ANDAMÁN TENGERI KALANDOK - MALAJZIA&THAIFÖLD

Kuala Lumpur metropolisza | hindu barlangtemplom | egzotikus madarak | álomszép szigetek | egy különleges függőhíd | dzsungel | mangrove erdő

Az utazás fénypontjai

  • Kuala Lumpur városnézés & Petronas Ikertornyok & batik festés
  • Batu Caves hindu barlangtemplom
  • KL Birdpark, a világ legnagyobb szabadtéri madárröptetője
  • Privát csónak kirándulások a Tarutao tengeri nemzeti park szigetvilágában piknik ebéddel
  • Langkawi Skybridge, a világ egyik legkülönlegesebb függőhídja
  • Kirándulás a Kubang Badak Mangrove erdőben & snorkeling & ebéd egy helyi családnál
  • Esőerdőséta
2023. december | 11 éjszaka
egyéni utazás (4 vagy 8 fő)
1.390 USD/fő + repülőjegyek + biztosítás

Az ünnepi időszakra az ár nem érvényes, kérd ajánlatunkat.

1. nap: KUALA LUMPUR

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan privát transzferrel kb 1 órát utazunk a szállásunkra, a maláj főváros központjába, sétatávolságra a Petrons ikertornyoktól. A nap hátralévő részében kipihenhetjük a repülőút fáradalmait.

(szállás: hotel, 3 éj, ellátás: nincs)

 

 

2. nap: KUALA LUMPUR – PETRONAS IKERTORNYOK – KÍNAI NEGYED – PASAR SENI PIAC & BATIKFESTÉS

Városnézés egyénileg: napunkat Kuala Lumpur ikonikus jelképénél, a Petronas ikertornyoknál kezdjük. Sétálunk egyet a tornyok lábánál lévő gyönyörű trópusi parkban, utána felmegyünk a tornyokat összekötő skybridge-re megnézni a kilátást, végül felliftezünk a 86. emeletre, ahonnan felülről is megcsodálhatjuk a várost.

A tornyok után metróra szállunk és meglátogatjuk Kuala Lumpur 150 éves múltjának legfontosabb állomásait.  Mielőtt sétára indulnánk, beülünk egy nyüzsgő kávézóba, és megkóstoljuk a Teh Tarik-ot, mely egy népszerű meleg, nyugtató és energetizáló ital, hozzá pedig roti snack falatokat fogyasztunk. Majd sétálunk egyet a Függetlenség terén, ahol találkozunk az angol gyarmati múlt örökségeivel, ellátogatunk a réz kupolájú Sultan Abdul Samad épületéhez, ami az angol gyarmati rendszer közigazgatási épülete volt és a Masjid Jamek-hez, mely a város legrégebbi mecsete.

Ebédre beülünk egy helyi étterembe és megkóstoljuk a helyi specialitásokat és a tradicionális desszertek.

Folytatva a gyalogos városnézést láthatjuk a Gombak és a Klang folyó találkozását, ahol ezt az izgalmas várost alapították. Tovább sétálunk a kínai negyed gyarmati stílusú házai között, ahol a helyi kis üzletekben megkóstolhatjuk a duriánt, ami a világ legbüdösebb gyümölcsének van kikiáltva, az íze egészen különleges. Ezután az 1888-ban épült Central Marketbe folytatjuk utunkat, ahol beszerezhetünk mindent, amit Malajziában kapni lehet. Kézműves termékek, faragványok, szobrok, selymek és kárpitok kelletik magukat a vásárlóknak.  Itt kipróbálhatjuk a batik festést, igazán látványos alkotásokat készíthetünk csekély kézügyességgel is, garantáltan élvezni fogja mindenki.

Ha van kedvünk, energiánk, meglátogathatunk egy különleges utcát, a Street Art művészek munkáival.

Vacsorázni a híres Jalan Alor food street-re megyünk, ahol az utcai árusoknál és az éttermekben is a legváltozatosabb ételeket tudjuk megkóstolni. Igazi ázsiai kavalkádja ez a hely az illatoknak, ízeknek és színeknek, magával ragadó élmény!

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

3. nap: KUALA LUMPUR – BATU CAVES – MADÁRPARK

Városnézés egyénileg: Megreggelizünk, majd a csodálatos hindu Batu Caves barlangtemplomba látogatunk, amit Murugan isten hatalmas aranyozott szobra őriz. 272 db lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy feljussunk. Útközben vidám képeket készíthetünk a kíváncsi makákókról. A barlangot több millió évvel ezelőtt a víz alakította ki ebben a szép mészkő hegyben és az emberek mindig is szent helynek tartották. Jelenleg Indián kívül ez a legjelentősebb hindu szentély.A szivárvány minden színére festett belső templomot hívők és turisták milliói látogatják minden évben.

Ebédre egy, a szentély lábánál lévő indiai étterembe ülünk be, ahol megkóstoljuk az indiai konyha finomságait:

Délutánunkat szabadon tölthetjük.

Szuvenírt vásárolhatunk vagy fakultatív program keretében ellátogathatunk a Madárparkba, ami a világ egyik legnagyobb szabadtéri madárröptetője rengeteg színpompás madárral és csodálatos trópusi növényekkel. A park éttermében igazi maláj ételeket kínálnak, a teraszról pedig figyelhetjük a szabadon röpködő madarakat.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

4. nap: LANGKAWI – KOH LIPE

Reggel indulunk Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan 1 órás repülőúttal megérkezünk Langkawi sziget repülőterére, majd privát transzferrel utazunk a kikötőbe és a délutáni komppal utazunk egy csodás kis szigetre, Lipe-re. (30 km)

Igazi paradicsomi kis sziget, amely Thaiföldhöz tartozik, és a védettséget élvező Tarutao tengeri nemzeti park része. Az országba lépési hivatalos ügyintézést követően privát transzferrel utazunk a Sunrise beach-en található tengerparti szállásunkra.

Csodás beachek közül válogathatunk, ahol napfürdőzhetünk, úszhatunk a kristálytiszta vízben, élvezhetjük a gyönyörű tengert.

(szállás: butik resort, 5 éj, ellátás: reggeli)

5. nap: KOH LIPE – SUNSET BEACH – SUNRISE BEACH

Az egész napunkat szabadon tölthetjük a szigeten.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

 

 6. nap: KIRÁNDULÁS A TARUTAO NEMZETI PARK SZIGETEIRE – SNORKELING

Programunk keretében ma egy izgalmas, egész napos szigettúrára indulunk (9:00-16:00) a Tarutao Tengeri Nemzeti Parkba, tradicionális thai csónakkal. A park Thaiföld egyik legszebb, legérintetlenebb része, 51 szigetet foglal magába, melyeket jól megőrzött esőerdők borítanak, egészséges korallzátonyok vesznek körül. Gyönyörű fehér homokos beachek, és nagyon gazdag élővilág várja az idelátogatókat: az 1-2 kg súlyú és 30 cm magas egérszarvas, a hosszú farkú makákó majmok, vadmalacok, tengeri vidrák, színes trópusi halak, tengeri sasok, szarvascsőrű madarak és szebbnél szebb egzotikus növények.

Csodás fehér homokos partok, a Hin Sorn sziget különleges szikla alakzatai, a majmok a Dong szigeten, nemzeti park legszebb sznorkeling helyei, színes korallok, egzotikus halak a Bulu és Ror-Kloy szigeteken és a csodaszép Kamnan Bay vár Ránk ezen a napon.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

7. nap: TARUTAO TENGERI NEMZETI PARK

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

Ha aktív kalandokra vágyunk és kedvünk lenne felfedezni további csodás szigeteket, fakultatív program keretében egy újabb kalandra indulhatunk a Tarutao Tengeri Nemzeti Parkba (09:00-16:00). A fényes fekete apró kavicsokkal borított varázslatos Hin Ngam sziget, kristálytiszta türkíz víz és egyedülálló tengeri élővilág a Yang szigeten, a nemzeti park legszebb strandjai a lakatlan Rawi szigeten, rengeteg csoda és különleges élmény vár ránk.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és fakultatív program esetén piknik ebéd)

 8. nap: KOH LIPE – ENJOY THE PARADISE

Egész napunkat szabadon tölthetjük 🙂

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 9. nap: KOH LIPE – LANGKAWI – SKY BRIDGE

Délelőtti komppal visszautazunk Langkawi szigetére. A kikötőben már vár minket a transzfer és programunk keretében ellátogatunk a világ egyik legfantasztikusabb függőhídjához, a Langkawi Skybridge-hez, melynek érdekessége, hogy egyetlen 87 méter magas ferde oszlop tartja egyensúlyban, nyolckábeles felfüggesztés segítségével. A hídon az Andamán-tenger gyönyörű panorámája vár ránk 🙂

Késő délután érkezünk a Pantai Cenang részen fekvő szállásunkra, mely 800 méterre fekszik a nyüzsgő tengerparttól.

(szállás: butik resort, 3 éj, ellátás: reggeli)

10. nap: LANGKAWI – MANGROVE ERDŐ – SNORKELING

Ma, programunk keretében egy izgalmas félnapos kirándulásra (09:00-12:00) indulunk, melynek keretében csónakkal fedezzük fel a Kubang Badak Mangrove erdőt. A mangrove erdőknek nagyon fontos szerepe van földünk ökológiai egyensúlyának fenntartásában. Befolyásolják az éghajlatot, menedéket nyújtanak a halaknak ls rákoknak. Láthattok egzotikus növényeket, állatokat, mint pl. fehérhasú réti sas, gém, jégmadár és más madarak, halak, uca (futórák féle), varánusz gyíkot, és ha szerencsénk van, vidracsaládot is.

Megállunk a Pinang Cave barlangnál, melyet az ősi tenger hullámai formáltak, amikor még kb 25 méterrel magasabb volt a tengerszint.

Majd Pulau Dangli szigete felé vesszük az irányt, ahol sznorkeling kaland vár ránk. Búvárszemüvegünkön keresztül, a kristálytiszta víz felszínén lebegve csodás vízi élővilágban és korallzátonyban gyönyörködhetünk.  Kb 12:00 óra magasságában érkezünk vissza a szállásunkra.

Egy helyi család otthonában frissen készült házi finomságokat ebédelünk. Majd visszautazunk szállásunkra.

Napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük.

(szállás: butik resort,  ellátás: reggeli és házias ebéd)

11. nap: LANGKAWI – ESŐERDŐ SÉTA

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

Fakultatív program keretében egy 2 órás esőerdő sétára vagy egy izgalmas félnapos madárlesre indulhatunk. Langkawi gazdag madárvilággal büszkélkedhet, kb 267 féle madárnak, köztük számos vándormadárnak otthona.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 12. nap: HAZAUTAZÁS

Mai napon véget ér kalandunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

Vagy tovább utazunk Szingapúrba.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)

Hosszabbítási opció

12. nap: – CLARKE QUAY – HAJÓZÁS A SINGAPORE FOLYÓN

Kora reggel indulunk a repülőtérre és egy kb 1,5 órás utazással megérkezünk a rendkívüli tisztaságáról és pompás modern épületeiről híres mini városállamba, Szingapúrba. Dél-kelet Ázsia egzotikus metropolisza bővelkedik látnivalókban: felhőkarcoló, hangulatos apró házak, a kínai és indiai negyed, nyüzsgő piacok és csodás parkok.

A délelőtti órákban érkezünk meg a Changi repülőtérre, ahonnan privát transzferrel utazunk a Clark Quay közelében fekvő szállásunkra. Késő délután programunk keretében egy 40 perces hajókirándulásra indulunk a Singapore folyón.

(szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli) 

13. nap: MERLION PARK – GARDENS BY THE BAY – MARINA BAY SANDS KILÁTÓ TERASZ

Napunkat a durián gyümölcsre hasonlító Nemzeti Színháznál kezdjük, majd innen átsétálunk a Merlion Parkba. Itt található Szingapúr jelképe, a Merlion szobor (félig oroszlán, félig hal). Nagyszerű fotókat készíthettek a városállam ikonikus jelképéről a Marina Bay Sands hotelről, mely a világ egyik legizgalmasabb szállodaépülete, három 55 emeletes tornyán egy hatalmas hajó alakú platform nyugszik, 67 méterrel túllógva a mélység fölé, ahova fel is megyünk.

Szingapúrt a kertek városának is hívják az itt található szebbnél szebb kert és park után. Ti a legkülönlegesebbet látogatjátok meg, a Marina Bay Sands hotel mögött elterülő Gardens by the Bay-t. 101 hektár alapterületű, és az óceánból töltötték fel. Olyan érdekességeket láthatunk itt, mint az ún. szuperfáknak nevezett építmények, a 16 szintes, több mint 200 különböző féle növénnyel borított építmények, melyek amellett, hogy rendkívül látványosak napenergiát és esővizet gyűjtenek a kertek számára. Programunk keretében felmegyünk a szuperfákat összekötő Skywalk-ra is. A hatalmas parkban negyedmillió különböző növényfajta található meg. Falkultatív program keretében meglátogathatjuk a kerten belül található hűtött üvegházakat is: Cloud Forest, ahol a tengerszint felett 1000-3000 méter közötti hegyi esőerdők növényvilággal ismerkedhetünk meg; és a Flower Dome-ban pedig a különböző egzotikus, trópusi növényekkel találkozhatunk.

Napunkat a kertben este megrendezésre kerülő rendkívül látványos fényjátékkal valamint ezt követően az öbölben megrendezésre kerülő lézershow-val fejezzük be.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli) 

14. nap: SZINGAPÚR – SZABADNAP

Napunkat kedvünk szerint állíthatjuk össze, hiszen renegeteg csodás látnivalót tartogat még az ázsiai metropolisz.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli) 

15. nap: SZINGAPÚR – HAZAUTAZÁS

Megjegyzés

  • A Koh Lipe és Langkawi napok sorrendje függ a Kuala Lumpur-Langkawi-Kuala Lumpur járatoktól. Természetesen a program tartalom változatlan.
  • Egyéni utazásról lévén szó, a program, a napok száma igény szerint módosítható, kérjétek ajánlatunkat.