Mauritius

Finom homokos óceánpart | álomszép lagunák | lakatlan szigetek | csodás botanikus kertek |

gyarmati ültetvények | világszínvonalú merülőhelyek | izgalmas kreol konyha

Az Indiai óceán ékszerdoboza nem véletlenül TOP utazási desztinció. Ez a lenyűgöző, 330 km partszakasszal rendelkező vulkanikus eredetű kis sziget rendkívül változatos és bőven kínál programlehetőséget: tradicionális múzeumok, csodás botanikus kertek, nemzeti parkok, természeti különlegességek, vízi sportok, szigettúrák, apró falvak, piacok, vízesések, templomok, teaültetvények és teakostoló. A sziget híres a különböző kultúrák és vallások békés együttéléséről. Ősi hagyományaikat a mai napig megőrizve élnek itt a muszlimok, a hinduk, a kreolok, a kínaiak és az európaiak. Ennek a békés, harmónikus együttélésnek köszönhetően Mauritius különösen egyedülálló hely a világon.

Álomszép óceánpart

A Flic en Flac, a Le Morne, a Trou aux Biches, a Pereybere, a Belle Mare és még sorolhatnánk a sziget hihetetlen szépségű partjait, ahol karcsú pálmafák árnyékában szürcsölhetjük az isteni koktélunkat, úszhatunk a kristálytiszta vízben, gyönyörködhetünk a türkízkék lagunákban és sétálhatunk mezítláb a finom homokban. A vulkanikus eredetnek köszönhetően, itt a homok nem hófehér, sok sok apró fekete szemcse található benne.

Természeti csodák

A Hétszínű föld a sziget talán legkülönlesebb természeti jelensége. A vörös, lila, zöld, kék, lila és még sok más színben pompázó lenyűgöző geológiai formációt a bazaltos láva hozta létre, és a színek élénkségét még a kedvezőtlen időjárás sem halványítja el. Úgy tartják, ha a különböző színű homokokat összekeverjük, akkor újra visszarendeződnek színenként külön rétegekbe. Bámulatos!

Azoknak akik szeretnek elveszve lenni a természetben a Black River Gorge tökéletes hely. A védettség alatt álló terület kb 311 növényfaj és olyan különleges állatok otthona, mint az óriás gyümölcsevő denevér, a rózsaszín galamb, a mauritiusi repülő róka. Varázslatos vízesések, piknik helyek, drámai hegyláncok, széles kanyonok várják a kalandra vágyókat.

Sega, a szuggesztív rabszolga tánc

Egy mauritiusi nyaralás kihagyhatatlan élménye, hogy lássunk egy sega táncelőadást. Ez lehet a resort kertjében vagy az óceánparton. Fantasztikus látvány, ahogy a gyönyörű lányok, élénk színű fidres-fodros ruháikban, tradicionális hangszereken játszott élőzenére lejtik a rendkívül erotikus sega táncot. A tánc eredete a rabszolgatartás idejéig nyúlik vissza, amikor egész nap keményen dolgoztak az ültetvényeken és nap végén a zene ritmusába belefeledkezve adták át magukat a tánc örömének.

Ízorgia és az isteni rum

A korábbi holland, francia, brit szigethódítók hagyatéka a különböző kultúrák receptjei, az Ázsiából importált fűszernövények és alapanyagok, melynek köszönhetően rendkívül változatos konyha alakult ki. Izgalmas exotikus keveréke nyugat és kelet ízeinek, benne egy csipetnyi India, Kína és Franciaország. Ízlelő bimbóinkat kényeztethetjük még isteni édes gyümölcsökkel, és ha valami különleges ízre vágyunk, érdemes kipróbálni mindezeket chilis sóba mártva is.

Gasztro élményünk, hogy még teljesebb legyen, kóstoljuk meg a helyi rumokat. A szigeten több cukornádültetvény is található. A cukornádból kinyert fehér levet erjesztik, majd lepárolják és többfélű ízesítésű rumot (vanilia, chilli, bors, lichi) készítenek belőle.

Ideális nászút és eszküvő helyszín

Ki ne álmodna arról, hogy egy álomszép szigeten, mezítláb a homokban mondja ki a boldogító igent a szerelmének. Mauritiust az esküvők szigetének is tarták, nagyon sok resortnak saját esküvő szervező csapata van, akik álomszép ceremóniák megvalósítására specializálódtak. De akár lehet lánykérés, nászút, évforduló vagy születésnap, a helyszín ideális egy kis romantikára.

Luxus élmények

Aki szeret luxus körülmények között nyaralni, itt garantáltan megtalálja. Gyönyörű óceánparti privát villák, spa resortok kényeztetik az erre vágyókat. Privát katamarán vagy yacht kirándulásra indulhatunk a környező lakatlan szigetekre, piknikezhetünk, mesébő illő lagunákban lubickolhatunk.

Utak, amik ide visznek téged