Szingapúr

Csodás botanikus kertek | rendkívüli tisztaság | etnikai és vallási sokszínűség | az Ázsiai konyhaművészet fővárosa |

a Gardens by the Bay szuperfái | a világ egyik legszebb állatkertje

Egy apró szigetállam, melynek kultúrális sokszínűsége figyelemreméltó. Egy napon belül barangolhatunk a történelmi Kínai negyed színes házai között, majd kóstolhatjuk az ízletes curry-t az Indiai negyedben és végül csodálhatjuk az éjszakai fényeket a futurisztikus Marina Bay Sands hotel tetőteraszáról, kortyolgatva a koktélunkat. Akár pihenésre, akár romantikára, akár kulináris élményekre vagy családi kalandokra vágysz, ez a város garantáltan nem okoz csalódást.

Egy vibráló ázsiai nagyváros: futurisztikus & ultramodern & koloniális épületek

Nincs még egy ilyen város a Világon, ahol egy napon belül ennyiféle kultúrális, vallási és gasztro élményben lehet részünk. Egyik pillanatban a lampionokkal díszített kínai negyedben sétálunk és a Fogtemplomban hallgatjuk a vallási szertartást, majd hajóra szállva a Szingapúr folyón egyszerre láthatjuk a múltat idéző kínai shop house-okat, a brit koloniális stílusú Raffles hotelt és szájtátva csodálhatjuk a csillogó, ultramodern felhőkarcolókat és a futurisztikus épületcsodákat.

A szupermodern Marina öböl

Szingapúr legkülönlegesebb épületcsodáit láthatjuk az öbölben: a hajót formázó Marina Bay Sands hotel, a durián gyümölcsről mintázott Esplanade Nemzeti Színház, a Singapore Flyer, a lótusz virág formájú Szépművészeti Múzeum, a vitorlás ihlette Marina Bay Tower, az üzleti negyed felhőkarcolói vagy a világ legnagyobb lebegő színpadja egytől egyik építészeti remekek. Ha szereted a nagyvárosi hangulatot, egy séta az öböl körüli promenádon, vagy hajóra szállni és a fedélzetéről élvezni a panorámát vagy a Marina hotel tetejéről szemlélni az öblöt, garantáltan elvarázsol.

Zöld város & botanikus kertek

Szingapúrt a kertek városának is nevezik, ami nem véletlen, hiszen telis tele van fákkal, csodás botanikus kertekkel, parkokkal, „zöld épületekkel”, sőt még dzsungelt is találunk a város közepén. Évente van egy nap, amelyet fák ültetésének szentelnek, és ilyenkor az emberek fákat ültetnek.

A legkülönlegesebb kert, a Gardens by the Bay, mely az ún. „szuperfákból” álló mesterséges erdejével és a különleges formájú üvegházainak virág és növény gyűjteményével egyedülálló a világon.

Kínai negyed

Az itt tett látogatás egy valóságos időutazás. Réges régen ide, a Szinagpúr folyó partjára érkeztek az első kínai bevándorlók, itt kezdtek el dolgozni és otthonikat megépíteni. Ez a negyed a mai napig őrzi a régi kínai hagyomány jegyeit, melynek köszönhetően a városrész Szingapúr egyik leghangulatosabb negyede, színes lampionok, zegzugos utcácskák, csecsebecséket áruló piaci kofák, templomok, utcai kifőzdék. Este különösen érdemes ide látogatni, a hangulat fantasztikus.

Indiai negyed

A Tamil kultúra jegyeit viselő negyednek sajátos hangulata van. Piros, sárga, kék, narancs és zöld színekben pompázó házak, színpompás zsalugáterekkel és korlátokkal, a szinte már giccses dekorációba öltöztettett utcák, isteni zamatos gyümölcsöket árusító piacok, virágfűzérek, a curry illata, arany üzletek és szebbnél szebb szárikba öltözött indiai lakosok várnak itt. Betérhetünk egy hindu templomba is, ahol könnyen belecsöppenhetünk egy vallási rituáléba.

Bulis rakpartok – Clarke Quay&Boat Quay& Robertson Quay

Szingapúr mindig is fontos kereskedelmi központi szerepet töltött be, így a Szinagpúr folyó rakpartjai állandóan nyüzsögtek. Ma a Clark Quay, Boat Quay és a Robertson Quay igazi buli negyedek, fantasztikus éttermekkel, bárokkal, szórakozóhelyekkel gondoskodnak az egész napos munka utáni kikapcsolódásról. A színes gyarmati épületek és a modern jegyek keveredése érdekes látvány.

Sentosa szigete & élményparkok

A mesterséges Sentosa szigeten található Szingapúr egyik legkedveltebb vidámparkja, az Universal Studios, amely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Ha szereted a vizi kalandokat akkor az Adventure Cove víziparkban a helyed, ahol garantáltan kipihened a városi sétát.

Ha pedig szereted az állatokat, akkor látogass el a világ egyik legszebb állatkertjeként számon tartott, 69 hektár területű esőerdőben található Szingapúri Állatkertbe, ahol az Éjszakai szafari keretében szemtanúja lehetsz a vadállatok éjszakai életének.