TRÓPUSI KALANDOK A DODÓ ŐSHAZÁJÁBAN – MAURITIUS

álomszép óceánpart | lakatlan szigetek | gyümölcs ültetvények | a különleges Hétszínű föld | vízesések | helyi piacok| kreol kultúra | isteni ételek

Az utazás fénypontjai

  • A sziget fővárosa, a gyarmati időszakot felidéző Port Louis
  • A Pamplemousses-i kert és egyedülálló egzotikus növény gyűjteménye
  • Egy különleges természeti jelenség, a Chamarel 7-színű föld
  • Látogatás egy gyémánt csiszoló műhelyben és egy hajó makett műhelyben
  • Az Ile Aux Aigrettes sziget és egyedülálló élővilága
  • Keksz- és teagyár látogatás kóstolókkal
  • Látogatás a Takamaka birtokon és licsi bor kóstoló
  • Ismerkedés a kreol kultúrával és hagyományokkal az Euréka Házban 
  • Hajós kaland egy lakatlan szigetre és BBQ ebéd
Mikor érdemes utazni: április-június és szeptember-december
egyéni utazás (Akár 1 főtől)
KÉRD AJÁNLATUNKAT!

Igazi egzotikum, trópusi hangulat. Mauritius egy piciny, vulkanikus eredetű sziget (67 km hosszú és 46 km széles) Afrika keleti partjaitól kb. 3000 km-re, Madagaszkár mellett található, az India-óceán gyöngyszeme.

Mi is vár itt Rátok?! Egy igazi édenkert 🙂

Gyönyörű folyók, tavak, vízesések, sziklák, hegyek, csodálatos növény- és állatvilág, kristálytiszta víz, gyönyörű 160 km hosszú fehér homokos óceánpart, változatos vízi élővilág, egyedülálló korallzátonyok, pompás botanikus kert, egzotikus növények, virágok lenyűgöző választéka, trópusi hangulatot idéző cukornád- és gyümölcs ültetvények, változatos, fantasztikus ételek.

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Mauritius repülőterére, ahol már várnak Bennünket és az óceánparton lévő, fantasztikus szállásunkra utazunk. A napunk hátralévő részében édes semmittevés és láblógatás a fehér homokos tengerparton.

 

 

 

2. nap: PORT LOUIS – PAMPLEMOUSSES BOTANIKUS KERT

Reggeli után egy egész napos kirándulás keretében a sziget északi részét fedezzük fel. Első állomásunk a sziget fővárosa, a gyarmati időszakot felidéző Port Louis. A várost keletről a Moka hegység öleli, nyugaton pedig a kikötőre néz. Kis sétát teszünk a Caudan Waterfront-on és a kikötőben, majd a híres Bazárral folytatjuk utunkat, amely 180 éve kínálja friss terményeit és szuvenírjeit, 336 árusítóhellyel. Igazi helyi érdekesség, nagyszerű fotótéma.  Útközben megcsodálhatjuk az elegáns Government House-t és a Place d’Armes mely egy csodálatos, fenséges király pálmákkal szegélyezett bevezető út a városba.

Majd a fővárostól 11 km-re található Sir Seewoosagur Ramgoolam botanikus kertbe vezet utunk. A legtöbbek által csak Pamplemousses-i kertként ismert park a maga nemében a világ egyik leghíresebb parkja, ahol gyönyörű egzotikus növényeket, hatalmas egzotikus fákat ismerhetünk meg: 100 esztendős ősfák, fűszernövények, pompázatos liliomok, pálmafák. A ritka (minden negyedik évben virágzó) királypálma és pompás óriásliliomok  gazdagítják a kollekciót, valamint több mint 60 pálmafajjal dicsekedhet melyek közül 24 őshonos a Mascarene szigeteken.

Következő állomásunk az Adventure de Sucre cukornád múzeum, ahol betekintést nyerhetünk a sziget teljes történelmébe, valamint megismerhetjük a sziget egyik legmeghatározóbb növényének, a cukornádnak a feldolgozási folyamatát, iletve a végtermék, a rum gyártását, melyet természetesen meg is kóstolhatunk.

Napunkat a Cap Malheureux avagy a “szerencsétlenség-fok”-nál zárjuk, ami a sziget legészakibb pontja, mely a csodaszép kilátás mellett történelmi jelentőséggel is bír, ugyanis 1810 decemberében itt léptek partra a brit gyarmatosítók.

3. nap: STRAND – NAPFÜRDŐZÉS

A mai napunkat szabadon tölthetjük. Pihenhetünk és élvezzük a trópusi hangulatot, a türkiz óceánt.

 

 

 

 

4. nap: CUREPIPE – GRAND BASSIN – CHAMAREL HÉTSZÍNŰ FÖLD

Ezen a napon a kalandozást egy 700.000 éve kialudt vulkánnál kezdjük, ami Curepipe város legmagasabb pontján helyezkedik el. Ezt a helyet magyarra fordítva szarvas-lyuknak nevezik 🙂 Következő állomásunk egy gyémánt csiszoló és egy hajó makett gyár, ahol a munka menetével és a kézművesekkel is megismerkedhetünk.

Ellátogattunk a Grand Basin hindu zarándokhelyhez, mely különös jelentőséggel bír. Hívők milliói hiszik, hogy a már nem működő vulkáni kráterben található Ganga Talao szent tavat nem más, mint szent folyójuk, a Gangesz táplálja. Partján templomok és a hindu mitológia néhol bizarr istenei sorakoznak, köztük egy 35 méter magas Siva szoborral. Kis ismertetőt kapunk a hinduizmusról, és aki szeretné, Áldást is kérhet 🙂

Majd rövid fotómegállót teszünk a Black River Gorge vízesésnél. Mai napunk utolsó állomása egy különleges természeti jelenség, a Chamarel 7-színű föld. Banán-, ananász-, kávéültetvényeken keresztül lehet eljutni erre a különleges helyre. A homokdűnék teljesen természetes módon hét különböző színben pompáznak: piros, barna, lila, zöld, kék, bordó és sárga váltja egymást. A vulkanikus kőzetekből származó színek csíkosra festették a dűnéket, melyek másik különös jellegzetessége, hogy az esők ellenére nem erodálódnak.

A színes vidéket gyönyörű erdő veszi körbe. Rálépni nem szabad, de kiépített úton körbe lehet sétálni.

5. nap: STRAND – NAPFÜRDŐZÉS – SZABADSÁG

6. nap: ILE AUX CERFS SZIGETE – SPEED BOAT KIRÁNDULÁS – LANGUSZTA – RUMKOSTOLÓ

Ma egy egész napos katamarán kirándulásra indulunk az Ile aux Cerfs szigetre. Álmaink tropikus szigete, csodálatos, smaragdzöld víz, hófehér homok, mint a képeslapokon. Csak motorcsónakkal lehet odajutni. A szigeten ízletes grill halakat, langusztát ehetünk, és megkóstolhatjuk a mauritiusi rumokat (vaníliás, kávés, paprikás, chilis, borsos, licsis). Napozhatunk, úszhatunk a kristálytiszta vízben, élvezzük a Paradicsomot!

 

 

7. nap: KEKSZ ÉS TEA GYÁRAK LÁTOGATÁSA – ILE AUX AIGRETTES SZIGET ÉS KÜLÖNLEGES ÉLŐVILÁGA

Ezen a napon meglátogatunk egy mai napig működő keksz gyárat, ahol megismerkedhetünk  a manok-ból készült finomság elkészítés csínjával-bínjával. A manok egy különleges fa, melynek szárából nyerik ki a lisztet ennek a helyi specialitásnak az elkészítéséhez. A finomságokat meg is fogjuk kóstolni.

A kekszek után Mauritius egy másik jellegzetességével, a teával fogunk megismerkedni. Látogatást teszünk a Bois Cheri teagyárban, ahol alkalmunk lesz sétálni a teaültetvényen, ahol a dolgos helyi asszonyok kézzel csipkedik le a teacserjék friss leveleit, majd a gyárban feldolgozzák, szárítják, ízesítik, csomagolják.  Természetesen a fincsi teákat alkalmunk lesz megízlelni is.

Egy helyi étteremben elköltjük ebédünket és napunk hátralévő részét az Ile Aux Aigrettes szigeten fogjuk tölteni, hogy megismerkedjünk a trópusi sziget egyedülálló növény- és állatvilágával. Kb 10-15 perces csónak utazással jutunk a védettség alatt álló apró kis korall szigetre. Olyan növényeket és állatokat láthatunk itt, melyek sehol máshol a világon nem fellelhetőek. Ilyen például a kihalás szélén lévő rózsaszín galamb, vagy a világ legnagyobb teknősei, az Aldabra óriásteknősök. A szigeten található egy növény nevelde is, ahol olyan különleges nevű növényeket is láthatunk, mint a pipa-fa, patkány-fa, ökör-fa vagy a palack-pálma.

8. nap: EURÉKA HÁZ – ISMERKEDÉS A KREOL KULTÚRÁVAL

Mai napunkat szabadon tölthetjük.

Fakultatív program keretében egy igazán izgalmas kalandra indulhatunk a Takamaka birtokra, mely a sziget egyetlen borászata és licsiből készült borokat készítenek. Megismerkedünk a licsibor készítés folyamatával és megkóstoljuk ezeket az ínyencségeket.

Majd látogatást teszünk az Euréka Házban, ahol egy isteni kreol ebéddel kezdünk, majd megismerkedünk a kreol hagyományokkal és kultúrával. Ez az egyedülálló kreol ház 1830-ban épült, a Moka folyó mellett. A rendkívül elegáns Creole rezidencia eredetileg brit és francia arisztrokraták tulajdonában volt. 109 ajtajával és ablakával a sziget egyik legnagyobb házaként van számon tartva. Az Euréka Ház azonban sokkal több, mint egy ház és múzeum. A buja növényzettel és vízesésekkel tarkított hatalmas birtok ölelésében megbújó impozáns ingatanban és csodás kertjében több kilométeres sétákat lehet tenni. Ide ha belépsz, olyan érzés, mintha a béke és nyugalom világába csöppennénk. Az Euréka birtokon különböző pálmafákat, mangó fákat és óriási kauri fenyőket (agathis robusta) taláhatunk, amelyek Mauritius egyik leglátványosabb fa fajtája..

9. nap: STRAND – NAPFÜRDŐZÉS – SZABADSÁG

10. nap: HAZAUTAZÁS