TRÓPUSI NYARALÁS THAIFÖLD SZIGETEIN

álomszép szigetek | dzsungel | elefántok | csónakkalandok | kajakozás | snorkeling | isteni thai konyha | trópusi növényzet

Az utazás fénypontjai

  • Big Buddha és a Wat Chalong templom komplexum
  • Hajós kirándulás és kajakozás a Phang Nga öböl különleges szigetvilágában
  • Látogatás egy fantasztikus szellemiségű elefánt rezervátumban és falusi ebéd
  • Privát csónakkirándulás a Phi Phi szigetek körül és snorkeling
  • Phi Phi kilátópont és dzsungel kirándulás
  • Thai masszázs
  • Ízletes thai ételek
2024. január-február | 11 éjszaka
egyéni utazás (4 felnőtt)
1.450 USD/fő + repülőjegy + biztosítás

1. nap: ÉRKEZÉS – PHUKET – KATA BEACH

Európai indulásunk másnapján, érkezünk meg Phuket repülőterére. Belépési procedúra, poggyász felvétel és egy bérelt kisbusszal utazunk Kata Beach-re a szállásunkra. Kata Beach a sziget egyik legkedveltebb, legszebb része.

(szállás: hotel, 4 éj, ellátás: nincs)

2. nap: KATA BEACH

Napunkat szabadon tölthetjük.

Ha aktív napra vágyunk ellátogathatunk a Rawai gyöngy és halpiacra ahol a halászok friss “zsákmányait” láthatjuk, kedvünkre vásárolhatunk és az éttermekben akár el is készítik belőle nekünk a finomságokat. A piacon tenyésztett gyöngyökből készült ékszereket vagy szépen kidolgozott kagylókat, csigákat is vásárolhatunk.

Kirándulást tehetünk a Big Buddha szoborhoz, Phuket legmagasabb pontjára, ahonnan fantasztikus a panoráma és ellátogathatunk a Wat Chalong buddhista templomegyütteshez is. Részt vehetünk egy búvár szafarin, Phuket merülő helyei a világ legszebbjei között vannak számon tartva.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

3. nap: PHANG NGA ÖBÖL – KAJAKOZÁS – JAMES BOND SZIGET

Ma egy egész napos hajós kalandra indulunk a Phang Nga öböl különleges szigetvilágába. Hajónk fedélzetéről csodálhatjuk meg a tengerből kiemelkedő, sűrű növényzettel borított vadregényes mészkőkúpokat. Panak szigetre érkezéskor tengeri kenukba szállunk, és helyi vezetőkkel fedezzük fel a sziget belsejében, mintegy 130 millió évvel ezelőtt keletkezett tengeri barlangokat. Egy rövid fotó szünetre megállunk a híres James Bond szigetnél, Az aranypisztolyos férfi című film forgatási helyszínén, ahova külön kis hajó visz ki bennünket.

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

 

4. nap: PHUKET – ELEFÁNT REZERVÁTUM

Ma egy fantasztikus élmény vár ránk. Fél napos program keretében egy elefánt óvodába látogatunk. Privát transzferrel kb 1-1,5 órát utazunk erre a fantasztikus szellemiségű helyre.  Rövid ismertetőt kapunk a projekt céljáról, az elefántok megmentésére irányuló törekvésükről, terveikről és megismerhetjük az 5 hektáros vadregényes környezet imádnivaló lakóit. Előkészítjük nekik a finomságokat, cukornádat aprítunk, banánt szedjük darabjaira, vitaminbombát aprítunk és csomagolunk banánlevelekbe, majd sétára indulunk az erdőbe, ahol már várnak bennünket és a finomságokat, majd lesétálunk a tóhoz és kedvenc időtöltésük, a pancsolás következik. Akinek van kedve, fürdőruhát vehet és csatlakozhat hozzájuk. Az ormányosok imádják, amikor kefével dörzsölik testük minden porcikáját, amit annyira élveznek, hogy néha bele alszanak. 

(szállás: hotel, ellátás: reggeli és ebéd)

5. nap: PHI PHI DON

Megreggelizünk és privát transzferrel a kikötőbe utazunk, ahonnan a délelőtti komppal Phi Phi Don szigetre utazunk (kb 2 óra utazás). A kikötőben már várnak ránk és elsétálunk az öböl végében található (kb 15 perces gyaloglás) fantasztikus szállásunkra.

(szállás: butik resort, 4 éj, ellátás: nincs)

6-7. napok: PHI PHI SZIGETEK – SZABADSÁG

Napjainkat szabadon tölthetjük.

Besétálhatunk az állandóan nyüzsgő Phi Phi Downtown-ba, élvezhetjük a forgatagot, az igazi thai hangulatot. Éttermek, bárok, turmixok, mézédes egzotikus gyümölcsök, mindenféle portékát áruló árusok. Sétálhatunk a tengerparton vagy kipróbálhatjuk a pihentető masszázsokat. Napfürdőzhetünk, úszhatunk, dzsungeltúrára indulhatunk vagy ellátogathatunk a Phi Phi kilátópontra, ahonnan nagyszerű panorámában lehet részünk a sziget öbleire.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

8. nap: PHI PHI SZIGETEK HAJÓKIRÁNDULÁS – SNORKELING

Ma felfedezzük Phi Phi Leh és Phi Phi Don szigetek csodás öbleit és partjait. Snorkelingezhettek a kristálytiszta türkiz vízben, láthattok teknősöket, cápákat, színes halrajokat. Kora délután érkezünk vissza a szállásunkra és a nap hátralévő részét szabadon tölthetjük.

(szállás: butik resort, ellátás: reggeli)

 

 

9. nap: PHI PHI ISLAND VILLAGE

Kényelmesen megreggelizünk, majd kicsekkolunk szállásunkról és privát csónak transzferrel átutazunk a sziget másik oldalára, egy privát öbölbe, ahol égbenyúló pálmafákkal szegélyezett luxus resortban élvezhetjük a paradicsomi körülményeket között. Ez az öböl Phi Phi Don sziget legszebb partszakasza. Az elkövetkező 3 éjszakát itt fogjuk tölteni.

(szállás: luxus resort, ellátás: reggeli)

 

 

10-11. napok: ENJOY THE PARADISE!

Napjainkat szabadon tölthetjük. Élvezhetjük a resort feszített víztükrű medencéit finom koktélokat szürcsölgetve, romantikus vacsorát költhetünk el a Szerelmünkkel, élvezzük a csodás környezetet, kisétálhatunk a resort mögötti kis faluba, ahol helyi finomságokat kóstolhatunk, este zene, koktélozás. De akár dzsungel kalandra is indulhatunk, hiszen a sziget ezen oldala buja trópusi dzsungelnövényzettel borított.

(szállás: luxus resort, ellátás: reggeli)

 

12. nap: HAZAUTAZÁS

Járatunk éjfél körül indul, így az egész napot szabadon tölthetjük.

(éjszaka a repülőn, ellátás: reggeli)

Megjegyzés: Egyéni utazásról lévén szó, a program igény szerint módosítható, alakítható, kiegészíthető Bangkok és Észak Thaiföld programokkal.