ÁLMODD MEG A KALANDOD! – ZANZIBÁR KIS PRIVÁT SZIGETÉN

nyaralás egy privát szigeten | fűszerfarm | trópusi erdő&kolobusz majmok | hangulatos óváros | privát kalandok | hófehér homok

Az utazás fénypontjai

  • Egy privát sziget főbérlője lehetsz
  • Stone Town, mely a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában
  • Tengeri teknős rezervátum
  • Fűszerfarm és gyümölcs kóstoló
  • Lakatalan lagúna hajós kirándulás és piknik ebéd
  • Jozani trópusi erdő és a vörös kolobusz majmok
  • Látogatás egy helyi családnál és falusi ebéd
Ideális időpont: november - március
Exkluzív utazás (10 felnőtt)
KÉRJÉTEK AJÁNLATUNKAT!

1. nap: WELCOME TO THE PARADISE!

Európai indulásunk másnapján érkezünk meg Zanzibár repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk az óceánparton lévő, minden kényelmet kiszolgáló szállásunkra. A nap hátralévő részében kipihenjük a repülőút fáradalmait a hófehér homokos tengerparton.

(ellátás: késői reggeli)

 

 

2. nap: ENJOY THE BEACH – ÓCEÁNPARTI PIKNIK

A mai napunkat szabadon tölthetjük ezen az álomszép szigeten. Előre egyeztetett időpontban egy fantasztikus hangulatú beach piknik vár ránk 😊

(ellátás: reggeli)

3. nap: FŰSZERTÚRA – STONE TOWN – BÖRTÖNSZIGET

Ma egy egész napos kalandra indulunk.

Napunk első felében egy hatalmas fűszerfarmra látogatunk. Zanzibár évszázadok óta a világ egyik legnagyobb fűszertermelője. A sziget legnagyobb része ma is fűszerültetvény. Megismerkedünk a sziget legjellemzőbb gyümölcseivel és fűszernövényeivel, köztük a fekete bors, az illatos szegfűszeg, a kardamom, a curry, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér. Mindent megszagolhatunk, megkóstolhatunk, megtapinthatunk. Rengeteg érdekes információt kapunk helyi idegenvezetőnktől: miből készül a lidokain, hogyan fejlődik ki a virágból a banán,  melyik növény nedve a jód, hogyan fogyasztják a kakaó gyümölcsét… de ez csak egy kis ízelítő. Fűszertúránkat egy gyümölcskóstolóval koronázzuk meg, megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket: ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, grapefruitot, csillaggyümölcsöt, maracujat. Akinek kedve van, vásárolhat helyi fűszereket, teát, kávét.

Délutánunkat a sziget fővárosában, Stone Town-ban töltjük. Csónakba szállunk, és a Börtönsziget-re utazunk (kb 30 perc). A sziget a nevét a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, ahol mi is látogatást teszünk. Ellátogatunk a sziget nagy vadasparkjába is, ahol a világ legnagyobb szárazföldi teknőseivel, az aldabra teknősökkel is megismerkedhetünk. A teknősökön kívül láthatunk itt pávákat és dik dik-et is.

Visszaérve a szárazföldre egy hangulatos étteremben elköltjük ebédünket. Majd irány Zanzibár város régi központja „Mji Mkomwe” óvárosa (angol nevén: Stone Town). Stone Town a rabszolga-kereskedelem központja volt Afrikában.  A Kőváros köré vályogházak épültek, ahol az újonnan érkezők telepedtek le a régi időkben. Ez az egyetlen ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Az óvárosban sok régi épület található, köztük egy az 1600-as évek végén arabok által épített erőd. Végigsétálunk a kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddy Mercury szülőházát (kívülről), sétálunk a szűk sikátorokban, melyek szebbnél szebb kézművestermékeket kínáló kis galériákat rejtenek.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

4. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

5. nap: THE ROCK & EBÉD & KOKTÉL

Privát transzferrel egy nagyon különleges étterembe megyünk ebédelni, egy korall szirtre épült étterembe, a The Rock-ba. Választott időpontra foglalva (12 vagy 14 óra) érkezünk és egy ünnepi ebéddel, finom koktélokkal koronázzuk meg a napunkat.

(ellátás: reggeli)

 

 

6. nap: ENJOY THE PARADISE

A mai napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

7. nap: DELFINLES – JOZANI TRÓPUSI ERDŐ KALAND – KOLOBUSZ MAJMOK

Mai napunkat nagyon korán kezdjük egy nagyon különleges élménnyelJ A sziget legdélebb pontján található Kizimkazi-ba utazunk, ahol hajóra szállunk és irány a nyílt óceán! Röviddel vízre szállásunk után, már kezdődik is a csoda: delfincsaládok úszkálnak hajónk köré J Aki elég bátor és kíváncsi, beugorhat közéjük a vízbe, és együtt úszkálhat ezekkel a csodás teremtményekkel J A hajó fedélzetéről is gyönyörködhetünk bennük, nagyszerű élmény.

Életre szóló delfin-élményünk után, fincsi falusi reggeli vár ránk, majd folytatjuk kalandozásunkat a Jozani trópusi esőerdőben, mely Zanzibár legnagyobb esőerdeje és természetvédelmi terület. Izgalmas erdőtúránk keretében megismerkedünk a dzsungel gyógynövényeivel, melyeket a mai napig használnak a falubeliek a hétköznapjaikban és testközelbe kerülhetünk a mókás pofájú Red Colobus majmocskákkal is. A védettséget élvező majmok csak itt élnek az egész világon! A majmokat nem kell keresnünk, mert kíváncsiságuknak köszönhetően elég közel jönnek hozzánk és bár vadon élnek, hagyják magukat fényképezni. A majmokon kívül sok különlegességet is láthatunk, hiszen az erdő ad otthont több mint 50 fajta pillangónak és vagy 40 fajta madárnak.

Kalandunkat egy nagyon misztikus kinézetű mangrove erdőben folytatjuk, ahol pallókból épített ösvényen sétálunk a víz felett. A kiépített útvonal védi ezt a természeti csodát, letérni róla szigorúan tilos.

Délután érkezünk vissza szállásunkra.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és falusi ebéd)

8. nap: PIHENÉS A PARADICSOMBAN

Napunkat szabadon tölthetjük.

(ellátás: reggeli)

 

 

 

 9. nap: HAZAUTAZÁS

Egész napunkat szabadon tölthetjük. Gépünk délután/este indul.

Olvasnivaló