Thaiföld

Ősi kultúra | buddhizmus és csodás templomok | csípős ételek | álomszép szigetek és partok | változatos táj | kalandoka híres thai mosollyal megspékelve

Thaiföld nem véletlenül TOP utazási desztináció. Nincs két egyforma thaiföldi utazás! Akár először, akár sokadik alkalommal térsz vissza, mindig tud újat mutatni ez az ezerarcú ország. Bármilyen élményre is vágysz, pihenés, kaland, nyugalom, nyüzsgés, egyedül, családdal vagy barátokkal, itt mindenki megtalálja álmai utazását.

Legendás strandok és szigetek

Thaiföld több száz szigettel és meseszép partokkal büszkélkedhet, nem véletlenül ihletett meg megannyi Hollywood-i mozifilm rendezőt. Mindegyik sziget egytől egyik különleges, van amelyik tipikus party helyszín, van amelyikből árad a nyugalom, olyat is találhatunk, amelyik szinte érintetlen, van könnyedén megközelíthetői és van ahová kalandos eljutni, némelyiken luxus szolgáltatások és hotelek várnak színes koktélokkal a pálmafák alatt,van amelyiken középszínvonal,de csalódni sehol sem lehet! A döntés a tied, hogy mire is vágysz.

Az örökké nyüzsgő Bangkok

Bangkok tipikus szeretem vagy nem szeretem ázsiai metropolisz. Mi személy szerint imádjuk!

Itt kezdődik és ér véget a legtöbb fesztivál, utcai kifőzdék, hangulatos folyóparti éttermek, látványos tetőtéri bárok, a világ legjobbjai között számon tartott ételek, folyton zsúfolt járdák,dudáló tuk-tukosok, minden sarkon egy egy aranyozott templom, masszázs szalonok, művészet, történelem, spiritualitás, vásárlás, felhőkarcolók és cölöpökön álló tradicionális házak. Csupa izgalom, ellentét, múlt és jelen, ősi tradíciók és modern vívmányok keverednek.

A békés vidék: varázslatos tájak & változatos kalandok

Az Észak Thaiföld régiót teljesen más életvitel jellemzi. Sokkal lassabb ütemben zajlik az élet, nyugodtabb, békésebb. A zöld ezer árnyalatában pompázó táj megannyi kalandot rejt magában: buja dzsungel, zubogó vízesések, sebes patakok, hegyvidéki trekking, rendkívül gazdag növény- és állatvilág, tea ültetvények, hajózás, rafting, folyóparti táborok, szinte a civilizáción kívül élő hegyi törzsek, elefánt menhelyek, pompás orchideák, hangulatos vendégházak, rejett luxus, vendégszerető helyieknél éjszakázás.

Isteni konyha

Bármerre is járunk az országban, egy valami kivétel nélkül igaz, mégpedig a fantasztikus és változatos ételek. Az ízek és az elkészítési technikák régiónként változnak. Friss alapanyagok, rengeteg ropogós friss zöldség, fűszernövények, ízek harmóniája, gusztusos tálalás, isteni finom trópusi gyümölcsök, a millióféleképpen elkészített sült rizs és sült tészta, a szigeteken a frissen halászott halak és tengeri herkentyűk. És nem utolsó sorban a sok sok chilli, ezért érdemes körültekintően választani, megkérdezni hogy mennyire csípős. Egyedülálló élmény egy helyi piacon barangolni, felfedezni új ízeket és végig kóstolni a helyben készült finomságokat.

Magával ragadó történelem

Thaiföld érdekes, izgalmas történelme egy bájos hátteret ad a mindennapi életnek, a gyönyörű építészettől kezdve a generációkon átörökített ősi hagyományokig. Egy valóságos időutazás vár rád a régészeti parkokban, mint Sukothai vagy Ayutthaya, 800-1000 éves templomokban imádkozni Chiang Mai-ban vagy vonatozni a Kanchanaburi tartományban lévő híres Kwai folyó felett. És végül,de nem utoló sorban a buddhizmus,melynek szelíd és elfogadó szemlélete,békés derűje meghatározza az egész ország hangulatát.