és a teázáshoz kapcsolódó édességeket. Felkeresünk régi, hagyományos boltokat, a császári palota kertjében található teaházat, végül sétánkat egy zen teaházban fejezzük be.Ebéd után egy újabb izgalmas kaland vár ránk. Egy egykori szamurájházba látogatunk, hogy megismerkedjünk a szamurájok ősi mesterségével, hagyományaival. És hogy még jobban átélhessünk, Hakamába bújunk és egy hozzáértő mester keze alatt megismerkedünk a kardforgatás művészetének alapjaival és a szamurájélet szellemi hátterével.

(szállás: Kiotó, ellátás: reggeli)

14. nap: HAZAUTAZÁS