Egy éjszaka Chiang Khongban, Észak Thaiföldön

Chiang Khong, Thailand

Egész nap úton voltunk, meglátogattuk a Fehér Templomot, a Kék Templomot, a Fekete Házat és Észak Thaiföld hegyeiben élő etnikai falvakat is. Késő délután érkeztünk meg a laoszi határ közelében található Chiang Khong településre. Szállásunk gyönyörű környezetben fekszik, végtelen nyugalom, csend honol az egész tájon.

Chiang Khong, Thailand

Szállásadónk, Ms Sakuna személyesen jön üdvözölni bennünket, csupa mosoly, csupa báj, végtelen szeretet sugárzik belőle, ami a thai emberekre nagyon jellemző. Elfoglaltuk szobáinkat, mindenki teljesen elvarázsolódva, hogy milyen fantasztikus panoramában gyönyörködhetünk. A szállás és az azt körülölelő kert minden részletén látszik Ms Sakuna keze nyoma, gondoskodása, törődése.

Chiang Khong, Thailand

A nyitott teraszon kis romantikus helyek vannak kialakítva, könyvek a polcokon, fotók a falon. A hangulatvilágítás és a lemenő nap fénye együtt még varázslatosabbá teszik a hangulatot. A nagy asztalt körbeülve tanulmányoztuk az étlapot, a választható ételekről kaptunk egy kis ismertetőt, így mindenki kedve szerint választhatott. A Chang sör és a koktélok természetesen nem maradtak el ? Ízletes vacsoránk elfogyasztása után, várt minket a kényelmes ágyikó.

Chiang Khong, Thailand
Chiang Khong, Thailand

Csodás reggelre ébredtünk ? Hűvös hegyi levegő, párába burkolózott táj, a madarak csicsergése és isteni reggeli üdvözölt bennünket. Szívesen töltöttünk volna még pár napot itt, de várt minket egy újabb csodás élmény: egy 2 napos hajózás a Mekong folyón.

Chiang Khong, Thailand
Chiang Khong, Thailand

Tuktuk sofőrjeink már készenlétben a parkolóban, bőröndjeinket pillanatok alatt bepakolták, és indulásra készen álltunk. Ms Sakuna hatalmas öleléssel köszönt el tőlünk, ami különösen kedves, jól eső gesztus volt tőle, pár órás ismerettségünk után ?

Copyright © 2020 
Szöveg: Gáspár Kata, Fotók: Gáspár Kata 
Minden jog fenntartva. 
A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.