ANDAMÁN TENGERI KALANDOK - MALAJZIA&THAIFÖLD

Kuala Lumpur metropolisza | hindu barlangtemplom | egzotikus madarak | álomszép szigetek | egy különleges függőhíd | dzsungel | mangrove erdő

Az utazás fénypontjai

  • Kuala Lumpur városnézés & Petronas Ikertornyok & batik festés
  • Batu Caves hindu barlangtemplom
  • KL Birdpark, a világ legnagyobb szabadtéri madárröptetője
  • Privát csónak kirándulások a Tarutao tengeri nemzeti park szigetvilágában piknik ebéddel
  • Langkawi Skybridge, a világ egyik legkülönlegesebb függőhídja
  • Kirándulás a Kubang Badak Mangrove erdőben & vízesésben fürdés & ebéd egy helyi családnál
JELENLEG NINCS IDŐPONT | 12 éjszaka
egyéni utazás (2 vagy 4 felnőtt)
1570 USD/fő

(2021 évi ár, aktualizáljuk amint tudjuk az utazás időpontját)

1. nap: KUALA LUMPUR

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan privát transzferrel kb 1 órát utazunk a szállásunkra, Kuala Lumpur központjába. A nap hátralévő részében kipihenhetjük a repülőút fáradalmait.

(szállás: hotel, 4 éj, ellátás: nincs)

 

 

 

2. nap: KUALA LUMPUR – PETRONAS IKERTORNYOK – KÍNAI NEGYED – PASAR SENI PIAC&BATIKFESTÉS

A mai városnéző napunkat Kuala Lumpur ikonikus jelképénél, a Petronas ikertornyoknál kezdjük. Sétálunk egyet a tornyok lábánál lévő gyönyörű trópusi parkban, utána felmegyünk a tornyokat összekötő skybridge-re megnézni a kilátást, végül felliftezünk a 86. emeletre, ahonnan felülről is megcsodálhatjuk a várost.

A tornyok után metróra szállunk és meglátogatjuk Kuala Lumpur 150 éves múltjának legfontosabb állomásait.  Mielőtt sétára indulnánk, beülünk egy nyüzsgő kávézóba, és megkóstoljuk a Teh Tarik-ot, mely egy népszerű meleg, nyugtató és energetizáló ital, hozzá pedig roti snack falatokat fogyasztunk. Majd sétálunk egyet a Függetlenség terén, ahol találkozunk az angol gyarmati múlt örökségeivel, ellátogatunk a réz kupolájú Sultan Abdul Samad épületéhez, ami az angol gyarmati rendszer közigazgatási épülete volt és a Masjid Jamek-hez, mely a város legrégebbi mecsete.

Ebédre beülünk egy helyi étterembe és megkóstoljuk a helyi specialitásokat és a tradicionális desszertek.

Folytatva a gyalogos városnézést láthatjuk a Gombak és a Klang folyó találkozását, ahol ezt az izgalmas várost alapították. Tovább sétálunk a kínai negyed gyarmati stílusú házai között, ahol a helyi kis üzletekben megkóstolhatjuk a duriánt, ami a világ legbüdösebb gyümölcsének van kikiáltva, az íze egészen különleges. Ezután az 1888-ban épült Central Marketbe folytatjuk utunkat, ahol beszerezhetünk mindent, amit Malájziában kapni lehet 😊 Kézműves termékek, faragványok, szobrok, selymek és kárpitok kelletik magukat a vásárlóknak.  Itt kipróbálhatjuk a batik festést, igazán látványos alkotásokat készíthetünk csekély kézügyességgel is, garantáltan élvezni fogja mindenki 😊

Mielőtt leszáll az este, még meglátogatunk egy különleges utcát, a Street Art művészek munkáival. Vacsorázni pedig a híres Jalan Alor food street-re megyünk, ahol az utcai árusoknál és az éttermekben is a legváltozatosabb ételeket tudjuk megkóstolni. Igazi ázsiai kavalkádja ez a hely az illatoknak, ízeknek és színeknek, magával ragadó élmény!

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

3. nap: MALACCA ÖRÖKSÉGE

Mai napunkat szabadon tölthetjük.

Fakultatív program keretében egész napos kalandra indulhatunk a közeli Malacca államba, mely Malajzia történelmi állama és az ország egyik leggazdagabb kultúrális olvasztó tégelye. A portugál építészet remekeiben gazdag város, az UNESCO Világörökség része és a kínai telepesek leszármazottjainak otthona, akik több generáción keresztül befolyásolták az ún. „Nyonya” néven ismert helyi konyhát.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és program esetén ebéd)

4. nap: KUALA LUMPUR – BATU CAVES – MADÁRPARK

Megreggelizünk, majd programunk keretében a csodálatos hindu Batu Caves barlangtemplomba látogatunk, amit Murugan isten hatalmas aranyozott szobra őriz. 272 db lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy feljussunk. Útközben vidám képeket készíthetünk a kíváncsi makákókról. A barlangot több millió évvel ezelőtt a víz alakította ki ebben a szép mészkő hegyben és az emberek mindig is szent helynek tartották. Jelenleg Indián kívűl ez a legjelentősebb hindu szentély.A szivárvány minden színére festett belső templomot hívők és turisták milliói látogatják minden évben.

Ebédre egy, a szentély lábánál lévő indiai étterembe ülünk be, ahol megkóstoljuk az indiai konyha finomságait:

Délutánunkat szabadon tölthetjük.

Szuvenírt vásárolhatunk vagy fakultatív program keretében ellátogathatunk a Madárparkba, ami a világ egyik legnagyobb szabadtéri madárröptetője rengeteg színpompás madárral és csodálatos trópusi növényekkel. A park éttermében igazi maláj ételeket kínálnak, a teraszról pedig figyelhetjük a szabadon röpködő madarakat.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

5. nap: LANGKAWI – KOH LIPE

Reggel indulunk Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan 1 órás repülőúttal megérkezünk Langkawi sziget repülőterére, majd privát transzferrel utazunk a kikötőbe és 14:30-as indulással, komppal utazunk egy csodás kis szigetre, Lipe-re. (30 km)

Igazi paradicsomi kis sziget, amely Thaiföldhöz tartozik, és a védettséget élvező Tarutao tengeri nemzeti park része. Csodás beachek közül válogathatunk, ahol napfürdőzhetünk, úszhatunk a krisztálytiszta vízben, élvezhetjük a gyönyörű tengert.

(szállás: butik resort, 5 éj, ellátás: reggeli)

 

6. nap: KOH LIPE – SUNSET BEACH – SUNRISE BEACH

Az egész napunkat szabadon tölthetjük a szigeten.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

 

 7. nap: KIRÁNDULÁS A TARUTAO NEMZETI PARK SZIGETEIRE – SZNORKELING

Ma egy izgalmas, egész napos szigettúrára indulunk (9:00-16:00) a Tarutao Tengeri Nemzeti Parkba, tradícionális thai csónakkal. A park Thaiföld egyik legszebb, legérintetlenebb része, 51 szigetet foglal magába, melyeket jól megőrzött esőerdők borítanak, egészséges korallzátonyok vesznek körül. Gyönyörű fehér homokos beachek, és nagyon gazdag élővilág várja az idelátogatókat: az 1-2 kg súlyú és 30 cm magas egérszarvas, a hosszú farkú makákó majmok, vadmalacok, tengeri vidrák, színes trópusi halak, tengeri sasok, szarvascsőrű madarak és szebbnél szebb egzotikus növények.

Csodás fehér homokos partok, a Hin Sorn sziget különleges szikla alakzatai, a majmok a Dong szigeten, nemzeti park legszebb sznorkeling helyei, színes korallok, egzotikus halak a Bulu és Ror-Kloy szigeteken és a csodaszép Kamnan Bay vár Ránk ezen a napon.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

8. nap: TARUTAO NEMZETI PARK

A mai napon egy újabb kalandra indulunk a Tarutao Tengeri Nemzeti Parkba (09:00-16:00). A fényes fekete apró kavicsokkal borított varázslatos Hin Ngam sziget, kristálytiszta türkíz víz és egyedülálló tengeri élővilág a Yang szigeten, a nemzeti park legszebb strandjai a lakatlan Rawi szigeten, rengeteg csoda és különleges élmény vár ránk.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és piknik ebéd)

 

 

 9. nap: KOH LIPE – ENJOY THE PARADISE

Egész napunkat szabadon tölthetjük 🙂

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

 

 10. nap: KOH LIPE – LANGKAWI – SKY BRIDGE

A 10:30-as komppal visszautazunk Langkawi szigetére, ahol már várnak bennünket és privát transzferrel a világ leglátványosabb gyalogos hídjához, a Langkawi Sky Bridge-hez utazunk. Érdekessége, hogy egyetlen 87 méter magas ferde oszlop tartja egyensúlyban, nyolckábeles felfüggesztés segítségével. Az Andamán-tenger gyönyörű panorámája pedig lenyűgöző!

Késő délután érkezünk a Pantai Cenang részen fekvő szállásunkra, mely kb 15 perc sétára fekszik a nyüzsgő tengerparttól. Este ha van kedvünk, beülhetünk egy hangulatos tengerparti étterembe, vagy sétálhatunk a homokos parton.

(szállás: butik resort, 3 éj, ellátás: reggeli)

11. nap: LANGKAWI – MANGROVE ERDŐ – DZSUNGEL

Ma egy izgalmas félnapos kirándulásra indulunk, melynek keretében csónakkal fedezzük fel a Kubang Badak Mangrove erdőt. A mangrove erdőknek nagyon fontos szerepe van földünk ökológiai egyensúlyának fenntartásában. Befolyásolják az éghajlatot, menedéket nyújtanak a halaknak ls rákoknak. Láthattok egzotikus növényeket, állatokat, mint pl. fehérhasú réti sas (white-bellied sea eagle), gém (heron), jégmadár (kingfisher) és más madarak, halak, uca (futórák féle), varánusz gyíkot (monitor lizzard), ha szerencsétek van, vidracsaládot is).

Egy helyi család otthonában frissen készült házi finomságokat ebédelünk.

Ebéd után a közeli dzsungelbe látogatunk, ahol egy kb 500 méteres gyaloglás vár ránk egy dzsungelösvényen keresztül, mely egy friss vízű forráshoz vezet, ahol megmártózhatunk, úszhatunk. Kb 14:00 óra magasságában érkezünk vissza a szállásunkra.

Napunk hátralévő részét szabadon tötlehetjük.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli és ebéd)

12. nap: LANGKAWI

Egész napunkat szabadon tölthetjük.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 13. nap: HAZAUTAZÁS

Mai napon véget ér kalandunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat

(ellátás: reggeli)

Hosszabbítási opció

5. nap: KUALA LUMPUR – PENANG SZIGET – GEORGETOWN ÓVÁROSA – VIZI FALU

Reggeli után privát transzferrel utazunk Kuala Lumpur repülőterére utazunk, ahonnan 1 órás repülőúttal megérkezünk Penang sziget fővárosába, Georgetown-ba. A lenyűgöző Georgetown Malajzia egyik legszínesebb és legérdekesebb városa, maláj, indiai, kínai és európai stílus izgalmas keveréke, az UNESCO Világörökség része. A város kevésbé nyüzsgő, mint Kuala Lumpur, a lakosságának több mint 50%-a kínai. Gyarmati időket idéző épületek, kínai kereskedőházak, kígyók őrizte szentély és trópusi fűszer és gyümölcsfarm, a kínai és indiai negyedekben éttermek és utcai kifőzdék várnak rátok. Az itteni konyha legendásan jó, az ételek Mennyországának is tartják Penangot.

Ebédidőben érkezünk a szigetre, elfoglaljuk szállásunkat, kicsit megpihenünk, majd előre egyeztetett időpontban érkezik helyi vezetőnk a hotel recepciójára és irány Georgetown Óvárosa! Nagyon hangulatos hely, művészeti és kulturális negyed, az épületeken gyönyörű festett domborművek, graffitik, a kis utcákban kézműves termékeket kínáló, ízlésesen berendezett kis üzletek, kávézók várják a látogatókat. Be is ülünk egy finom kávérá és egy siteni sütire a leghosszabb kávézóba, ami azon kívül, hogy isteni ízekkel vár, fantasztikusan van berendezve.

Majd lesétálunk a korábban halászok és a legszegényebb emberek lakta cölöpökre épült városrészbe a Chew Jetty-hez (Vizi falu). Ezt a különleges helyet fából készült kis összekötő utakon lehet bebarangolni.

(szállás: butik hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

6. nap: PENANG VÁROSNÉZÉS – KÍNAI & INDIAI & MALÁJ KULTÚRÁK – GASZTRO ÉLMÉNYEK

Ma egy egész napos városnézésre indulunk helyi vezetőnkkel. Gyalog és riksával, a tradicionális közlekedési eszközzel fogunk barangolni.

Georgetown egy igazi kultúrális olvasztótégely: kínai, indiai, maláj, thai és európai egyveleg. A kultúrák sokszínűsége a gasztronómiában is megmutatkozik, melynek köszönhetően az itteni konyha legendásan jó, az ételek Mennyországának is tartják Penangot. Városnézésünk során meg ízleljük a helyi specialitásokat, sorra kóstoljuk az ételeket, gyümölcsöket, desszerteket és hideg hűsítő italokat is.

Ellátogatunk a pazarul díszített kínai klánházhoz, a Khoo Kongsi-hoz, mely Penang egyik legismertebb látványossága. Végigsétálunk a Harmónia utcáján, ami egy nagyon különleges út, különböző vallások élnek egymás mellett békés harmóniában. Láthatunk ősi templomokat, színes lámpásokkal díszített épületeket. Elsétálunk a Kapitan Keling Mosque-hoz, ami Penang legrégebbi mecsete, amely kényelmesen fészkel a Kuan Yin Teng kínai templom és Délkelet-Ázsia legrégibb anglikán temploma, a Szent György-templom mellett. Barangolunk a Kis India negyedben, ahol száriboltok, fúszerüzletek, gyümölcsárus standok váltogatják egymást. Ellátogatunk Penang legrégebbi hindu templomához is, a Sri Mariamman templomhoz, melyet istenségek sokasága díszít.

Délután érkezünk vissza szállásunkra.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli)  

7. nap: PENANG – GYÜMÖLCSFARM – KEK LOK SI TEMPLOM

Reggeli után privát kirándulásra indulunk a sziget északi részén található trópusi gyümölcsfarmra (kb 45 perc autóút), ahol rengeteg egzotikus gyümölccsel ismerkedhetünk meg, megszagolhatjuk és megkóstolhatjuk őket.  Aki szeretne, vásárolhat isteni finom dehidratált gyümölcsöket, fűszereket és a híres malajziai Cameron felföldről származó teákat is.

A gyümölcsfarm után ellátogatunk Malajzia legnagyobb és Penang sziget legszebb buddhista templomához, a Kek Lok Si templomhoz, mely egy hegy tetején áll, és központi pagodájából gyönyörű panorámában lesz részünk Georgetown városára. Cirádás tetők, színes lampionok, több száz Buddha szobor, varázslatos hangulat. Kis szerencsével könnyen belecsöppenhetünk egy vallási szertartásba is.

Kora délután érkezünk vissza szállásunkra és napunk hátralévő részét szabadon élvezhetjük.

(szállás: butik hotel, ellátás: reggeli)  

 8. nap: PENANG – LANGKAWI

Délelőtti repülőjárattal utazunk Langkawi trópusi szigetére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk a kikötőbe, ahonnan komppal folytatjuk utunkat a paradicsomi szépségű Koh Lipe-re.

(szállás: butik resort, 1 éj, ellátás: reggeli)

Megjegyzés

  • A Koh Lipe és Langkawi napok sorrendje függ a Kuala Lumpur-Langkawi-Kuala Lumpur (hosszabbítás esetén a Penang-Langkawi) járatoktól. Természetesen a program tartalom változatlan.
  • Egyéni utazásról lévén szó, a program, a napok száma igény szerint módosítható, kérjétek ajánlatunkat.