Ausztrália

Természeti csodák | változatos tájak, hegyek, sivatagok | esőerdők | álomszép óceánpartok 

korallzátonyok | csodálatos vadvilág | multikultúrális városok

Csodás városok

Nincs még egy ilyen hely a Földön, mint Ausztrália, ahol a különböző földrajzi adottságok ellenére, minden nagy város vízparton épült, így csodás tengerpartot vagy fantasztikus vízi útvonalat tudhat magáénak. Mindegyik nagyváros egytől egyik különleges. Míg Melbourne-ben biciklivel túrázhatunk a divatos városrészekben vagy a kávézókkal teli sétányokon, Darvin városát a délkelet ázsiai hatás és az aboriginal kultúra izgalmas keveredése teszi egyedivé, Hobart gótikus történelmével és kortárs művészetével ejt rabul minket, Sydney pedig lélegzetelállító természeti adottságaival és nyüzsgő környékével vesz le minket a lábunkról.

Kalandok földje

Ausztrália egy valóságos Paradicsom a természet, a vadregényes táj és az izgalmas kalandok szerelmeseinek. Földön, vízben, levegőben, itt csupa élémny vár. Aki szereti a kék mélységet, merülhet a Ningaloo és a Nagy Korallzátony csodás helyein, vagy gyönyörködhet a fennséges bálnákban. Aki az izgalmakat szereti, terepjárós kalandokra indulhat mesébe illő vadregényes tájakon, mászhat sziklát. Aki pedig szeretne elveszve lenni a természetben, elvonulni a világ zaja elől, különlegesebbnél különlegesebb nemzeti parkok közül válogathat. A távolságok hatalmasak, így alaposan végig kell gondolni egy ausztrál kaland összeállítását.

A változatos keleti part

A Sydneytől egészen északig, Cairns-ig húzódó partvidék a legpopulárisabb útvonal Ausztráliában. A szörfözés szerelmeseit vagy tanulnivágyókat a legjobb hullámok várják itt. A távolságok jóval rövidebbek, mint a nyugati parton és az éghajlatváltozás sokkal szembetűnőbb.

Rendkívüli változatosság jellemzi ezt a régiót: Byron Bay egy hippie hangulatú szörf paradicsom, Ausztrália leghíresebb világítótornyával, az utazók mekkája, ahol minden este az óceánparton zenélnek. Gold coast maga a megtestesült ausztrál álom, hatalmas felhőkarcolókkal, melyek lábánál szörfözhetünk vagy kilométereket sétálhatunk a homokos tengerparton.

Brisbane-t elhagyva vár bennünket Hervey Bay, a legideálisabb hely a bálnák és delfinek megfigyelésére. Itt található egy igazán különleges sziget is, a Fraser Island, mely a világ legnagyobb homokszigete, rajta egy esőerdővel. A dingók lakta szigetet dzsippekkel fedezhetjük fel. Egy kihagyhatatlan állomás a vadregényes, táborozós kalandra vágyóknak. Az állatok szerelmeseit pedig a rendkívüli mágneses energiával rendelkező Magnetic island imádnivaló kis erszényesei, a koalák várják. Ezen a kis szigeten él a legnagyobb koala populációja egész Ausztráliában.

 Ausztrália Keleti partján található a világ egyik legszebb beachének választott vakítóan fehér homokos White heaven beach, ahol a Karib tenger kalòzai című filmet is forgatták. A türkiz òceánban kéznyùjtásnyira találkozhatunk rájákkal, citrom càpákkal. A víz szerelmesei vitorláskalandra, sznorkelingre vagy vizisíelésre indulhatnak.

Cairns és környékén igazi trópusi vidék vár bennünket. Akár több napos kirándulásokra indulhatunk a Daintree esőerdőben, fürdőzhetünk vízesésekben, jéghideg hegyi forrásokban, ismerkedhetünk az őslakos kultúrával, hogy miként hasznosították az éghajlat adta lehetségeket. Itt már találkozhatunk krokodilokkal és kacsacsőrű emlősökkel. A búvárkodás szerelmesei pedig innen indulhatnak életre szóló kalandra a Nagy Korallzátonyhoz.

Nyugat Ausztrália drámai szépségű tájai

Nyugat Ausztráliában rendkívül változatos vidék várja a kalandorokat. Egy napon belül járhatunk sivatagban, mászhatunk meg hatalmas sziklacsúcsokat és úszhatunk a gyönyörű ócánban. Vörös és hófehér homokos sivatagok, a Kalbarri Nemzeti park 400 millió éves sziklaformációi, az ikonikus Ocean Drive fehér homokos öblök, meredek sziklafalak és kristálytiszta türkíz óceán kíséretében, a déli tájakon burjánzó vadvirágok, óriás fák és buja erdők, északon Pilbara és Kimberley gyönyörű szurdokokkal és hipnotikus vízesésekkel tűzdelt vidéke és közel 13.000 km látványos óceánpart csodás látványa fogad bennünket. Itt olyan különleges természeti csodákkal is találkozhatunk, mint a Hamelin Pool, ahol Földünk első élőlényei, a sztromatolitok találhatók, vagy a Shell Beach, melyet kb 60 hosszan és 6-7 méter mélységig apró kagylók billiói borítják. Egy 1-2 hetes kaland során annyi különböző természetű adottságú vidéket fedezhetünk fel, hogy könnyen úgy érezhetjük, több országban is jártunk. Ami pedig még különlegesebbé teszi, hogy egyáltalán nem zsúfolt, sőt! A hatalmas kiterjedésű Nyugat Ausztráliában a lakott települések jellemzően a tengerpart közelében találhatók, így nagyon könnyen kalandozhatunk Isten háta mögötti tájakon, sétálhatunk egy álomszép parton, ahol a finom homokban csak a saját lábnyomunkat láthatjuk.

A vad közép Ausztrália

Ausztrália drámai szépségű “szíve” az őslakosok szülőföldje. Szőlőterületek, pincészetek és távoli sivatagi ösvények váltogatják egymást ezen a gyönyörű, vad vidéken. E vidék tökéletes portóliója az Ausztráliára legjellemzőbb tájaknak. Az egyedi hangulatú és az aboriginalok által a mai napig szent helyként tisztelt Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park és a sivatagos tájból kiemelkedő Vörös Szikla (Uluru) misztikus látványa a naplementében, az Arnhem Land nagy homokkő-lejtői és érintetlen tengerpartjai, az óriási homokdűnék, a mangrove erdők  és mindez párosulva egy egyedülálló vadvilággal olyan érzést kelt, mintha ez a föld maga az örökkévalóság lenne.

A kifinomult dél

Ausztrália deli részén találhatók az ország legfontosabb bortermelő vidékei, mint pl. a Barossa-völgy, a McLaren Vale, a Clare-völgy és a Coonawarra, valamint a Kenguru-sziget és csodálatos vadvilága, a régió déli szívében pedig Adelaide városa, ahol fantasztikus fesztiválok, művészet, kocsmák és gasztronómiai élmények várják az utazót. Igazi felüdülés a kelti part nyüzsgése után ide menekülni, kortyolgatni a naplementében a finom borokat, isteni ételekkel kényeztetni ízlelőbimbóinkat, élvezni a fesztiváli hangulatot.