Kenya

Végtelen szavanna | vöröslő naplemente | hatalmas vadállatcsordák | álomszép strandok |

barátságos emberek | izgalmas kultúrák | tradicionális népek, akik lelket és színt hoznak a Földre

Bőséges vadvilág & szafari

Kenya a Masai Mara földje, ahova zebrák és gnuk milliói kelnek útra a tanzániai Serengetiből, hogy a krokodiloktól hemzsegő Mara folyón átkeljenek a Masai Mara buja zöld mezői felé. Egy valóságos Paradicsom a természet szerelmeseinek és a fotósoknak. Végtelenbe nyúló szavannák, csodás nemzeti parkok, buja akácia erdők, hatalmas vadállomány: oroszlánok, leopárdok, gepárdok, zebrák, zsiráfok, bivalyok, antilopok, a vörös tzavoi elefántok, vizilovak, struccok, rózsaszín flamingók és rengeteg madárfaj. Részt venni egy szafarin, piknikezni a vadonban, luxus sátrakban tölteni az éjszakát a szavannán, borozgatni a csillagos ég alatt igazi bakancslistás élmények.

A nagy állatvándorlás

A világ 7 új csodájának egyikeként számontartott Nagy Állatvándorlás alkalmával közel 2 millió gnu, több száz zebra, különböző antilopok és Thomson gazellák kelnek útra a Masai Mara földjére a tanzaniai Serengetiből. A nagy vándorlás további szereplői még a prédára váró oroszlánok, gepárdok, leopárdok, hiénák, valamint kisebb állatok, mint a rókák, mongúzok, sakálok, majmok, páviánok, afrikai mezei nyulak és több mint 500 féle madárfaj. Ezt a látványt elképzelni sem lehet, amíg nem látod.

Változatos táj

Afrika hallatán, szinte mindenkinek elsőre Kenya jut eszébe. Képzeletünkben a végtelen szavannán álló magányos akácia fa sziluettje a lemenő nap vörös fényében vagy a sivatagos táj ölelésében magasodó hósipkás hegycsúcs vagy a pálmafákkal szegélyezett, csodás óceánpart jelenik meg. Egy végtelenül drámai táj, egy igazi álomvidék, ahova szinte mindenki egyszer az életében vágyik eljutni. Ez Kenya! Ez Afrika!

Büszke népek és ősi regék

Kenya drámai tájaihoz Afrikai legismertebb népeinek ősrégi kenyai történetei párosulnak. A Masai, Samburu, Turkana, Szuahéli és Kikuyu törzsek történetei egy ország, egy kontinens mindennapos küzdelmeiről, hogy a modern világ terjedésével megőrizzék ősi tradícióikat, a túlélésért vívott midennapos harcaikról Földünk egyik legviszontagságosabb környezetében, a farmerek és a vándorlók között ősidők óta meglévő feszültségről szólnak. Megismerni ezeket a kultúrákat, hagyományokat valóságos fénypontja egy kenyai utazásnak.

Gyönyörű óceánpart

Kenya csodás partjait az Indiai óceán hullámai nyaldossák. Tökéletes hely a pihenésre, egy szafari előtt, vagy után: finom fehér homok, buja növényzet és a smaragdzöld árnyalataiban pompázó kristálytiszta víz. A képeslapra illő 17 km hosszú Diani Beach üdülőhelyek, szállodák, panziók és olcsóbb szállások széles választékát kínálja, a hátizsákos kalandortól a luxus utazóig mindenki megtalálhatja a számára ideális helyet az elvonulásra. Ha igazán eldugott, idilli szépségű partokra vágyunk, utazzunk egészen Malindi és Watami álmos kis falvakig, ahol hangulatos vendégházakban, magán villákban élvezhetjük a pihenésünket.

Utak, amik ide visznek téged