ÁLMODD MEG A KALANDOD! – MEXIKÓ

álomszép óceánpart | lenyűgöző ősi kultúra | maja romvárosok | hangulatos városok | vadregényes természet | fürdés a cenotékben 

Az utazás fénypontjai

  • Cancun hófehérhomokos óceánpartja
  • A legszebb fekvésű mexikói város, Tulum és a sziklaszirtre épült templomai 
  • Coba, az egyik legrégebbi és leghosszabb ideig lakott maja település
  • Nohoch Muul, azaz a nagy piramis
  • Chichen Itza, Mexikó leglátványosabb régészeti lelőhelye
  • Mexikó különleges természeti karsztképződményei, a cenoték
  • Katamarán kirándulás az Isla Mujeres szigetre
2021. január-február | 9 éjszaka
egyéni utazás (4 fő)
HAMAROSAN JÖNNEK A RÉSZLETEK 🙂

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk napján érkezünk meg Mexikóba, a Yucatan félszigeten található Cancun városának repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk az óceánparton lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

Cancun – melynek jelentése a maja nyelvben „kígyófészek” – nem is olyan régen egy érintetlen oázis volt. A Yucatan félszigeten található ősi maja romvárosok és a képeslapra illő szépségű, hófehér homokos, pálmafákkal szegélyezett 20 km hosszúságú óceánpartja  évről évre egyre több látogatót vonz. De ennél sokkal több kincset rejt magában ez a vidék: egy letűnt ősi civilázáció nyomai, ősi maja kultúra, buja trópusi erdők, egyedülálló természeti csodák, mangrove erdők, türkíz színű kristálytiszta barlangi tavak, kézműves piacok, isteni helyi ételek, a világhírű tequila és a helyiek vendégszeretete vár itt ránk.

(ellátás: all inclusive)

2. nap: ENJOY THE BEACH!

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: all inclusive)

3. nap: CHICHEN ITZA MAJA ROMVÁROS – KUKULKAN LÉPCSŐS PIRAMIS – TEQUILA ÜZEM

Ma egy egész napos kaland, egy valóságos időutazás vár ránk. Korán indulunk (reggel 7-8 óra között), mivel uticélunk, Chichen Itza maja romváros kb. 200 km távolságra található Cancun városától. A romváros a világ 7 új csodájának egyike, az UNESCO Világörökség része, a maja és a tolték kultúra keveredésének legszebb példája.

Megállunk a rendkívül bájos Valladolid gyarmati kisvárosban, ahol egy gyalogos városnézés keretében megtekintjük a főtéren álló templomot, a Városházát és látogatást teszünk a helyi piacon. Valladolid színesre festett koloniális házaival egy tipikus mexikói város képét mutatja.

Visszaszállunk kisbuszunkba és meg sem állunk mai napunk fő látványosságáig, a legismertebb maja romvárosig. Kb. 40 perc utazással meg is érkezünk Chichen Itza romterületéhez, ahol 2-3 órás barangolás keretében meglátogatjuk a Kukulkan isten tiszteletére épített lépcsős piramist, az obszervatóriumot, a Harcosok Templomát és sok más izgalmas épületet. Az ódon építmények között sétálva vezetőnktől megtudhatjuk, hogy milyen lenyűgöző csillagászati ismeretekkel rendelkeztek a terület őslakosai, hogy hogyan éltek, és hogy milyen misztikus vallási ceremóniákat tartottak, mielőtt rejtélyes módon eltűntek a Yucatán-félszigetről.

A melegtől kitikkadva jól esik majd a svédasztalos ebédünk mellé elfogyasztott hideg ital 😊 Míg következő állomásunkhoz eljutunk, kicsit megpihenünk buszunkon, és kb. 30 perc múlva megérkezünk egy tequila készítő üzemhez, ahol megnézhetjük, hogy miből és hogyan készül Mexikó nemzeti itala, a tequila. Természetesen meg is kóstolhatjuk 😊

Innen már hazafelé vesszük utunkat, és este 8-9 óra magasságában (tempónktól és forgalomtól függően) érkezünk vissza szállásunkra.

(ellátás: hotelben all inclusive, kirándulás alatt ebéd és kostolók)

4. nap: MAJA RIVIÉRA CSODÁS ÓCEÁNPARTJA

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Napfürdőzhetünk, úszhatunk a kristálytiszta óceánban.

(ellátás: all inclusive)

5. nap: TULUM ÉS COBA ŐSI MAJA VÁROSOK – CENOTE-BEN FÜRDÉS

Újabb izgalamas kaland vár ránk 😊 Privát kisbusszal utazunk Tulum városába. A Karib-tenger hófehér homokos tengerpartja fölé magasodó sziklaszirtre épült Tulum régi városrészének és templomainak látványa ámulatba ejtő. A hajdani kikötő- és kereskedővárost őslakosai, a maják még a spanyol hódítók megérkezésekor is lakták. A sziklaszirten magasodó templomok alatt sétálhatunk a gyönyörű parton, fotózhatunk vagy sütkérezhetünk és élvezhetjük a karibi nap sugarait a finom homokban.

Megebédelünk majd tovább utazunk. Uticélunk az egyik legrégebbi és leghosszabb ideig lakott maja település, Coba. Az óriásváros egykoron a környék közigazgatási és politikai központja volt, valamit fontos kereskedelmi utak kereszteződése. Coba egyik leghíresebb építménye a Nohoch Muul, azaz a Nagy Piramis, melyre 120 lépcsőfok megmászásával juthatunk fel. Mivel a romok több, egymástól távoli épületcsoportban találhatóak, kerékpárral vagy triciklis “taxival” fogjuk bejárni.

Napunkat egy különleges természeti képződménynél fejezzük be, egy cenote-nél. A Yucatan félszigeten rengeteg különböző méretű cenote található. Ezek a barlangi tavak a földfelszín alatti vízkészletekkel összeköttetésben álló mészkő alapkőzet beomlásával jöttek létre, van amelyik föld alatti barlangrendszerrel kapcsolódik össze. Az ókori maják általában vízellátáshoz, esetenként pedig áldozati felajánlás helyszíneként használták. Vízük krisztálytiszta, türkíz színű és ugyan hűvös, de a nagy melegben jól fog esni egy kis hűsítő 😊. 

(ellátás: hotelben all inclusive, kirándulás alatt ebéd)

 

6. nap: ENJOY THE PARADISE

Napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: all inclusive)

7. nap: RIO LAGARTOS – MOTORCSÓNAK KALAND – EK BALAM MAJA ROMVÁROS

Egész napos kalandunk első felében egy trópusi erdő ölelésében megbújó Ek Balam maja romvároshoz látogatunk, ahova kb. 2 óra utazással érkezünk meg. Ek Balam jelentése a maja nyelvben „fekete párduc”. A rendkívül gazdag kultúráról tanuskodó ősi város Kr.u. 700-1000 év körül élte virágkorát. A várost hatalmas méretű építmények, gazdagon díszített homlokzatok jellemzik. Itt található az El Torre (a Torony), mely a Yucatan egyik legnagyobb, legdíszesebb és legbonyolultabb struktúrájú maja építménye. A 151 méter hosszú, 60 méter széles és 30 méter magas torony építészeti stílusa és kialakítása a régészeket is lenyűgözte. Kb. 1-2 órát barangolunk a napjainkig feltárt építmények között, ahol egy gyönyörű domborművekkel díszített sírkamra bejáratot is megtekintünk.

Napunk másik felében egy különleges természeti képződményhez látogatunk. Kb. egy óra utazással megérkezünk a Las Coloradas álmos kis halászfaluba, ahol motorcsónakba szállunk és a mangrove erdők különleges világán keresztül a Rio Lagartos tóhoz utazunk. A lagunát az UNESCO Világörökség védett biorezervátummá nyilvánította, mivel rengeteg madárfaj fészkelőhelye. Március és június között több ezer pink színű flamingó madár teszi még különlegesebbé ezt a csodavilágot. A laguna április-június hónapokban csodás pink színűre változik, a vízben élő algák sókivonásának és a nap együttes hatásának köszönhetően.

Készítünk néhány csodás felvételt, sétálunk, gyönyörködünk a természet csodájában (fürdeni itt nem lehet), majd visszaszállunk motorcsónakunkba és visszautazunk a halászfaluba. Kisbuszunkba pattanunk és a Mexikói öböl partjáig utazunk, ahol egy tengerparti étteremben elköltjük kora délutáni ebédünket. Szabadidő, majd visszautazunk szállásunkra, ahova az esti  órákban érkezünk meg. 

(ellátás: hotelben all inclusive, kirándulás alatt ebéd)

8. nap: ENJOY THE PARADISE

Napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: all inclusive)

9. nap: KATAMARÁN KIRÁNDULÁS AZ ASSZONYOK SZIGETÉRE

Egész napos katamarán kaland vár ránk az álomszép Isla Mujeres, vagyis az Asszonyok szigetére. Nyolc km hosszú, néhány száz méter széles hófehér homokkal borított sziget a mai napig megőrizte falusias hangulatát.  Nevét a sziget déli végén fekvő kis maja templomban talált istennőt ábrázoló szobrocskáról kapta. Legszebb tengerpartja az északi részén fekvő Playa Norte, ahol a képeslapra illő szépségű hófehér homokos parton kívül hangulatos kis bárok és függőágyak várják az idelátogatókat.

Katamaránnal kelünk át a szigetre, közben megállunk az El Faro korallszirtnél, ahol lehetőségünk lesz sznorkelingezni, gyönyörködni a víz alatti élővilágban. Majd visszaszállunk hajónk fedélzetére és egy rövid hajózással megérkezünk a sziget kisvárosába. Miután kikötöttünk, sétálhatunk a hangulatos kis utcákban, vagy aki kalandra vágyik, bérelhet egy robogót vagy golfkocsit és körbejárhatja szigetet. Ebéd, sör és tequila korlátlan mennyiségben, majd szabadprogram. Napfürdőzhetünk, élvezhetjük a paradicsomi környezetet. Délután 4 óra magasságában indulunk vissza Cancun kikötője felé, majd privát transzferrel visszautazás a szállásunkra. .

(ellátás: all inclusive)

10. nap: ENJOY THE PARADISE

Napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: all inclusive)

11. HAZAUTAZÁS