vietnám

Álomszép tengerpartok | ámulatba ejtő természeti csodák | zöldellő rizsteraszok |

nyüzsgő városi hangulat | az északi etnikai népek eldugott kis falvai | isteni pho leves

A modern nyüzsgés és a bájos vidéki hangulat összhangja jellemzi ezt a rendkívül változatos, sokszínű országot. Biciklizhetünk kis falvakban, robogózhatunk a vibráló Hanoi-ban, vonatozhatunk, hegyi túrákra indulhatunk Sapa hegyvidéki tájain, ahol etnikai falvakban tölthetjük az éjszakát a helyiek otthonában, hajózhatunk az álomszép Halong öbölben, napozhatunk fehérhomokos tengerpartokon és istenieket ehetünk akár éttermekben, akár az utcai kifőzdékben.

Lüktető városi hangulat

Imádtunk az ország északi részében található fővárosban, Hanoi-ban barangolni, érezni a pho leves és a zamatos vietnámi kávé illatát. Egy igazán kaotikus város: pezsgő élet, keskeny utcácskák, tele színes virágokat áruló biciklis asszonyokkal, folyamatosan hömpölygő forgalom, robogón száguldozó helyiek. Szinte élnek az utcák! Az utcai kifőzdékben asszonyok sütik a finom falatokat, a szűk utcácskákra kitelepülnek a boltosok, a borbélyok a járdákra kitelepített székeikben borotválják a klienseiket, a lányok festik egymás haját… egy valóságos időutazás. És ha egy kis nyugalomra vágynánk, akkor egy parkban csatlakozhatunk a reggeli tai chi gyakorlatokhoz, csodás pagodákba látogathatunk vagy a sétálhatunk a Hoam Kien tó partján.

Délen Ho Chi Minh City (Saigon) sajátos hangulattal várja az utazókat. A koloniális stílusú épületek között csillogó modern tornyok magasodnak, a sikátorokban utcai kifőzdék finomságait kóstolgathatjuk és a nyüzsgő mindennapi élet szemtanúi lehetünk.

Gyönyörű partvidék

Vietnám partjai és szigetei kivétel nélkül csodaszépek. Vannak részek amelyek fejletebbek, telis tele éttermekkel, hotelokkal, de vannak még eldugott, felfedezésre váró csodás öblök, szigetek, ahol kilométereket lehet sétálni a parton, ahol semmi más nincs a finom homokban, csak a lábnyomod.

Az ország elhelyezkedésének köszönhetően az év bármely szakában is utazunk, valahol biztosan szép, napsütéses idő van és utazásunkat kiegészíthetjük egy kis pihenéssel. Az egyszerű butik hoteloktól kezdve a hat csillagos luxus spa resortokig nagyon széles a választék.

Család barát

Ideális ázsiai ország, ha gyerekekkel szeretnénk utazni. Vietnám jó közlekedési hálózattal rendelkezik és kultúrája rendkívül családbarát. A gyerekek imádják az ízletes tésztaleveseket és a vidéki élet mindennapi tevékenységeit kipróbálni, miközben a szülők tudnak pihenni, feltöltődni. Könnyen lehet találni olyan partokat, ahol biztonságos a fürdés a kissebbeknek is, a resortok jól felszereltek és a család barát hotelokban különböző programokkal várják az aprónépet.

Lelassult vidéki életstílus

A sok sok kaland után jó érzés kicsit visszavonulni. Az északi hegyvidék hegyi törzsi falvai, a Mekong Delta nyugodt vizei vagy Hoi An bájos kis városa garantáltan lecsitítja a lelked. Sapa hegyeiben különböző kultúrájú etnikai emberekkel találkozhatunk, akár otthonaikban is éjszakázhatunk, egész napos kalandokra indulhatunk a zöld ezer színeiben pompázó rizsteraszok között, bambusz erdőben sétálhatunk, megismerkedhetünk ősi hagyományaikkal.

Közép Vietnámban kedvenc kis városunk Hoi An, ahol színes virágokkal befuttatott szűk sikátorokban bolyonghatunk apró kis otthonok között, galériákban gyönyörködhetünk a csodás kézműves portékákban, este pedig a színpompás lampionok fényében élvezhetjük a hangulatot. Nagyszerű autentikus élményben lehet részünk, ha biciklikre pattanunk és rábízzuk magunkat helyi vezetőnkre, aki garantáltan olyan helyekre kalauzol, ahol turistával nem találkozunk.

Mesés ételek

Ízletes saláták, lédús gőzölt gombócok, frissen tekert tavaszi tekercs, fűszeres sült halak, a világbajnok Pho leves és még sorolhatnánk a sok finomságot, amiket országszerte kóstolhatunk. Régiónként más más ételspecialitások csábítják az odalátogatókat, akár egy puccos étterem, akár egy eldugott kis étkezde, vagy az utcán frissen sült falatok mellett döntünk, garantáltan imádni fogjuk.

Hajós kalandok a mészkőkúpok között

Egy vietnámi utazás fénypontja kétségkívül egy fantasztikus hajós kaland az ikonikus Halong Öbölben. Fantasztikus hangulata van ennek a helynek. Eltölthetünk pár napot egy luxus cruise fedélzetén, hatalmas panoráma üveges kabinokban élvezhetjük a páratlan látványt vagy ha igazán turista mentes helyre vágyunk, akkor privát csónakokkal csodás panorámájú sekélyebb vizekre is eljuthatunk.

Belföldi alternatíva a szárazföldi Halong becenévvel illetett Ninh Binh. Különleges formájú, égbe nyúló mészkőkúpok, rizsföldekkel szegélyezett, kanyargó folyók, ahol csónakokból gyönyörködhetünk ebben a csodás vidékben.