Tanzánia

Egyedülálló vadvilág | álomszép strandok | barátságos emberek |  izgalmas kultúrák |

a csodaszép Serengeti, Ngorongoro | Mt Kilimanjaro | Zanzibár idilli szigete

Csodálatos vadvilág & szafari

Tanzánia egy valóságos Paradicsom a természet szerelmeseinek és a fotósoknak. Végtelenbe nyúló szavannák, csodás nemzeti parkok, köztük a Tarangire változatos tájai, a világ egyik legszebb természeti területének választott Serengeti, a Manyara tó, a Világ 8. csodájaként számon tartott Ngorongoro Kráter mely Kelet Afrika összes őshonos állatával egy valóságos Noé Bárkája, buja akácia erdők, baobab fák, oroszlánok, leopárdok, gepárdok, zebrák, zsiráfok, bivalyok, antilopok, elefántok, vízilovak, struccok  és rengeteg madárfaj. Részt venni egy szafarin, piknikezni a vadonban, luxus sátrakban tölteni az éjszakát a szavannán, borozgatni a csillagos ég alatt igazi bakancslistás élmények.

A Nagy Állatvándorlás

A világ 7 új csodájának egyikeként számontartott Nagy Állatvándorlás alkalmával közel 2 millió gnu, több száz zebra, különböző antilopok és Thomson gazellák kelnek útra a Serengetiből, hogy a krokodiloktól hemzsegő Mara folyón átkeljenek a kenyai Masai Mara buja zöld mezői felé. A nagy vándorlás további szereplői még a prédára váró oroszlánok, gepárdok, leopárdok, hiénák, valamint kisebb állatok, mint a rókák, mongúzok, sakálok, majmok, páviánok, afrikai mezei nyulak és több mint 500 féle madárfaj. Ezt a látványt elképzelni sem lehet, amíg nem látod.

Kilimanjaro

Az impozáns Kilimanjaro Afrika legmagasabb csúcsa és a világ legnagyobb szabadon álló vulkánja. A környező szavannáról csodás panorámában lehet részünk a hósipkás hegycsúcsra. A vállalkozó kedvű hegymászók, akik a sáros, helyenként csúszós lejtőkön és sziklás ösvényeken keresztül felmásznak a kölönböző magasságú táborokig, átélhetik azt a különleges érzést, hogy Afrika csúcsán állnak.

Magával ragadó kultúra

Tanzánia kultúrája magával ragadó és különleges, mely nagyban köszönhető a Tanganyikán (Tanzánia szárazföldi része) élő 125 különböző törzsnek, akik 125 különböző nyelven beszélnek. Bármerre is járunk Tanzániában, úton útfélen lehetőségünk lesz megismerkedni vendégszerető népével és kultúrájával. Találkozhatunk a vörös köpenyes maszáj harcosokkal, de mélyebbre utazva az országban, fél nomád életet élő törzsekkel is megimerkedhetünk. Az emberekből különleges melegség árad, mindenhol barátsággal üdvözölnek, ősidők óta őrzik szépséges és méltóságteljes kultúrájuk hagyományait. Utazásunk során feledhetetlen, életreszóló élményekkel gazdagodunk és garantáltan visszavágyunk.

Stone Town egzotikus bája

Akár első, akár sokadig alkalommal látogatunk a rabszolga-kereskedelem egykori afrikai központjába, exotikus hangulata változatlan. A régi, omladozó vakolatú épületekkel teli, kacskaringós, szűk sikátorokkal sűrűn átszőtt Stone Town sajátos hangulattal bír, mely egy ma is működő ősi város és az UNESCO Világörökség védettségét élvezi. Az Óvárosban ellátogathatunk Freddy Mercury szülőházába, barangolhatunk a helyi gyümölcs- és zöldségpiacokon, betérhetünk a szebbnél szebb kézművestermékeket kínáló hangulatos kis galériákba, áthajózhatunk a közeli Börtönszigetre, ahol Földünk legnagyobb teknőseivel, az Aldabra óriásteknősökkel találkozhatunk, végigkóstolhatjuk a frissen sült finomságokat a helyi esti piacon, miközben csodás naplementében gyönyörködhetünk a parton.

Álomszép óceánpart

Tanzánia kb 1000 km hosszúságú óceánparttal és számos egzotikus szigettel büszkélkedhet. A kelet afrikai partvidék egykoron szultánok székhelye és Perzsia, India határáig, sőt még azon is túlnyúló tengeri kereskedelem központja volt. A pálmafákkal szegélyezett, vakítóan fehér, púderfinomságú homokkal borított partjáról híres Zanzibár az utazók nagy kedvence. Azoknak, akik kerülni szeretnék a tömeget, a sűrű trópusi növényzettel borított és eldugott kis öblökkel tűzdelt Pemba szigete vagy az ősi szuahéli kultúrát évszázadok óta őrző álmos kis falvakkal pettyezett Maffia sziget az ideális választás.