UTAZÁS A PARADICSOMBA – HAWAII SZIGETTÚRA

álomszép óceánpartok | egyedülálló élővilág | vulkánok földje | zöld, fekete és vöröshomokos partok | helikopter kaland | naplemente cruise | esőerdő túra | vízesések

Az utazás fénypontjai

  • Gyalogtúra a Diamond Head Kráterhez, séta a történelmi városrészben
  • Lanikai beach és hatalmas teknősei
  • Séta a Ho’omaluhia botanikus kertben
  • 1 órás helikopter kaland Big Island esőerdeje, vízesései és vulkánjai felett
  • Túra a Hawaii Vulkán Nemzeti Parkban
  • Látogatás egy orchidea farmon
  • Fekete, vörös és zöld homokos partok
  • Napfelkelte túra a Haleakala Nemzeti Park
  • Egész napos autós túra a világ egyik legszebb óceánparti útvonalának tartott Road to Hana-n
  • Vacsorával egybekötött naplemente cruise Maui álomszép óceánpartján
Amikor szeretnétek
privát/exkluzív utazás (akár 1 főtől)
Kérjétek ajánlatunkat!

1. nap: HONOLULU – ALOHA

Érkezés a paradicsombaJ Miután megérkeztünk Honolulu repülőterére, autónkba pattanunk és nagyszerű óceánpartközeli szállásunkra utazunk. (Oahu 5 éj)

2. nap: WAIKIKI – DIAMOND HEAD – IOLANI PALOTA

Napunk első felét pihenéssel tölthetjük, majd egy fél napos kirándulásra indulunk.

Első állomásunk a történelmi városrész. Gyalogos városnézés keretében meglátogatjuk Hawaii szimbolikus jelképét, az USA területén található egyetlen királyi palota, az Iolani Palotát, a bíróság épületét, az Aliʻiōlani Hale (jelentése: Mennyei Királyok Háza), ami sok filmből pl. a Hawaii Five-O című sorozatból is ismerős lehet. Barangolunk Honolulu történelmi belvárosában, ellátogatunk King Kamehameha I. aranyozott szobrához, az Aloha Tower-hez, ahova 1921 óta kötnek ki a hajók, mikor megérkeznek Oahu szigetére.

 

Városnézésünk után, irány Földünk egyik legszebb vulkáni krátere, Waikiki jelképe, a Diamond Head Kráter, ahova kb 45 perces gyalogtúrával jutunk fel. Kisétálhatunk egészen a kráter peremének széléig, ahonnan fantasztikus panorámában lesz részünk a vulkanikus partvidékre, Waikikre és a városra. A krátert a 19. században tengerészek nevezték el Diamond Head-nek, miután a csillogó kalcit kristályokat gyémántoknak hitték.

A kráter több film sorozatban és mozifilmben is feltűnt, mint pl. a Hawaii Five-0 és a Lost.

 

3. nap: TEMPLOMOK VÖLGYE – DZSUNGEL ÉLMÉNY – FOOD TRUCK –  STRANDOLÁS

Egész napunkat Oahu sziget keleti partvonalának felfedezésével töltjük. Első állomásunk a buja, trópusi növényzettel borított és egzotikus virágokkal tarkított Templomok Völgyében megbúvó Byodo-In templom. A templom, ami tulajdonképpen a világ egyik legdrágább temetkezési helyének része, a Japán Uji kisvárosában található 920 éves buddhista templom tökéletes másolata.

Folytatjuk utunkat egy magántulajdonban lővő ranch-re, ahol egy 2 órás dzsungel kalandra indulunk speciális járgánnyal. Hepehupás terep, hatalmas fák, melyeket szinte fojtogatóan ölelnek a liánok, óriási levelú filodendronok. Színpompás virágokkal tarkított fák, burjánzó dzsungel növényzet, bámulatos panoráma az óceánra. Több fotómegállónk is lesz, autónkból készíthetünk szebbnél szebb képeket. Majd egy fantasztikus kilátópontra felérve kiszállunk és egy rövid erdei ösvényen felsétálunk egy újabb csodás kilátópontra.

Kalandjaink után egy nagyszerű hangulató óceánparti település felé vesszük az irányt, ahol egy autentikus „food truck”-ban megkóstoljuk a helyi specialitásokat.

Napunk hátralévő részét a világ 10 legszebb tengerpartjainak egyikén töltjük.

Napfürdőzés, snorkeling, úszás, vagy élvezzük a homokban lustálkodó hatalmas zöld teknősök társaságát.

Ha szerencsénk van, láthatunk békésen napfürdőző barátfókákat is.

Késő délután indulunk vissza szállásunka.

4. nap: HELIKOPTER KALAND

Napunkat szabadon tölthetjük. A foglalástól függően, egy fantasztikus, 1 órás helikopter kalandra indulunk, hogy madártávlatban is megcsodálhassuk ezt a bámulatos szépségű szigetet.

FAKULTATÍV PROGRAM: Pearl Harbour

 

 

5. nap: HANAUMA BAY KILÁTÓ – ENJOY THE PARADISE – BOTANIKUS KERT

Reggeli után a a sziget ikonikus jelképéhez, a képeslapra illő szépségű Hanauma Bay vulkanikus kráteréhez utazunk. Több, mint ezer évvel ezelőtt egy óriási vulkánkitörés felrobbantotta a vulkáni kráter oldalát és létrehozta a hold formájú, csodaszép öblöt, mely Oahu egyik legszebb látnivalója és a sziget egyetlen fizetős strandja. Gyönyörű strand, pálmafák, trópusi növények. Választásunktól függően vagy a strandon töltjük az időnket (belépő megfizetése mellett), vagy a gyalogtúrára indulunk a kráter peremén.

Majd folytatjuk utunkat a sziget keleti partján, ahol szebbnél szebb homokos partok követik egymást. (nem mindegyik rész alkalmas úszásra, egyes partok a hullámlovaglás szerelmeseinek valók (ebben majd segítséget nyújtunk).

Napunkat egy csodaszép, 400 hektáros területen elterülő botanikus kertben fejezzük be, mely tulajdonképpen egy esőerdő kert. A világ főbb trópusi régióiból származó növényekből álló igen gazdag gyűjteményben láthatjuk pl a Fülöp-szigetek, Malajzia, Trópusi Amerika, India és Sri Lanka, Melanézia, Hawaii, Polinézia és Afrika szépségeit. Autóval vagy gyalogosan lehet közlekedni.

Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

6. nap: OAHU – MAUI – WELCOME TO THE PARADISE

Megreggelizünk, majd indulunk a repülőtérre, leadjuk autónkat és egy kb 40 perces repüléssel megérkezünk Kahului-ba, Maui szigetre. Felvesszük bérelt autónkat és szállásunkra utazunk.

Délutánunkat szabadon tölthetjük a sziget legszebb strandjairól híres nyugati parton.

(Maui 6 éj)

7. nap: MAUI – ENJOY THE PARADISE

Az egész napot szabadon tölthetjük.

8. nap: MAUI – HALEAKALA NEMZETI PARK

Mai napunkat hajnalban kezdjük (kb 3 óra), de egy olyan egyedülálló élményben lesz részünk, amiért érdemes. Uticélunk a Haleakala vulkán (kb 2-3 órás kacskaringós út) csúcsa, a felhők felett, kb 3.000 méter magasságban, ahol megcsodáljuk a napfelkeltét. Amikor a fehér felhőtakaró felett-alatt kibukkannak az első napsugarak és megvilágítják a felhőket és a vulkáni kalderát, olyan mintha a Mennyországban lennénk.  

Miután felkelt a nap, reggelire elfogyasszuk csomagolt szendvicseinket, majd a Haleakala Nemzeti Park Summit Area részében túrázunk. Kedvünktől függően egy tetszőlegesen kiválasztott túraútvonalon túrázunk a gyönyörű vulkanikus, színes, sziklás területen, olyan mintha a Hold-on járnánk. Nagyon sokáig az ősi hawaii emberek ezt a helyet egy nagyon különleges helynek tartották, amit csak bizonyos alkalmakkor és a társadalomnak csak bizonyos tagjai látogathattak.

Egy ősi legenda szerint Maui félisten lasszóval „kapta el” a napot, hogy megfékezze annak haladását, azért, hogy meghosszabbítsa a napos órák számát, így az embereknek többi idejük marad élelem termesztésre és a kapa (szövet) szárítására. Nem véletlenül, a park nevének (Haleakala) jelentése: a Nap háza. Hát nem varázslatos?!

Megjegyzés: a napfelkelte kizárólag előzetes foglalással lehetséges, limitált, napi 60 db autót engednek fel.

9. nap: MAUI – PARADISE

Egész napunkat szabadon tölthetjük egy újabb csodás tengerparton.

Ha aktív időtöltésre vágyunk, felfedezhetjük Maui sziget északnyugati részét. Vadregényes strandok, tengeri teknősök, bámulatosan szép óceánparti panoráma utak várnak itt ránk.

 

 

10. nap: MAUI – ROAD TO HANA – VÍZESÉSÉSEK – FEKETE ÉS VÖRÖS HOMOKOS PARTOK

Ma egy újabb egész napos kalandra indulunk a sziget északi részén vezető igen látványos és kalandos úton, mely a „mennyei” Hana-ba vezet: több mint 600 hajtűkanyar, 56 egysávos kis hidacska, gyönyörű panoráma és mindez egy trópusi esőerdőn keresztül.

Érdemes korán (7-8 óra között) indulni, hiszen csak maga a oda-vissza vezető út kb 4 óra plusz a megállók. Millió kis csoda vár itt ránk: romantikus kis települések, különleges szivárvány eukaliptuszok, fekete és vörös homokos beach, kilátó pontok, bámulatos vízesések melyekben meg is mártózhatunk (vannak amelyek az út mellett megállva nagyon könnyen megközelíthetőek, ezek a látogatóktól zsúfoltabbak, de vannak olyanok ahova kalandosabb lejutni, itt viszont könnyen megeshet hogy csak magunk vagyunk)

Több helyen meg fogunk állni fotószünetekre, pihenőkre és kis büféknél, hogy megkóstoljuk a helyi finomságokat, mint például a banánkenyeret.

11. nap: MAUI – ENJOY THE PARADISE

Az egész napot szabadon tölthetjük.

12. nap: HAZAUTAZÁS

Nemzetközi járatunktól függően megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

 

MÁSIK SZIGET OPCIÓ:  BIG ISLAND

1. nap: BIG ISLAND – HELIKPOTER KALAND – VÍZESÉS & ESŐERDŐ

Ma tovább repülünk a Hawaii szigetek legnagyobb szigetére, Big Island-re. Ez a sziget semmi máshoz nem hasonlítható, tele van természeti csodákkal. Itt található földünk két legmagasabb hegye, egyik legaktívabb vulkánja, földünk 13 éghajlati zónájából 11, Hawaii leghatalmasabb királya, az Egyesült Államok legesősebb városa.

A reggeli órákban érkezünk meg Hilo repületére, felvesszük bérelt kisbuszunkat és körutazásunk egyik legextrább élménye vár ránk. Egy 1 órás helikopter kalandra indulunk a vulkán és az esőerdő felett. Madártávlatból gyönyörködhetünk ebben a csodaszép szigetben és az álomszép vegetációban.

Megebédelünk, majd ellátogatunk az 1992-es lávafolyam nyomaihoz, majd a 2018-as lávafolyás után keletkezett forró vízű természetes medencéhez, melyben mi is megáztatjuk kicsit magunkat. Mivel a vizét a föld mélyben izzó magma melegíti, maximum 10 perc amit átlagosan bír a testünk.

Ellátogathatunk egy csodaszép esőerdőbe, ahol hatalmas páfrányok, filodendronok, buja zöld növényzet, liánokkal körbeölelt égig érő fák között sétálhatunk. Itt úgy érezhetjük magunkat mint Tarzan és Jane 😊 Ellátogatunk a buja dzsungelnövényzet ölelésében megbúvó szépséges vízesésekhez.

2. nap: VULKÁN TÚRA – LÁVA BARLANG – ORCHIDEA FARM

Napunkat egy jóbarátunk orchidea farmján kezdjük és ízelítőt kapunk ezeknek a csodás trópusi virágoknak a termesztéséről, szebbnél szebb virágcsodákban gyönyörködhetünk.

Majd fél napos vulkán túrára indulunk a lenyűgöző Hawaii Vulkán Nemzeti Parkba, mely a sziget keleti partján található. Ez a rész a sziget esősebb oldala, gyönyörű zöld, buja esőerdőkkel, hatalmas fákkal, bővizű vízesésekkel, rendkívül gazdag növényvilággal. Több megállót is teszünk, fotózhatjuk a növényritkaságokat, vagy egyszerűen csak élvezzük a vadregényes természetet.

A szigeten öt vulkán található, melyek közül kettő aktív, a Kilauea és a Mauna Loa. A Kilauea a legmegközelíthetőbb és a legaktívabb, 1983 óta folyamatosan magmát szivárogtat. A környéken a tenger mintegy hatezer méter mély, a Mauna Loa teljes, a tenger fenekétől számított magassága több mint 10.000 méter!

Megjegyzés: A vulkáni aktivitás kiszámíthatatlan, napról napra változik, így az esti program (látni az izzó lávát) ennek függvényében tervezendő.

Mielőtt elindulnánk a túránkra a parkba, felkeressük a látogatóközpontot, ahol megnézünk egy rövid kisfilmet a vulkánokról és hatalmas erejükről, majd elindulunk a kiválasztott túraútvonalon.

Látogatást teszünk egy különleges természeti képzüdményben. Hatalmas, ember magasságű páfrányokkal sűrűn benőtt ösvényen keresztül vezet utunk a lávacső bejáratához.

A legtöbb hawaii lávacsövet a lassan, szirupszerűen hömpölygő láva alakította ki. A kiömlő láva felszíne a hűvösebb levegővel érintkezve lehűl, megszilárdul, és rugalmas, bőrszerű réteg képződik rajta. A föltorlódó felső réteg alatt a forró anyag továbbhömpölyög, és mögötte alagutak jönnek létre. A levegőtől elszigetelve, akadálytalanul áramlik a mélyben, közel 1090 fokos, akár több tíz km távolságba is eljut. Ahogy a vulkáni tevékenység alábbhagy, a láva elfolyik, elvarázsolt kastélyra emlékeztető, terebélyes járathálózat marad hátra. Talán sehol a Földön nincs annyi megközelíthető lávacső, mint a Hawaii-szigeteken.

Akár hiszitek, akár nem, még élővilága is van. És nem is akármilyen! Amint a láva folyás alábbhagy, ezek a föld alatti folyosók egyedülálló troglobiták ökoszisztémáinak adnak otthont, olyan állatoknak, amelyek kifejezetten alkalmazkodtak ahhoz, hogy ebben a sötét, elszigetelt világban éljenek. Különböző tücskök és pókfajok fejlődnek a sehol máshol nem található különleges mikrobakolóniák mellett.

3. nap: ZÖLD ÉS FEKETE HOMOKOS BEACH – FEKETE HOMOKOS STRANDOK – DZSIP KALAND

Mai napunkat olyan különleges strandok felfedezésével töltjük, mint a zöld homokos part, melyből az egész világon csak 3 található. Big Island zöld homokos strandjának színét egy korábbi vulkánkitörés során a föld mélyéből a felszínre jutott zöld olivinkristályok színezik ilyen egyedülállóra. Az idejutás rendkívül kalandos, de garantáltan életreszóló élmény.

Napunk másik látványossága a szigetre jellemző fekete homokos part, ahol ha szerencsénk van, láthatunk a parton sütkérező hatalmas zöld teknősöket.

 

4. nap: HILO – 69 BEACH – KONA

Mai napunk természetről fog szólni. Uticélunk a Big Island nyugati oldalán található Waialea Beach, vagy ahogy a helyiek emlegetik a 69-es beach, ugyanis a szigetlakók egy korábbi szokása szerint a beach-eket a legközelebb eső közműoszlopok száma alapján nevezték el. A Waialea part a sziget egyik legnagyszerűbb partjaként van számon tartva. Az aranyszínű homokkal borított öböl fekete korallsziklákkal és ősi Kiawe fákkal tarkított.

Ide vezető utunk során kedvünktől függően iktatunk be megállókat.